G4Media.ro

Trump a promulgat legea care acordă ajutor pe viață victimelor atentatelor de…

Sursa foto: captură video

Trump a promulgat legea care acordă ajutor pe viață victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001

Donald Trump a promulgat o lege care garantează un ajutor medical pe viaţă pompierilor şi altor salvatori care s-au îmbolnăvit după ce au participat la operaţiuni de căutare şi degajare, la New York, după 11 septembrie 2001, dând asigurări că a petrecut, la rândul său, ”mult” timp la ”Ground Zero”, relatează AFP, citat de News.ro.

”Naţiunea noastră are faţă de fiecare dintre voi o enormă datorie, pe care niciun cuvânt, niciun act nu o va putea plăti vreodată”, a declarat preşedintele american în grădina Casei Albe, în faţa a aproximativ 60 de salvatori care au intervenit în ziua atentatelor.

Promulgarea acestei măsuri de către Donald Trump pune capăt unui capitol dureros pentru supravieţuitorii atentatelor de la 11 septembrie şi rudele victimelor, nevoiţi să vină cu regularitate să ceară Congresului să prelungească fondurile de indemnizaţie ale victimelor, susține sursa citată.

Noua lege prelungeşte de-acum mandatul ”Victim Compensation Fund” până în 2092.

Atentatele de la 11 septembrie s-au soldat, în mod direct, cu aproape 3.000 de morţi – majoritatea la Manhattan, în surparea Turnurilor Gemene la World Trade Center -, şi cu peste 6.000 de răniţi.

Citește articolul integral aici.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează