G4Media.ro

Tot ce trebuie să știți despre vizitarea Romei și a Vaticanului după…

Foto: 570991 © Asdf_1 | Dreamstime.com

Tot ce trebuie să știți despre vizitarea Romei și a Vaticanului după moartea Papei Francisc / La ce să vă așteptați dacă aveți planificată o călătorie aici în următoarele săptămâni / Ce veți putea vizita și ce va fi închis

Turiștii care și-au făcut rezervări pentru a vizita Roma în următoarele săptămâni vor experimenta orașul în timpul unui moment istoric rar. După decesul Papei Francisc pe 21 aprilie, vor fi puse în aplicare o serie de ritualuri și proceduri religioase care ar putea avea un impact asupra planurilor de călătorie, transmite Euronews.

Pontiful de origine argentiniană a murit luni din cauza unui accident vascular cerebral, care a declanșat o comă și o insuficiență cardiacă „ireversibilă”, a anunțat Vaticanul.

Se așteaptă ca aglomerația și cozile să fie deosebit de mari, mai ales că sărbătorile pentru Anul jubiliar 2025 al Bisericii Catolice atrag deja un număr crescut de vizitatori.

Iată ce trebuie să știți despre întreruperile de călătorie așteptate la Roma sau, dacă planificați o călătorie pentru a asista la unele dintre tradițiile religioase, unde puteți participa la acestea.

Cei care călătoresc la Roma în următoarele săptămâni au fost avertizați să se aștepte la închideri, restricții pentru vizitatori și aglomerație la unele dintre principalele atracții ale orașului.

Locurile turistice cheie ale Romei din cadrul Vaticanului – inima Bisericii Catolice – vor fi acum absorbite de procedurile de doliu și realegere.

Turiștii trebuie să se aștepte la un acces limitat la Bazilica Sfântul Petru, unde trupul Papei Francisc va fi depus începând din 23 aprilie.

Pe măsură ce persoanele îndoliate se adună pentru a-și prezenta omagiile, turiștii care doresc să viziteze biserica trebuie să se aștepte la cozi lungi și la o securitate sporită.

Este posibil ca unele zone ale bazilicii să nu fie accesibile, inclusiv cupola. Vizitele ghidate la bazilică sunt suspendate, deoarece accesul se face prin Capela Sixtină.

Papa Francisc a cerut să fie înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore, un sanctuar maiestuos aflat în patrimoniul UNESCO care conține o bucată din Sfântul Mormânt și o icoană venerată a Fecioarei Maria ca protectoare a poporului roman.

Accesul la biserică este posibil să fie restricționat din cauza pregătirilor funerare și a înmormântării.

La aproximativ 15-20 de zile după decesul suveranului pontif, va începe conclavul, un proces istoric de alegerea următorului papă.

În această adunare strict confidențială, cardinalii romano-catolici sunt închiși în Capela Sixtină până când se ia o decizie.

Ca atare, încăperea împodobită de turul de forță în frescă al lui Michelangelo va fi închisă timp de aproximativ o săptămână înainte de începerea conclavului și va rămâne închisă pe întreaga durată a procesului.

Se va redeschide probabil la câteva zile după încheierea conclavului, așa cum s-a întâmplat după moartea papilor anteriori.

Datele exacte pentru închidere nu au fost încă anunțate.

Capela este accesată prin intermediul Muzeelor Vaticanului. Acestea vor rămâne deschise pentru vizitatori, toate celelalte părți fiind accesibile, inclusiv Camerele Rafael, potrivit operatorului turistic Through Eternity Tours.

Vizitele în Grădinile Vaticanului vor fi suspendate din motive de securitate, deoarece cardinalii sunt transportați de la capelă la locuințele lor prin aceste grădini.

Deși poate fi dezamăgitor să nu vedeți Capela Sixtină sau Bazilica Sfântul Petru, o vizită în această perioadă poate fi, de asemenea, o experiență unică în viață (expresia italiană pentru „o dată într-o lună albastră” este „de fiecare dată când moare un papă”).

Vizitatorii din întreaga lume sunt așteptați să ajungă la Roma în următoarele săptămâni pentru a avea șansa de a fi martorii acestui eveniment monumental pentru Biserica Catolică.

„Din punct de vedere istoric, în timpul trecerii în neființă a unui papă – așa cum am trăit în mod direct în aprilie 2005, în timpul morții Papei Ioan Paul al II-lea – călătorii au fost martorii unui moment istoric profund”, a declarat James Ridgway, CEO al specialistului în călătorii creștine ETS.

„În timp ce unele situri din jurul Bazilicii Sfântul Petru și din Vatican au fost închise sau accesul restricționat, mulți călători au putut participa la adunări publice, memoriale și servicii de rugăciune, creând o experiență profund semnificativă.”

Dacă vă planificați o călătorie din scurt pentru a participa la unele dintre evenimentele funerare și de realegere, trebuie să vă așteptați la prețuri mai mari ale zborurilor.

„Vom asista cu siguranță la o creștere a prețurilor zborurilor către Roma și Italia în următoarele câteva săptămâni, pe măsură ce credincioșii se vor aduna pentru a-și prezenta omagiile și, eventual, pentru a vedea anunțarea noului Papă”, a declarat Angus Kidman, expert în turism la Finder, pentru site-ul australian news.com.au.

Trupul neînsuflețit al Papei va fi expus publicului în piața San Pietro de mâine până sâmbătă, 26 aprilie, când vor avea loc funeraliile.

Se așteaptă ca funeraliile să atragă mulțimi uriașe, posibil mai mari decât cea de la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea din 2005, la care au participat aproximativ patru milioane de persoane.

Când va începe conclavul, Piața San Pietro va rămâne deschisă, dar va fi plină de vizitatori și mass-media.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.