G4Media.ro

Trump declară că Theresa May a dat-o în bară cu Brexitul lăsând…

Sursa: Facebook

Trump declară că Theresa May a dat-o în bară cu Brexitul lăsând toate cărțile Uniunii Europene

Theresa May a dat-o în bară cu negocierile pentru Brexit deoarece a fost prea moale cu liderii Uniunii Europene, lăsându-i cu „nimic de pierdut”, a afirmat Donald Trump, într-un interviu pentru The Sun. Președintele SUA a mai declarat că premierul May nu a reușit să îi convingă pe parlamentarii britanici să-i voteze acordul pentru că nu a emis suficiente amenințări la Bruxelles în timpul celor doi ani de negocieri. În ciuda acestor declarații, Trump a insistat că o respectă pe Theresa May.

În interviul pentru The Sun, Trump a spus: „Cred că Marea Britanie a permis Uniunii Europene să aibă toate cărțile.
Și este foarte greu să joci bine când o parte are toate avantajele”.

„I-am spus Theresei că trebuia să-și strângă muniția”.

„Sunt sigur că ați fi un mare avantaj și ați fi putut negocia dintr-o poziție de putere”.

Trump a insitat: „Nu aveau nimic de pierdut. Ei nu au dat Uniunii Europene nimic de pierdut”.

Însă imediat a adăugat: „În același timp, o respect pe Theresa și cu siguranță ea cunoaște faptele mult mai bine decât le cunosc eu”.

Intervenția nediplomatică a președintelui Donald Trump vine înaintea întâlnirii de marți cu Theresa May, în care au de discutat subiecte dificile, cum sunt controversa Huawei în domeniul telecomunicațiilor și Iranul.

În timpul interviului, lui Trump i-au fost prezentate comentarii ale ducesei de Sussex, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, de dinainte de alegerile americane din 2016.

În acel an, în emisiunea TV „The Nightly Show with Larry Wilmore”, Markle a spus că Trump este misogin şi că politica lui dezbină, afirmând că ea se va muta în Canada dacă acesta câştigă alegerile.

Trump a replicat: „Nu ştiam că a fost obraznică. Sper că acum este OK”, el îngropând totuşi securea războiului: „Sunt sigur că se va descurca excelent (ca membră a familiei regale, n.r). Va fi foarte bună”.

Preşedintele american s-a referit şi la întâlnirea pe care o va avea cu prinţul Charles, fiind aşteptat să discute despre schimbările climatice. „Pot spune că America are unul dintre cele mai curate climate din lume în acest moment. Aerul şi apa sunt bine”, a spus Trump.

Contrar afirmaţiilor lui Trump, un raport al State of the Air, susţinut de American Lung Association, a stabilit că poluarea din SUA s-a înrăutăţit în ultimii ani.

În acelaşi interviu, preşedintele SUA a comentat situaţia din Marea Britanie după plecarea Theresei May, context în care vor avea loc discuţii aprinse cu privire la un înlocuitor.

Trump şi-a exprimat în acest sens aprecierea pentru Boris Johnson, fost primar al Londrei şi ministru de Externe, despre care a spus că „este un băiat foarte bun şi o persoană talentată”. „Cred că Boris va face o treabă bună ca premier. Cred că va fi excelent”. Recent, Trump a anunţat că s-ar putea întâlni cu Johnson şi Nigel Farage.

Foto: Theresa May, Dondald Trump / Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Establishmentul/elita britanica este pro Eu, centrul financiar foarte influent lafel, chiar si parlamentul actual este 70% cu remainers, este nevoie de alta clasa politica care sa reflecte vointa oamenilor si o ruptura de Eu care sa le permita comertul cu toate statele lumii in Eu existand restrictii extraordinare. Chiar si cu Sua sau tarile Commonwealth le este restrictionat enorm comertul.
    Asa cum i-au restrictionat ei pe americani de s-au revoltat si si-au capatat independenta si a venit bunastarea, asemenea este randul lor sa isi recapate independenta fata de Eu.

    • Lasa-ma sa ghicesc, ai votat cu PSD, nu-i asa? Caci numai electoratului PSD, needucat si peste 60 de ani, poate emite atatea tampenii in cateva fraze.
      Daca nu faci parte dintr-o poata libera, e foarte greu sa te mentii la varf. Pana si Trump a inteles asta, facand noi acorduri comerciale cu Canada si Mexic.

    • Si ce sa exporte bre UK?

    • Marin – de ce ești așa jenant, comentariul despre Brexit este elaborat, tu sari ca obsedatul că a votat omul psd. Seriously? N-am votat psd și susțin Brexit-ul – oamenii au votat, aici nu e alba-neagra, să ii frecăm pe englezi că uite democrația nu e democrația. Brexitul trebuia livrat. Nu a fost livrat, va fi mai rău. Dacă nu vă place nu ne mai dați lecții de democrație.

  2. Nigel Farage’s rebellion 1993-2016, o compilatie interesanta cu acest personaj ce se trage dintr-o comunitate franceza indezirabila, stabilita prin secolul 17 in Anglia, cu sotie nemtoaica parca, mare bautor de vin spaniol care a avut joburi prin marile orase din vestul Europei si care intelege ce e sa lucrezi in lumea reala competitiva si nu ca functionar la stat toata viata:

  3. Negustorul Trump în toată splendoarea lui!

  4. Britanicii sunt intr-o situație foarte… ciudată! Majoritatea parlamentară este pro rămânere, tot ce ține de afaceri și comerț deasemenea, cetățenii încep să vadă câte minusuri are un brexit, dar votul de brexit rămâne. Ce e de făcut? Posibilități sunt puține, având în vedere cât de consolidată este democrația acolo, dar acestea sunt:
    – un brexit pe care marea majoritate nu-l dorește
    – un al 2-lea vot brexit, lucru aproape imposibil
    – o stare de amorțeală, un „limbo”, unde nimeni nu face nimic, toată lumea-i oarecum mulțumită deoarece nu se schimbă nimic și ambii parteneri au de pierdut.

  5. Respect maxim, Donald Trump!

  6. Pentru Romania si pentru restul de tari , ce compun UE ,ideea de Brexit exprimata in urma cu aproximativ trei ani este deja istorie . Practic alegerea este ,asa cum a fost de la bun inceput , atributul cetatenilor britanici .Elementul nou aparut , pare a fi cererea USA(inca neoficiala , stabilita prin vreun act politic semnat si parafat ,doar declarativ ) de a se renuntata la apartenenta la Uniune. Este evident ca rezultatul referendumului pt BEXIT este deja depasit de timpuri , problema consta in gasirea unei solutii de contestare politica si populara a acestui act neagreeat azi , cind vorbim ,de o majoritate a populatiei din M.B.Practic M.B. cind iese din UE ,iese mai slaba si nicidecum UE mai perdanta (cred ca atit Germania si Franta ,chiar nu isi mai doresc ca M.B. sa revina ).America este departe,Anglia se singularizeaza in aceasta parte de lume si chiar daca ar incerca sa isi creeze o mini Europa, cu ajutor american (vezi unele tari ce au un mesaj momentan un pic diferit ) ,nu au garantia ca acest lucru este posibil . Tratalele UE sunt concepute de asa maniera ,incit orisice plecare din Uniune, este practic perdanta pentru cel ce face asta .Puternicele Firme(multinationale etc . ) si banci GERMANE OLANDEZE, FRANCEZE s.a.m.d au un contral absolut asupra destinelor tarilor componente . Moneda euro este un competitor major pt restul de monede si face ca orisice incercare de separe sa fie sortita esecului sau sa produca daune foarte mari celui ce incearca asta . La nivel militar ,America incearca sa maximizeze contributia statelor membre la 2% dim PIB-ul fiecaruia (va inchiputi care ar fi contributia Germaniei si Frantei )si sa incerce ca aceasta diferenta de contributie sa se reflecte in achizitia de armament American . Lesne de inteles ca aproapre nimeni in UE, nu o sa faca asta ,poate unii la nivel declarativ si atit momentan .Aducerea in discutie a unei Armate Europene , este clar de mare actualitate . Germania inca nu a acceptat o inplicare majora in acest sens ,dar istoria o sa o puna ,vrea nu vrea ,in a face o alegere imediata si care acum, cind poate sa isi asume asta (nu mai pot fi acuzati de forme de extremism )se va transforma curind in realitate . Aceasta noua armata viitor creeata , va avea strict un caracter eminamente defensiv si va arata o putere foarte mare in viitorul apropiat. America in contextul actual ,este obligata sa isi creez e o alianta in partea lor imediata de lume, independent de NATO.Costurile vor fi uriase dar fara asta in imediata lor vecinatate se vor creea alte aliante pe care ASA nu le poate accepta . Cred ca in viitor partea de NATO combatibila cu partea de aramata Europeana va forma o noua alianta cu sau fara M.B. o noua putere mondiala in care germania va avea un cuvint major de spus , la inceput materialiceste si apoi chiar si militar (timp de asteptare 10 ani )Daca ma insel asta este , dar va rog sa comentati ce credeti ? SUCCES