Trăsura cu care se vor deplasa regele Charles și regina în ziua încoronării este dotată cu aer condiționat, geamuri electrice și suspensii hidraulice / Istoric regal: Va fi o încoronare destul de modernă. Am auzit deja despre uleiul de ungere, despre care palatul a ținut să spună că a fost vegan
Regele și regina consort se vor deplasa la încoronarea de la Westminster Abbey într-o trăsură mai confortabilă, relativ modernă, trasă de cai. Ei vor călători în trăsura de stat a Jubileului de Diamant, folosită pentru prima dată în 2014, înainte de a se întoarce în trăsura de stat aurită folosită la fiecare încoronare începând cu anii 1830, transmite BBC.
Traseul procesiunii de întoarcere va fi mult mai scurt decât cel al procesiunii reginei Elisabeta a II-a din 1953.
Mulțimile pot urmări procesiunea mergând de-a lungul Mall și Whitehall din Londra.
Procesiunea de trăsuri va fi una dintre atracțiile spectaculoase ale încoronării din 6 mai.
Cuplul regal și alți membri ai Familiei Regale vor pleca de la porțile Palatului Buckingham și se vor deplasa spre Westminster Abbey, unde serviciul de încoronare va începe la ora 11:00 BST.
Călătoria de 2,1 km (1,3 mile) îi va purta pe The Mall, prin Admiralty Arch, de-a lungul Whitehall și până la Parliament Square înainte de a ajunge la Abație.
În urmă cu aproximativ 70 de ani, regina a călătorit, de asemenea, de-a lungul Victoria Embankment, pe malul râului Tamisa, călătoria de plecare fiind puțin mai lungă de 2,6 km (1,6 mile).
Etapa de întoarcere, care a fost numită Procesiunea Încoronării, va urma același traseu de 1,3 mile – dar va fi mult mai mare ca amploare și va cuprinde militari din întregul Commonwealth, precum și din toate serviciile forțelor armate britanice.
Drumul de întoarcere al reginei a fost de aproximativ patru ori mai lung, acoperind 8 km (5 mile). A durat două ore și a văzut-o salutând mulțimile de-a lungul Piccadilly, Oxford Street și Regent Street.
Se înțelege că traseul mai scurt al regelui a fost ales din motive practice.
Tradiționala trăsură de stat aurită va fi folosită pe drumul de întoarcere la Palatul Buckingham.
Pe traseul către Westminster Abbey, regele și regina consort se vor afla în cea mai nouă dintre trăsurile regale, trăsura de stat Diamond Jubilee, construită în Australia, în locul tradiționalei – dar notorii și inconfortabile – trăsuri de stat Gold State Coach.
Trăsura de stat Diamond Jubilee State Coach pare tradițională, dar este, de fapt, modernă, cu aer condiționat, geamuri electrice și suspensii moderne.
„Este fabricat din aluminiu, ceea ce este destul de neobișnuit, pentru că majoritatea sunt din lemn, și are, de asemenea, suspensie hidraulică, ceea ce înseamnă că deplasarea este incredibil de confortabilă”, spune Sally Goodsir, curator la Royal Collection Trust.
Acesta încorporează bucăți de lemn de pe nave și clădiri istorice, inclusiv HMS Victory, Mary Rose, Castelul Balmoral, Catedrala Canterbury și Westminster Abbey.
Văzute de aproape, la Royal Mews, trăsurile sunt o explozie de aur, sticlă și luciu. Practic, sunt coroane pe roți.
Înseamnă că cuplul regal va fi scutit de o plimbare accidentată în drumul spre Abație. Amintindu-și de încoronarea sa din 1953, regina Elisabeta a descris călătoria în trăsura de stat din aur din secolul al XVIII-lea ca fiind „oribilă” și „nu foarte confortabilă”.
Unul dintre predecesorii ei, William al IV-lea, încoronat în 1831, a descris călătoria în trăsură ca fiind ca și cum ar fi fost pe o navă „pe o mare agitată”.
Trăsura de stat a Jubileului de Diamant va fi o călătorie confortabilă, spune Sally Goodsir, curatorul Royal Collection Trust.
Palatul Buckingham nu a comentat motivul schimbării.
Dar chiar dacă trăsura de stat din aur are dezavantajele sale, este o piesă remarcabilă de măiestrie, cu sculpturi elaborate sub un strat subțire de aur și panouri acoperite cu picturi. Poate că este inconfortabil, dar este o operă de artă rulantă.
Cel care va ajuta trăsura de patru tone să facă această călătorie va fi Martin Oates, care va fi frânar al trăsurii în ziua încoronării.
El îl urmează pe străbunicul său, care a luat parte la procesiunea cu trăsura la încoronarea lui George al VI-lea, pe bunicul său, care a fost prezent la încoronarea lui Elizabeth a II-a, și pe tatăl său la Jubileul de argint al reginei, în 1977.
„Când te plimbi pe The Mall, te gândești la toți membrii familiei care au făcut parte din ea”, a spus dl Oates, vorbind la Royal Mews din Palatul Buckingham, unde sunt păstrate trăsurile.
Martin Oates Royals MewsSursa imaginii, Duncan Stone
Cel care va conduce trăsura, Matthew Power, a declarat că este important să rămâi calm în astfel de ocazii și să împiedici caii să devină nervoși.
„Caii știu că va fi o zi mare și trebuie să fii cel calm și să le spui că este doar o altă zi la birou”, a spus dl Power.
Procesiunea va pleca de la Palatul Buckingham, de-a lungul The Mall spre Trafalgar Square, de-a lungul Whitehall spre Parliament Square și apoi spre Westminster Abbey. La întoarcere se va parcurge același traseu în sens invers.
Ce știm până acum despre încoronare
În cadrul ceremoniei de încoronare vor fi folosite însemnele tradiționale, precum inelele și săbiile simbolice, precum și coroanele, inclusiv coroana Sfântului Edward, care va fi pusă pe capul regelui.
Printre sceptrele folosite se va număra și unul din secolul al XVII-lea, realizat din fildeș, după ce s-a speculat că acesta ar putea fi retras din cauza preocupărilor legate de conservarea animalelor.
Cel mai vechi obiect folosit va fi o lingură pentru a ține uleiul pentru ungerea din timpul încoronării. Această lingură, probabil din secolul al XII-lea, este o piesă rară care a supraviețuit din regalul medieval original de încoronare, care a fost distrus în mare parte după Războiul Civil Englez din secolul al XVII-lea.
Printre cei peste 2.000 de invitați așteptați la Abație se vor număra 450 de reprezentanți ai unor grupuri caritabile și comunitare, care vor fi alături de lideri mondiali, politicieni și membri ai familiei regale.
Au existat plângeri cu privire la costul încoronării din partea militanților anti-monarhie. În ceea ce privește cheltuielile publice, guvernul nu va publica o cifră decât după eveniment.
Comentatorii regali au declarat pentru programul BBC Radio 4 Today că încoronarea va părea mai modernă în comparație cu încoronarea reginei decedate în 1953.
Tracy Borman, istoric regal și autor, a declarat: „Aceasta va părea destul de modernă în ceea ce privește o încoronare.
„Am auzit deja despre uleiul de ungere, despre care palatul a ținut să spună că a fost vegan, vor fi un sfert din numărul de invitați [ca la cea a lui Elisabeta a II-a], când peste 8.000 de persoane s-au înghesuit în Westminster Abbey, și este, de asemenea, pentru prima dată în 300 de ani când regina consort a fost încoronată cu o coroană existentă, în loc să i se facă una nouă”.
Jurnalistul și autorul regal Robert Hardman a declarat: „Una dintre marile diferențe de data aceasta este că nu vor fi 910 colegi ereditari în cele mai bune locuri, în veșminte de încoronare, care să aducă un omagiu…
„Avea un fel de aer feudal… în schimb, 400 de deținători ai Medaliei Imperiului Britanic vor fi prezenți în abație, așa că va avea un aer de secol 21.”
Când procesiunea se va întoarce la Palatul Buckingham, noii încoronați Charles și Camilla vor apărea la balcon, alături de alți membri de rang înalt ai Familiei Regale.
Anul trecut, cu ocazia Jubileului de Platină al regretatei regine, doar membrii familiei regale în activitate au fost lăsați să urce la balcon, excluzându-i pe cei care, precum Prințul Harry și Prințul Andrew, s-au retras din funcțiile regale.
Și dovedind că aceasta este o încoronare din secolul 21, a fost creat chiar și un emoji special pentru această ocazie.
Sursa: BBC
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu