G4Media.ro

Trump pretinde că a avut „tot dreptul” să intervină în alegerile din…

Sursa foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Trump pretinde că a avut „tot dreptul” să intervină în alegerile din 2020

Fostul președinte republican al SUA Donald Trump, care se confruntă cu acuzații federale și de stat care îl acuză că a încercat să anuleze pierderea alegerilor din 2020 în fața președintelui democrat Joe Biden, insistă că a avut „tot dreptul” să intervină în acele alegeri, relatează Reuters.

„Cine a auzit vreodată că ai fost pus sub acuzare pentru că ai interferat cu o alegere prezidențială în care aveai tot dreptul să o faci?” a spus Trump într-un interviu pentru Fox News care a fost difuzat duminică.

O acuzație federală îl acuză pe Trump de fraudarea SUA prin încercarea de a împiedica Congresul să certifice victoria lui Biden și de a priva alegătorii de dreptul lor la alegeri corecte. Luna trecută, el s-a confruntat cu o punere sub acuzare federală revizuită care îl acuza că a încercat în mod ilegal să anuleze pierderea alegerilor din 2020.

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul SUA la 6 ianuarie 2021, într-o încercare nereușită de a împiedica Congresul să certifice rezultatele alegerilor din 2020, după săptămâni de afirmații false ale lui Trump că a câștigat.

Trump se confruntă cu acuzații similare în comitatul Fulton, Georgia, unde a fost, de asemenea, acuzat de șantaj, care este folosit pentru a viza membrii grupurilor de crimă organizată și prevede o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Acest caz, care se află în așteptare în timp ce o curte de apel de stat analizează rolul procurorului districtual, provine dintr-o convorbire telefonică din 2 ianuarie 2021, în care Trump l-a îndemnat pe Brad Raffensperger, principalul oficial electoral din Georgia, să „găsească” suficiente voturi pentru a anula pierderea sa la limită în acest stat. Raffensperger a refuzat să facă acest lucru.

Trump, care este actualul candidat republican la președinție, nu a spus dacă va accepta necondiționat rezultatele alegerilor din 5 noiembrie în cazul în care rivalul său democrat, vicepreședintele SUA Kamala Harris, va câștiga.

Într-un comunicat de luni, campania lui Harris a afirmat că ultimele comentarii ale lui Trump la Fox News și remarcile sale anterioare „arată clar că el crede că este deasupra legii”.

„Acum, Trump susține că a avut «tot dreptul» să intervină în alegerile din 2020. Nu a făcut-o”, a declarat un purtător de cuvânt al campaniei lui Harris.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nicio zi fara Trump! Nu conteaza daca e de rau sau e de bine, Trump trebuie tinut in vitrina, ca exemplu de „asa nu”. Inteleg tactica, o fi buna, nu stiu, dar nu cred ca e.
    Da’ ceva cu Harris nu aveti? Ca nu e numai candidat POTUS, e VP in functie? Ah, nu sunt stiri cu ea? S-a molipsit de la Iohannis. Mari democrati, nene!

    • Pai ca întotdeauna, mai bine prinde un aga r i ci ca Trump la vizualizări decât oamenii serioși ca și Harris. Deci na, presa tipic românească ..