G4Media.ro

Trump s-a lăudat că i-a „salvat pielea” prințului moștenitor bin Salman în…

sursa foto: captură video

Trump s-a lăudat că i-a „salvat pielea” prințului moștenitor bin Salman în cazul Khashoggi, jurnalistul saudit asasinat în consulatul din Istanbul

Donald Trump s-a lăudat că i-a ”salvat pielea” prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman, acuzat de Congresul SUA că este responsabil pentru asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit unor noi extrase din interviuri acordate de preşedintele Statelor Unite jurnalistului Bob Woodward, relatează joi AFP, citată de Agerpres.

”I-am salvat pielea”, declara la 22 ianuarie miliardarul republican jurnalistului Woodward, care îşi publică marţi noua sa carte ”Furia”.

”Am reuşit să fac în aşa fel încât Congresul să-l lase în pace. Am reuşit să-i opresc”, a adăugat el, potrivit unor extrase difuzate joi de site-ul Business Insider.

Senatorii SUA, inclusiv tabăra republicană a preşedintelui, l-au considerat oficial pe prinţ ”responsabil” pentru asasinat. Dar Donald Trump l-a susţinut întotdeauna.

Când Bob Woodward l-a întrebat despre această crimă, preşedintele Statelor Unite a încercat mai întâi să creeze o diversiune.”Da, dar Iranul ucide 36 de oameni pe zi, deci …”, a spus el, potrivit extraselor.

Presat de interlocutorul său, el a insistat în cele din urmă asupra negărilor lui ”MBS”. El va spune întotdeauna că nu a făcut-o”, a subliniat Trump. ”Le spune tuturor şi, sincer, mă bucur că spune asta”, ”nu a spus niciodată că a făcut-o”, a afirmat de asemenea preşedintele american.

”Credeţi că a făcut-o?”, l-a întrebat jurnalistul pe Trump. ”Nu, el spune că nu a făcut-o”, a răspuns acesta.

”Ştiu, dar chiar îl credeţi?”, a insistat jurnalistul.

”El spune foarte ferm că nu a făcut-o”, a tranşat preşedintele SUA, înainte de a sublinia încă o dată că Arabia Saudită a cheltuit miliarde de dolari pe produse americane pentru a justifica importanţa menţinerii acestui aliat.

Luni, într-un verdict final, un tribunal saudit a anulat cele cinci condamnări la moarte pronunţate în cazul acestui asasinat şi a condamnat opt acuzaţi neidentificaţi la pedepse cuprinse între şapte şi 20 de ani de închisoare.

Colaborator al Washington Post şi critic al regimului saudit după ce mai întâi a fost apropiat de acesta, Jamal Khashoggi a fost asasinat şi corpul său tăiat în bucăţi în octombrie 2018 în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, unde s-a deplasat pentru a ridica un document.

El era în vârstă de 59 de ani la momentul morţii sale şi rămăşiţele sale nu au fost găsite niciodată.

Această crimă a aruncat Arabia Saudită într-una dintre cele mai grave crize diplomatice şi a pătat imaginea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman sau „MBS”, desemnat de responsabili turci şi americani drept comanditarul asasinatului.

După ce iniţial a negat asasinatul, iar apoi a avansat mai multe versiuni ale faptelor, Riadul a recunoscut în cele din urmă că acesta a fost comis de agenţi saudiţi care ar fi acţionat singuri şi fără a primi ordine din partea conducătorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Alina Bica a luat puscarie grea pentru favorizarea faptuitorului.

  2. Ce noroc cu Trump ăsta, băiat bun la suflet, suntem noi niște invidioși că avem pretenția să nu acopere dictatori și criminali.

  3. M-ati convins, nu-l mai votez pe Trump, voi vota candidatul stângii!

  4. Afirmatile lui Bob Woodward sunt doar cuvantul lui contra cuvantului lui Trump.
    Nu are nici o dovada ca Trump a zis chestile astea.

    • @Rahan5 – Da’, mataluta stii cum se fac interviurile? Daca nu stii, iti spun chiar eu: vine jurnalistul, vine si „subiectul” interviului, se pun la o masa sau pe niste fotolii si jurnalistul incepe sa-i puna intrebari „subiectului” iar el raspunde. Intotdeauna, dar intotdeauna, exista un reportofon pornit (daca nu chiar o camera video) pentru ca jurnalistul sa nu fie nevoit sa noteze raspunsurile live! Asa ca, da, are dovada suprema Woodward!

    • I-a salvat pielea teroristului….Ceva a declarat, ca SUA nu pierde banii printuluii amic pentru asasinarea ziaristului.