G4Media.ro

Trei spanioli renunță la eutanasie după ce au fost supuși unei operații…

sursa foto: Pexels

Trei spanioli renunță la eutanasie după ce au fost supuși unei operații experimentale pentru tratarea durerii / „Durerea nu a dispărut, dar nu a mai fost percepută ca fiind insuportabilă„

Trei persoane care începuseră procedurile pentru a primi eutanasia au exclus continuarea procedurii după ce au fost supuse unui tratament experimental pentru ameliorarea durerii la Hospital del Mar din Barcelona, potrivit presei din Spania.

Toți trei sufereau de durere neuropatică, sau durere cronică foarte intensă generată de sistemul nervos și care apare fără un stimul real, care nu se ameliorase cu intervențiile anterioare. Pacienții au acceptat neurochirurgia cu stimulare cerebrală profundă, care constă în stimularea zonei în care este percepută partea afectată de durere, nu durerea în sine, după cum a raportat Spitalul de Mar după prima dintre aceste operații, în ultimul trimestru din 2022.

Unul dintre pacienți și-a văzut calitatea vieții îmbunătățită și a oprit cererea de eutanasie, dar a murit câteva luni mai târziu din cauza unei pneumonii.

Celelalte două persoane au exclus de asemenea continuarea procedurii de eutanasiere.

„În mod important, ambii pacienți au exclus în mod neechivoc posibilitatea continuării eutanasiei după tratament”, scriu doctorii Gloria Villalba-Martínez și Juan Ramon Castaño în editorialul revistei științifice „Neuromodulation”, consultată de ACN.

Ambii au experimentat o „îmbunătățire subiectivă semnificativă în zilele imediat următoare procedurii”, deși intensitatea durerii a rămas relativ stabilă atunci când a fost evaluată cu ajutorul scalei numerice, se arată în articol. Durerea nu a dispărut, dar nu a mai fost percepută ca fiind „insuportabilă”, subliniază Villalba.

Pe de altă parte, un alt pacient căruia i-a fost propus tratamentul a decis să continue cu eutanasia.

Autorii editorialului subliniază că această situație „ridică probleme etice critice care merită o analiză prudentă”, cu privire la faptul dacă pacienții ar trebui să fie informați cu privire la opțiuni alternative cu mai puține dovezi atunci când tratamentele convenționale nu au funcționat. Tehnica este experimentală și nu are studii clinice care să o susțină.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...