G4Media.ro

Tribunalul București a dispus începerea judecăţii pe fond în dosarul de corupţie…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul București a dispus începerea judecăţii pe fond în dosarul de corupţie al medicului Mircea Beuran

Un magistrat de la Tribunalul Bucureşti a decis că rechizitoriul întocmit de DNA este legal şi a dispus începerea judecăţii pe fond în cazul medicului Mircea Beuran, acuzat că a primit o mită de 10.000 de euro, transmite Agerpres.

„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Beuran Mircea. În baza art. 346 alin. 2 C. proc. pen., constată competenţa, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 82/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, privind pe inculpatul Beuran Mircea, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Beuran Mircea. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă.

De asemenea, instanţa a decis ca medicul să rămână sub control judiciar.

Pe 29 aprilie, Mircea Beuran, care îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii susţineau că, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran ar fi primit de la un alt medic (martor în dosar) bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”.

”Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul UMF ‘Carol Davila’ Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate anterior”, precizau procurorii.

Iniţial, Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu, însă Curtea de Apel Bucureşti a revocat această măsură şi a dispus ca medicul să fie cercetat sub control judiciar.

„Fapta presupus a fi săvârşită de către inculpat este de o gravitate extremă, care se răsfrânge asupra siguranţei şi eficienţei sistemului public de sănătate, în contextul în care medicii (care doresc posturi) accesează, prin intermediul inculpatului, aceste posturi, pe baza unor criterii pecuniare şi nu conform competenţei profesionale, urmate de obţinerea unor foloase considerabile pentru inculpaţii cu funcţii de decizie. Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu (…) în propria ‘piaţă de desfacere’, ca sursă personală de venituri ilicite”, se arăta în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti din luna februarie, prin care Beuran era plasat în arest la domiciliu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Nu inteleg de ce nu a fost lasat sa opereze in continuare deoarece este mult mai bun decit cei care-i vineaza locul. Sunt oameni care doresc sa fie operati de el !!!
    In tara sunt inca 2 cazuri identice !!!

    • Pentru ca este corupt, iar locul coruptilor nu este in functie. Hai sa ne facem bine, ce parere ai?

    • Poate fi un medic excepțional, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fie pedepsit pt. corupție dacă este dovedit

    • Da, este de neînțeles de ce (daca intr adevăr asa s a intamplat). Pana la pronunțarea sentinței, se află sub prezumția legală de nevinovăție, iar o eventuală suspendare a dreptului de a profesa nu ar avea nicio logica in contextul dat, ci doar consecința asupra pacienților. Totusi, nu rezultă din articol asta – dar dacă e adevărat ar fi intr adevăr o măsură stupidă.

      Altceva însă mi se pare ingrijorator (deși nici asta nu se deduce clar): vreau sa cred ca nu a fost trimis în judecată pe baza unei…marturii. Ar fi un precedent extrem de periculos.

  2. Dacă este vinovat chiar dacă este cel mai bun doctor, trebuie exclus din sistem.
    Face mai mult rău decât bine întregului sistem de sănătate. Așa ne dorim cu toate cazurile de corupție din întregul aparat de stat. Doar atunci vom avea o șansă de o viață mai bună.

  3. În limbaj popular, a dat cinstea pe rușine!!! Noi ii privim pe chirurgi ca pe niște dumnezei, iar unii dintre ei chiar se cred dumnezei. Unde e corupție, nu e tocmeala! Jumătățile de măsură nu pot însănătoși nici sistemul sanitar, nici alt sistem în care corupția domnește!

  4. Sanatate multa domnului profesor Mircea Beurean și ar fi fost bine să fie lăsat să salveze multe persoane !as vrea să îi mulțumesc personal pentru salvarea soțului meu,este un medic și un om deosebit!Nu merită să fie închis, afară sunt foarte mulți șarlatani care sunt corupți ,au furat tot ce se putea din țara asta!