G4Media.ro

Trump va avea întrevederi bilaterale cu liderii Rusiei, Japoniei, Germaniei și Argentinei,…

Sursa Foto: Kremlin.ru

Trump va avea întrevederi bilaterale cu liderii Rusiei, Japoniei, Germaniei și Argentinei, la summit-ul G20 de la sfârșitul săptămânii

Președintele SUA, Donald Trump, va avea întrevederi bilaterale cu liderii Rusiei, Japoniei, Germaniei și Argentinei, la summit-ul G20 de la sfârșitul săptămânii, care va avea loc la Buenos Aires, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, citat de Reuters.

Este așteptată și o întâlnire separată a lui Donald Trump cu președintele Chinei, Xi Jinping. Aceasta ar fi prima discuție a celor doi lideri după ce SUA și China și-au impus tarife reciproce asupra importurilor.

Trump a acuzat în repetate rânduri China de furt de proprietate intelectuală, de faptul că a creat bariere de intrare pe piața chineză pentru firmele americane și de dezechilibrul masiv al balanței comerciale, în favoarea Chinei. Cele două țări sunt angajate într-un război comercial, iar în urmă cu zece zile vicepreședintele american Mike Pence a declarat, la Summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), că „Statele Unite sunt o opțiune mai bună pentru țările din Pacific decât China”. Vicepreședintele american a atacat „Drumul Mătăsii”, o strategie a guvernului de la Beijing de a construi o infrastructură care să lege China de Europa, Asia și Africa și, totodată, de a investi în țările de pe aceste continente. (Detalii aici)

Sursa foto: Kremlin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Presedintii SUA si Rusiei pot fi caracterizati prin aceeasi trasatura: promovarea intereselor nationale strategice (prin orice fel de mijloace)…Diferentele, le stim deja. Sa speram ca vor ajunge la o intelegere, alaturi de ceilalti lideri participanti.

    Partea buna este ca aparent cei doi pastreaza canalele de comunicare deschise.

    Putin a reiterat de nenumarate ori inclinatia guvernului Rusiei de a mentine colaborarea cu partenerii vestici. Mai mult, el pare foarte rational, fara derapaje retorice violente, precum alti lideri. Ceea ce e bine. Ramane deschis, dupa cum s-a vazut si la intalnirile pe care le-a avut in Singapore intre 13-15 noiembrie a.c., cand s-a intalnit bilateral cu liderii Japoniei, Singapre, Tailanda, Corea de sud, etc. (https://www.youtube.com/watch?v=2TnIwyIoGeM)

    Trump, la randu-i, promoveaza conceptul sau „America First” in UE si in lume. De aici, si conflictele cu privire la tarifele impuse produselor UE, chineze, canadiene si mexicane. In privinta retoricii sale anti-Nord Stream 2, UE isi are propriile sale interese. In acest sens, Yamal LNG (Rusia) deja a inceput sa trimita transporturi de gaz lichefiat in Norvegia de unde acestea vor fi preluate spre alte destinatii in UE si in lume ! (https://www.cnbc.com/2018/11/22/reuters-america-update-2-yamal-lng-starts-norway-ship-transfers-as-production-ramps-up.html si http://www.novatek.ru/en/press/releases/printable.php?print=1&id_4=2833&quarter_3=0&%3Bmode_20=event&%3Bquarter_3=0&%3Bquarter_4=7).

    Deci, ce vedem noi la tv si mass media e mai curand „zanganit mediatic si politic de sabii” caci economic vorbind, profiturile sunt uriase si tranzactiile trebuiesc respectate. Ca fiecare dintre actori vrea o cat mai mare felie de tort, aceasta este altceva …

    Sa speram la rezultate pozitive in urma intalnirii dintre liderii puterilor militaro-economice mondiale. Mai mult optimism si pozitivism si mai putina manipulare, dezinformare si contorsionare a realitatii existente.