G4Media.ro

Trump se alătură acţiunii statului Texas la Curtea Supremă, care cere anularea…

sursa foto: Facebook/ Donald Trump

Trump se alătură acţiunii statului Texas la Curtea Supremă, care cere anularea victoriei lui Joe Biden în alegeri/ 17 state americane susţin acţiunea

Preşedintele american Donald Trump a declarat, miercuri, că se va alătura acţiunii procurorului general din Texas, Ken Paxton, la Curtea Supremă, care are rolul să anuleze victoria în alegerile prezidenţiale a lui Joe Biden. Un număr de 17 state americane, unde Trump a câştigat alegerile, au informat Curtea Supremă că susţin această acţiune, relatează CNBC, citată de News.ro.

Trump a spus că, pe lângă intervenţia în cazul deschis de Texas, el sau campania sa vor solicita să se alăture proceselor din alte state, în cadrul încercărilor de inversare a rezultatelor alegerilor din 3 noiembrie.

Statele respective sunt Missouri, Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississippi, Montana, Nebraska, Dakota de Nord, Oklahoma, Carolina de Sud, Dakota de Sud, Tennessee, Utah, şi West Virginia.

Experţii juridici afirmă că, la fel ca în alte cazuri intentate de campania Trump şi aliaţii acesteia, eforturile lui Paxton, care se referă la voturile din Georgia, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin, au şanse de reuşită puţine sau chiar nule.

Statul Texas a anunțat marți că a dat în judecată Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin la Curtea Supremă, considerând că modificările făcute de aceste state în procedurile electorale pe fondul pandemiei de coronavirus au fost „ilegale.”

sursa: News.ro

sursa foto: Facebook/ Donald Trump

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. „Experţii juridici …” 🙂
    Unde sunt opiniile expertilor juridici care spun ca sansele de reusita sunt mari?
    S-au idiotit si astia de la G4media! Baieti, faceti jurnalism, nu activism!

  2. 17 state cer anularea voturilor in alte state, ar trebui si statele democrate sa ceara anularea voturilor pentru Trump in statele unde ăsta a câștigat, să fie circul mai distractiv.

  3. borfasul asta chiar nu intelege ca nu muschii lui de smecher aleg un presedinte, un presedinte se alege la vot! …

  4. Are logica. Cele mai multe state au respectat legile electorale federale si de stat, conform constitutiei.
    Cele 4 state in discutie au modificat legi in ultima clipa, nerespectand constitutia.

    • si daca castiga Trump acolo, nu era ok…. uitate la legislatia din South Karolina si Nord Karolina, e identica cu cea din Georgia, numai ca acolo a castigat Trump, in ambele state s-a votat covarsitor prin corespondenta si a castigat Trump, in Arizona la fel Trump a avut mai multe voturi prin corespondenta… haideti ca unde nu e bine sa anulam, unde ne convine sa ramana

    • Logic era sa conteste modificarile INAINTE de vot, daca erau asa convinsi ca nu respecta constitutia.
      Oricum, cred ca in orice stat civilizat, justitia decide pe baza de probe. Nu pe baza de suspiciuni, nu pe baza de extrapolari.
      Anyway, poate ca ar trebui sa se puna de acord democratii si republicanii sa schimbe cu totul sistemul electoral. Sa fie vot popular, ca in toate celelalte state. Acolo ar fi mult mai greu sa se ajunga la departajari din astea de ordinul a mii-zeci de mii de voturi, cum se intampla in statele americane care pot avea doar cateva sute de mii de votanti. La votul popular Trump a pierdut cu 7 milioane de voturi in spate. Bun, pe criteriul asta Trump nu lua nici primul mandat, dar asta e alta poveste…..

    • esti praf. modificarile sunt facute anul trecut, nicidecum in ultima clipa cum spui tu. mai bine te informezi inainte sa scrii aberatii. si sunt facute si trecute prin legislatie, deci nu le mai poti contesta acum.

    • Chiar sa fie cum spui tu, o lege e in vigoare si produce efecte din momentul promulgarii pana in momentul abrogarii. Nu o poti abroga retroactiv si nu poti anula alegeri pe motivul asta. In cel mai bun caz, sa zicem, ai putea propune reorganizarea de alegeri, dar in nici un caz anularea lor.

  5. Jimmy Carter rămâne simbolul SUA.

  6. Trebuie inteles cum cetateanul si-a exprimat optiunea la vot intr-un context legislativ existent la un moment dat . Asadar, daca legile existau in momentul votului si ele nu erau supuse unor contestari , la acea data , cetateanul nu are nici o vina daca ele sunt declarate neconstitutionale (doar in viitor pot fi anulate , adica in alegerile din 2024 ) . Deci votul nimanui nu poate fi anulat retro .actiune in sine nu are nici cea mai mica sansa sa anuleze voturi exprimate intr-un cadru legislati. Pentru viitor e alta treaba .

  7. Cenzurati, cenzurati? Rusine!