Trebuie clătită carnea crudă înainte să fie gătită? Experții în siguranța alimentară recomandă să nu faceți acest lucru
În ciuda a ceea ce v-au spus părinții sau bunicii dumneavoastră, nu trebuie să clătiți puiul crud sau orice altă pasăre sau carne înainte de a o găti. De fapt, Departamentul pentru Agricultură al SUA și alți experți în siguranța alimentară recomandă să nu faceți acest lucru, scrie CNN. Iată de ce.
Atunci când clătiți puiul, bacterii precum salmonella pot fi transferate prin intermediul apei pe suprafețele din bucătăria dumneavoastră, ceea ce duce la o potențială contaminare încrucișată a altor ingrediente. Bacteriile au fost găsite în chiuvetele a 60% dintre cei care au clătit puiul crud în cadrul unui studiu al Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) din 2019.
Gătitul cărnii de pasăre la temperatura internă de 74 grade Celsius este modul infailibil de a vă asigura că respectați standardele de siguranță alimentară.
„Nu vă dați seama cât de multe chestii pulverizați peste tot”, a declarat Shawn Matijevich, bucătar-instructor la Institute of Culinary Education din New York. „Este nevoie doar de o cantitate mică pentru a ajunge pe tot”.
Deoarece „bacteriile nu se propagă prin aer”, a spus Matijevich, ci doar prin contactul cu suprafața, cel mai inteligent este să reduceți la minimum momentele în care atingeți carnea de pasăre crudă sau o puneți în contact cu vase, ustensile sau blaturi.
„Înțelepciunea de pe internet” de a clăti un pui cu oțet, suc de lămâie sau apă sărată pentru a ucide germenii a fost demitizată și de studiile științifice. Aceste metode vor aplica o saramură rapidă puiului, dar nu au niciun efect asupra bacteriilor.
Gătitul cărnii de pasăre la temperatura internă recomandată de 74 grade Celsius este modalitatea infailibilă de a vă asigura că respectați standardele de siguranță alimentară.
Ce poți face în loc să clătești puiul?
„Folosiți prosoape de hârtie, chiar mai multe decât credeți că aveți nevoie”, a spus Matijevich, și tamponați puiul sau lăsați prosoapele de hârtie să absoarbă excesul de lichid. Chiar dacă sunteți genul care încearcă să reducă la minimum bunurile de unică folosință în bucătărie, prosoapele de hârtie vor minimiza șansa de a răspândi bacteriile prin contactul suplimentar cu suprafața.
Aruncați prosoapele de hârtie imediat după utilizare. „Uscarea unui pui cu prosoape de hârtie reduce stropirea, dar nu uitați că acele prosoape de hârtie pot fi acum contaminate cu agenți patogeni și trebuie aruncate imediat la gunoi”, a declarat Donald Schaffner, profesor distins și președinte al departamentului de știința alimentelor de la Universitatea Rutgers din New Jersey.
Uscarea puiului – fie că este cu sau fără piele – înainte de a găti ajută, de asemenea, ca bucățile să se rumenească în tigaie sau în cuptor. „Mai ales dacă prăjiți un pui, doriți pielea crocantă”, a spus Matijevich,. Metoda prosopului de hârtie funcționează, de asemenea, pentru puiul care a fost marinat sau sărat înainte de a fi gătit.
Un tocător separat pentru produse și brânză ajută la evitarea contaminării încrucișate în bucătărie.
Iată câteva bune practici suplimentare pentru pregătirea alimentelor pentru a minimiza contaminarea încrucișată în bucătăria dumneavoastră.
Utilizați un tocător dedicat pentru păsări de curte și carne și altul pentru ingrediente precum legumele și brânza. „Dacă un tocător este folosit pentru a pregăti carnea de pasăre și apoi legume proaspete care nu vor fi gătite, puiul poate transfera bacterii tocător, care apoi va contamina încrucișat orice legume proaspete”, a spus Schaffner. „Utilizarea unor tocătoare separate elimină acest risc”.
Spălați-vă pe mâini cu apă caldă și săpun imediat după ce ați manipulat carnea crudă de pasăre. Spălați toate obiectele care au intrat în contact cu carnea crudă de pasăre în mașina de spălat vase sau cu apă caldă cu săpun.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii