G4Media.ro

Tratament experimental pentru pacienții din România cu coronavirus: un medicament anti-HIV folosit…

Sursa foto: AbbVie

Tratament experimental pentru pacienții din România cu coronavirus: un medicament anti-HIV folosit și în China, parte a unui program masiv de testare al OMS, dar a cărui eficacitate încă nu este dovedită

Un tratament experimental împotriva coronavirusului, care a fost folosit și în China și care face parte dintr-un program masiv de testare al OMS, este utilizat în cazul pecienților din România. Compania producătoare a anunțat că donează Ministerului Sănătății de la București medicamentul anti-HIV pentru 8.000 de pacienți cu COVID-19.

Compania AbbVie produce medicamentul Aluvia/Kaletra, un tratament anti-HIV, o combinație între lopinavir și ritonavir, care a fost identificat de autoritățile chineze ca potențial tratament pentru COVID-19.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății a lansat săptămâna trecută un program masiv de testare a patru posibile tratamente pentru coronavirus. Două dintre acestea conțin Ritonavir/lopinavir și Ritonavir/lopinavir + interferon beta.

Potrivit unui comunicat de marți al Ministerului Sănătății, medicamentul a fost deja folosit împotriva coronavirusului la Institutul „Matei Balș”. Totuși, managerul general al filialei din România a companiei americane AbbVie, care produce medicamentul, a precizat că, „cu toate că s-au constatat potențiale acțiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul COVID-19”.

De altfel, un studiu al cercetătorilor chinezi, publicat în 18 martie de The New England Journal of Medicine, concluzionează că tratamentul cu lopinavir-ritonavir nu a accelerat în mod semnificativ îmbunătățirea situației clinice a pacienților și nici nu a redus mortalitatea. Ei apreciază că studiile trebuie continuate și că, dacă se combină lopinavir-ritonavir cu alți agenți antivirali, așa cum s-a procedat în cazul SARS și este studiat în MERS-CoV, ar putea fi îmbunătățite rezultatele clinice.

Studiul a fost realizat pe 199 de pacienți tratați în China cu Aluvia/Kaletra, începând cu 18 ianuarie, la scurt timp după ce a fost identificat coronavirusul.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Ministerul Sănătății utilizează toate resursele pentru creșterea capacității de diagnostic, dar și de tratare a pacienților infectați cu noul Coronavirus.

Peste 8.000 de pacienți vor beneficia de tratament pentru COVID 19, după ce compania biofarmaceutică AbbVie România, prin bunăvoința domnului Jorge Ruiz Benecke, General Manager și-a anunțat intenția de a dona Ministerului Sănătății un număr de aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Donația se va realiza prin compania Ministerului Sănătății, Unifarm SA, iar medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienților, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătății.

Acestea sunt: Institutul Național de Boli Infecțioase – Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase Tg. Mureș, Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, salută și apreciază sprijinul venit din partea companiei AbbVie:

”Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase –Matei Balș pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente și materiale sanitare. Mulțumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”.

”AbbVie salută eforturile depuse de către Ministerului Sănătății, de autoritățile responsabile, de instituțiile și cadrele medicale în lupta zilnică împotriva răspândirii Covid-19 în România. Dorim să ne alăturăm demersurilor dumneavoastră sprijinind statul român în lupta cu Covid-19 prin donarea acestui produs care poate fi folosit ca alternativă terapeutică în tratamentul pacienților depistați cu Covid-19, conform protocoalelor medicale așa cum au fost acestea elaborate și implementate de către societățile medicale de specialitate, în România. Menționez că produsul este indicat pentru tratamentul adulţilor, adolescenţilor şi copiilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV-1). Cu toate că s-au constatat potențiale acțiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul Covid-19.

Evaluând resursele disponibile, în acest moment considerăm că AbbVie România poate susține tratamentul unui număr de peste 8.000 de pacienți. În continuare AbbVie va face eforturile necesare pentru a sprijini autoritățile române în încercarea de a limita răspândirea Covid-19”, a declarat Jorge Ruiz Benecke, General Manager AbbVie România.

Sursa foto: AbbVie

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Doamne ajuta sa nu fie Marile Afaceri.

  2. Tratamentul anti – malarie: A Florida man also told a Los Angeles TV station that he was suffering from severe coronavirus symptoms and near death when he took hydroxychloroquine — and recovered. https://nypost.com/2020/03/23/rumored-coronavirus-treatment-creates-shortage-of-vital-anti-malarial-drugs/

    E folosit tot experimental. Ar trebui apelat si la el. Nu doar la ce ni se doneaza pentru a fi cobaii celor din State.

  3. Pierdere totala de timp, resurse si vieti omenesti. Mai bine ar face pe hcq. Dar deh, unii vor sa-si vanda mizeriile

  4. https://www.technologyreview.com/s/615394/covid-19-coronavirus-best-drugs-in-treating-the-outbreak/

    „The data: This is the largest, best-organized study of a treatment for Covid-19 so far, but it didn’t find a benefit. In January, doctors in China randomly assigned 199 patients with pneumonia either to get the HIV medicines lopinavir and ritonavir twice a day for two weeks, or to receive only standard care. Then they watched to see who improved or got discharged from the hospital. Unfortunately, no benefit was seen from the treatment. Nearly 20% of the patients died. „

  5. Pregatiti-va de alarma de seara.

    Si totul se petrecu sub constiinta, constiinta de stapan, iar orice nazist putea pretinde ca este om de caracter.

    SS_WVHA, mascata prin simbolurile de „14 f 13”, acorda „moartea de mila” Apoi, executia parasutistilor are loc la data de 5 octomvrie 1944, precedata de strigarea la megafon. Lagarul din Hinzert avea permanent intre 600 si 800 de detinuti, francezii purtand doua litere mari vopsite:

    HN=Hundenation

    Clauberg: programul de sterilizare, orice doctor, cu vreo 10 oameni, asugurau „o singura injectie in colul uterin”.

    Germania este doar un avertisment din timpurile celui de_al treilea Reich: „Lasciate ogni speranza voi ch’entrare!” Dante Aligheri.

    9 martiu 1866

  6. Proasta dracului.