G4Media.ro

Tudorache și Tudose, primii pesediști care vorbesc public despre scrisoarea anti-Dragnea: Există…

Tudorache și Tudose, primii pesediști care vorbesc public despre scrisoarea anti-Dragnea: Există și va fi făcută publică

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, și fostul premier Mihai Tudose au vorbit luni public despre scrisoarea prin care i se cere demisia liderului PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit lui Tudorache, care este și președintele PSD Sector 1, scrisoarea anti-Dragnea există și urmează să fie făcută publică după ce va fi semnată de cel puțin jumătate plus unu dintre membrii CEX, structură care, potrivit acestuia, numără 61 de persoane.

Tudorache a mai spus, în studioul Antenei 3, că, cel mai probabil, CEX va avea loc după referendumul pentru revizuirea Constituției, adică undeva la jumătatea lunii octombrie. În opinia sa, mișcarea anti-Dragnea din interiorul PSD este una democratică.

La rândul său, fostul premier Mihai Tudose, unul dintre vârfurile de lance ale revoltei interne din partid, a spus că numai cei care nu au văzut scrisoarea spun că nu există.

„Unii susțin că nu există, că nu au văzut-o. Dumneavoastră ați semnat declarația de independență a SUA? Nu. Ea există totuși”, le-a spus Tudose, luni, jurnaliștilor de la Parlament. Fostul premier a precizat că nu a semnat scrisoarea, dar el nu este membru CEX, ci simplu deputat PSD. Intrarea în structura de conducere a partidului și-ar putea-o face dacă va câștiga șefia organizației PSD Brăila, el anunțându-și deja candidatura pentru această funcție.

Liviu Dragnea a respins luni posibilitatea de a renunța la șefia PSD, calificând contestarea sa în interiorul partidului drept ”mofturile unora sau altora sau teme impuse de Iohannis”.

Întrebat dacă ia în calcul să facă un pas în spate de la șefia partidului, Dragnea le-a spus ziariștilor de la Parlament că ”funcția de președinte PSD nu se ia cu japca, se dă prin vot, nu poți s-o tranzacționezi” (detalii aici).

Gruparea anti-Dragnea din PSD, condusă de Paul Stănescu și Niculae Bădălău, intenționează să o propună pe Viorica Dăncilă președinte interimar al partidului dacă vor reuși să determine plecarea lui Liviu Dragnea, au declarat la finalul săptămânii trecute pentru G4Media.ro surse din PSD. Propunerea ar figura la punctul doi al scrisorii inițiate de gruparea Stănescu – Bădălău, iar la primul punct ar fi solicitarea ca Liviu Dragnea să se retragă de la șefia partidului.

De altfel, Viorica Dăncilă este în acest moment numărul doi din PSD, fiind președintele executiv al partidului. Prin această mutare, aripa anti-Dragnea din partid ar încerca să-și asigure susținerea sau măcar non-combatul premierului Dăncilă în conflictul cu liderul PSD.

Tabăra anti-Dragnea mizează pe faptul că Viorica Dăncilă a fost extrem de deranjată de zvonurile că șeful său de partid a încercat să alimenteze imaginea negativă prin intermediul consilierei Anca Alexandrescu. Dăncilă ar fi aflat din interiorul partidului că Anca Alexandrescu ar fi pus-o intenționat în situații jenante de protocol.

Mai mult, Dăncilă e nemulțumită de presiunile constante ale lui Liviu Dragnea pentru promovarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Așa cum G4Media.ro a scris în repetate rânduri, Viorica Dăncilă a refuzat constant să dea ordonanța cerută de Dragnea.

Vineri, scrisoarea inițiată de Paul Stănescu și Niculae Bădălău ar fi fost semnată de circa 15-20 de președinți de organizații județene și de sector, potrivit surselor G4Media.ro. Pe lângă semnăturile strânse deja, ar mai exista și alți președinți dispuși să susțină demersul, numai că aceștia ar fi lideri interimari de filială, care pot fi oricând schimbați din funcție de Liviu Dragnea.

Joi, Liviu Dragnea a avut o întâlnire la sediul PSD cu premierul Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, dar s-a lovit iar de refuzul acestora de a da OUG pentru amnistie.

Pe de altă parte, informația că Liviu Dragnea ar fi spus că e dispus să plece de la șefia partidului dacă i-o cer 30 de șefi de organizații e falsă, potrivit surselor G4Media.ro. Dimpotrivă, Liviu Dragnea caută acum soluții pentru a-i face pe puciști să renunțe la revoltă și să revină alături de el.

Dragnea a câștigat precedentele două înfruntări mari din partid, cu premierii Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, și în acest moment nu e clar ce șanse are gruparea Stănescu – Bădălău de a-și impune punctul de vedere.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Putini dictatori au plecat de bunavoie. Unul a fost Franco. Dar astea sunt exceptii. In general dictatorul trebuie alungat cu suturi in fund, altfel nu pleaca numai pentru ca unii au semnat un tabel. Si-l imagineaza cineva pe Stalin plecind pentru ca au semnat vreo 23 de cetateni ca nu-l mai vor? Dragnea genul asta de dictator este, dar mai prapadit.

    • sau cu un par infipt in fund ca ala din libia! Parca l vad pe Boss cu o coada de grebla iesindu i din nadragi!

    • N-auzi ca a promis deja la vreo 30 de baroni primele 3 locuri la europarlamentare. Adiva alea eligibile ca mai multe n-au sa ia! Mai promite tot asta la inca vreo 10 si aia e, i-a potolit!

  2. sper sa-l vad in curand pe dragnea barbierit, imbracat frumos cu dungi albe si negre, cu sapunul in mana si in fata penitenciarului rahov

  3. Stimate d-le Matei Alexandru nici nu stiti ce pierdeti in momentul in care nu reusiti sa citati corect (sau complet) !
    Imi permit sa va dau un exemplu.
    Bunaoara „functia de presedinte PSD nu se ia cu japca, se da prin vot, nu poti s-o tranzactionezi”, este un citat din spusele lui Dragnea, nu doar usor inexact ci si incomplet.
    De fapt Dragnea nu a spus ca „functia (…) se da” ci ca „functia (…) se castiga.”
    Dupa care a continuat : „se castiga prin vot masiv.”
    Ei bine, tocmai aceste spuse extrem de controversate ale lui Dragnea nu au trezit interesul d-lui jurnalist !
    Oare la PSD, functia de Presedinte de partid nu se castiga ca peste tot cu majoritate simpla, adica numarand 50% + 1 din voturi ?
    Se pare ca nu, se pare ca majoritatea trebuie sa fie mai mult decat simpla ! Nici macar majoritatea calificata (66%) nu este suficienta ! Majoritatea trebuie sa fie „MASIVA” !

    PS. Ce ne transmite Dragnea folosind acest cuvant neechivoc ? Poate asta : „Daca ma invingeti „subtire” la vot, nu se pune, pt ca in partid ai mei numara voturile” ! 😉

  4. Ce a vrut sa spuna cu “Unii susțin că nu există, că nu au văzut-o. Dumneavoastră ați semnat declarația de independență a SUA? Nu. Ea există totuși” ? Ce legatura are Declarația de independență a SUA cu scrisorica PSD? Noaptea mintii !