G4Media.ro

Traficul aeroportuar european depășește nivelurile dinaintea pandemiei Covid în prima jumătate a…

Sursa Foto: G4media

Traficul aeroportuar european depășește nivelurile dinaintea pandemiei Covid în prima jumătate a anului 2024

Numărul pasagerilor din aeroporturile europene a depășit în primul semestru nivelul din 2019, pentru prima dată de la pandemia Covid-19. Ca urmare a unei creșteri anuale de 9% a numărului de pasageri între ianuarie și iunie, traficul la aceste hub-uri a fost cu 0,4% mai mare decât în aceeași perioadă în urmă cu cinci ani, a precizat ACI Europe într-un comunicat de presă, estimând că „sectorul a întors acum pagina” crizei sanitare, potrivit Le Figaro.

Statisticile ACI Europe depășesc limitele stricte ale Europei politice, deoarece includ Turcia, Israel, Rusia și chiar Asia Centrală, reunind în total 500 de aeroporturi din 55 de țări. Dar chiar și în Uniunea Europeană, plus Norvegia, Islanda, Elveția și Regatul Unit, traficul a revenit la nivelurile din 2019 în prima jumătate a anului, a remarcat asociația.

„Traficul aerian a depășit în cele din urmă nivelurile de dinainte de pandemie în prima jumătate a anului 2024”, a precizat ACI Europe, avertizând însă că redresarea a fost «extrem de fragmentată».

De la pandemie, călătoriile de agrement și de familie au crescut, alimentând dinamismul companiilor aeriene low-cost și al destinațiilor de vacanță, în timp ce alte platforme și alți transportatori, mai orientați către călătoriile interne sau de afaceri, suferă în continuare.

Numai în luna iunie, aeroporturile poloneze au primit cu 24,5% mai mulți pasageri decât în aceeași lună din 2019. Alte țări pe verde: Grecia (+23,9%), Malta (+19,1%), Portugalia (+14,2%) și Croația (+13,6%). În schimb, Finlanda (-26,4%), Slovenia (-21,5%), Bulgaria (-20,5%) și Suedia (-19,4%) „sunt cele mai departe de o redresare completă”, notează ACI Europe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează