Trei istorici contrazic procurorii militari în Dosarul Revoluției: Securitatea comunistă a tras în români și după fuga lui Ceaușescu, cu scopul politic ”de a se infiltra în noua conducere şi a‑şi asigura menţinerea în noile structuri de forţă”
Andrei Ursu (cercetător asociat la CNSAS), Roland O. Thomasson (cercetător independent din SUA) și Mădălin Hodor (istoric) susțin în volumul ”Trăgători și mistificatori. Contrarevoluția Securității din decembrie 1989” că Securitatea comunistă a împușcat cu intenție români chiar și după fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu și răsturnarea regimului comunist.
Afirmațiile celor trei istorici contestă afirmațiile procurorilor militari care, în rechizitoriul la Dosarul Revoluției nu aduc nici o acuzație la adresa Securității, scrie Sinopsis.info.
Securitatea, poliția politică a regimului comunist, a fost condusă până pe 22 decembrie 1989 de Iulian Vlad, iar ulterior a intrat în subordinea lui Gelu Voican Voiculescu.
Re-examinând fapte deja cunoscute, dar și culegînd noi mărturii sau analizînd noi documente din arhiva CNSAS, autorii ajung la o serie de concluzii (vezi îndeosebi capitolul ”Declanșarea acțiunilor teroriste și diversioniste sau a luptei de rezistență”, pp 161-207):
- ”La Revoluție au existat persoane care au tras cu intenţia de a ucide oameni nevinovaţi pentru a crea panică, urmărind un scop politic”.
- ”Aceste persoane au fost cadre de Securitate sau afiliaţi ai acestora. Ele pot fi numiți teroriști”
- ”Teroriştii securişti au acţionat după un plan, conceput de Ceauşescu şi de capii Securităţii („lupta de rezistenţă pe teritoriul vremelnic ocupat de inamic”).
Dacă la început Securitatea a încercat / sperat să-l readucă pe Ceauşescu la putere, ulterior planul a fost modificat și Securitatea a acționat ”pentru a se infiltra în noua conducere şi a‑şi asigura menţinerea în noile structuri de forţă”.
”Teroriştii au existat, au fost văzuţi, fotografiaţi, unii arestaţi sau chiar ucişi de armată, au făcut parte dintr‑o reţea a Securităţii, au acţionat conform unui plan şi au avut motive bine stabilite, au făcut atât victime directe, cât şi indirecte, prin acte de diversiune. Iar Securitatea a încercat (în mare parte cu succes) să şteargă urmele încercării de contra‑revoluţie camuflată, acreditând ulterior, pe scară largă, o realitate paralelă, disculpantă pentru sine, a istoriei – însângerate şi eroice – a Revoluţiei Române”, mai spun autorii.
Foto: Iulian Vlad (Stânga sus) alaturi de presedintee Basescu si ministrul Blaga in 2006 la Participarea presedintelui Traian Basescu la festivitatea de absolvire a Academiei de Politie – Agerpres – Alex Micsik
Citește tot articolul pe Sinopsis.info
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
34 comentarii