G4Media.ro

Trei universități din România dispar din Clasamentul internațional al universităților QS. Babeș-Bolyai…

Trei universități din România dispar din Clasamentul internațional al universităților QS. Babeș-Bolyai și Universitatea din București rămân în categoria 801+

Schimbare dramatică în clasamentul internațional al universităților Quacqarelli-Symonds, înregistrată de universitățile din România: trei dintre instituțiile de învățământ superior românești prezente anii trecuți în rankinguri nu au mai prins top 1000. World University Rankings QS, publicat în urmă cu două zile, arată că singurele care au intrat în top sunt Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București. Clasamentul internațional este condus de MIT, urmat de Stanford și Harvard. Rankingul internațional arată și efectele incertitudinii Brexit asupra studenților: 56 din 84 de universități din Marea Britanie au pierdut poziții.

QS World University Rankings 2020 este condus de universitățile americane, iar primele instituții de învățământ superior din Europa sunt Oxford pe locul 4, ETH Zurich pe locul 6, Cambridge pe 7, UCL pe 8 și Imperial College London pe 9.

România este prezentă în clasament cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București, ambele ocupând un loc în categoria 801+, la fel ca anul trecut. Au dispărut însă din primele 1000, față de anul trecut, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Politehnica din București și Universitatea de Vest din Timișoara.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. De ce statul finanteaza atunci zeci de universitati si kakademii, cand doar doua sunt clasate in top si alea vai de mama lor, pe locuri 801+ din 1000?

  2. Care prostie hastagista? Aia de la Rudotel de la Iași? După cum vezi Clujul și Bucureștiul rămâne. Și sa mai știi că hastagisti pleacă afara boule din cauza unor Rudotel i ca tine.

  3. Chiar daca ar fi mai bine finantate, in Universitatile romanesti lipseste deocamdata atmosfera stimulativa intelectuala si colegiala pe care o gasesti in universitatile straine chiar si medii…romanii sunt, simplus spus, cam prost crescuti si nu stiu sa colaboreze, asta e adevarul, studenti si profesori in mod egal : prea multi oameni acri sau nervosi si agitati prin universitatile romanesti, unele parand aziluri de delingventi mai degraba decat locuri de studiu si gandire. Dar prioritatea e intr-adevar junglele de camine cu mai multe persoane in camera si fara ghena pe hol si secretarele care se ocupa de sute de studenti intre 10 si 12!!!! atat e programul!