G4Media.ro

Tudorel Toader a amânat pe termen nedefinit interviurile pentru selecția procurorului european…

Tudorel Toader a amânat pe termen nedefinit interviurile pentru selecția procurorului european din partea României / Senatoarea PNL Iulia Scântei avertiza ieri că ministrul plănuiește să boicoteze, la ordinul PSD, constituirea Parchetului european

Ministerul Justiției a anulat interviurile programate pentru vineri, 22 martie, în vederea stabilirii candidaților pentru funcția de procuror european din partea României, potrivit unui anunț postat pe site-ul instituției.

”Vă aducem la cunoștință faptul că interviul programat pentru data de 22 martie 2019 pentru selecția candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european, va fi reprogramat la o dată ulterioară ce urmează a fi anunțată pe pagina de internet a Ministerului Justiției”, se arată în anunțul ministerului.

Marți, senatoarea PNL, Iulia Scântei, l-a acuzat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, că intenționează să boicoteze, la ordinul PSD, constituirea Parchetului european (EPPO), prin neselectarea niciunui candidat care să fie trimis la Bruxelles pentru a ocupa funcția de procuror european din partea României.

”Este foarte posibil ca Tudorel Toader să nu selecteze pe nimeni pentru a boicota, la recomandarea PSD, constituirea colegiului EPPO”, a explicat Scântei pentru G4Media.ro.

Declarația senatoarei PNL a venit după ce marți Comisia juridică a Senatului a decis că OUG 8/2019, ordonanța de urgență care reglementează nominalizarea din partea României a candidaților pentru funcția de procuror european, să fie trimisă Camerei Deputaților, care să o dezbată în calitate de primă cameră sesizată. Consecința este că Senatul va fi cameră decizională. Propunerea de trimitere a actului normativ la Camera Deputaților a fost făcută de senatorii PSD Robert Cazanciuc și Șerban Nicolae.

Decizia Comisiei juridice a Senatului a venit la o zi după declarațiile publice făcute de social-democratul Șerban Nicolae, care a spus că aderarea României la Parchetul european este neconstituțională.

”EPPO nu prea are acoperire constituțională în România (…) România nu trebuia să adere la EPPO! Noi ne-am cam grăbit”, a declarat Șerban Nicoale pentru Europa Liberă.

Potrivit unui anunţ publicat săptămâna trecută pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, pentru funcţia de procuror european din partea României şi-au depus candidatura: Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici şi Elena Hach.

„Toţi candidaţii au fost selectaţi pentru susţinerea interviului în faţa comisiei de selecţie prezidate de ministrul Justiţiei, care va avea loc în data de 22 martie, începând cu ora 8,00, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti”, se menţionează în anunţ.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Sigur că au amânat, adică anulat interviurile! Nu le-au convenit magistrații înscriși! Le este frică că, odată ajunși pe funcții, alături de doamna Kovesi, vor acționa ca atare, vor cerceta fiecare pas făcut greșit de PSD et Co. Oricum, își merită din plin soarta, dragii de PSD, ALDE et Co.

  2. Omul acesta,Tudorel „Rudotel” Toader chiar nu realizează ce face cu propria sa posteritate???
    Că ce face cu prezentul și viitorul nenorociților de români,e clar că nici măcar nu îl interesează.

  3. E un santaj pentru nealegerea lui Kovesi.Cedarea oficialilor europeni ar duce la o scadere dramatica a increderi in institutiile europene.Deja aceste intalniri repetate erodeaza.

    • Da, exact, e un troc cinic: noi va dam institutia, voi ne lasati in pace cu Kovesi.
      Intre timp Timmermans zice ca s-a accelerat procesul de implementare a MVC.

  4. Asemenea funcții nu mai trebuie alese de către politicieni! instituțiile competente ( CSM, …) ar trebui sa ii aleagă. Politica nu mai are ce căuta în școli, spitale , in interiorul magistraturii,…

    • E greșit să decidă o singura instituție. Ar trebui implicați ministrul justiției și președintele. Avizul CSM ar trebui sa fie obligatoriu, dar numirea ar trebui sa fie un compromis între cele trei instituții. Separarea puterilor în stat înseamnă control reciproc și echilibru. Orice decizie importanta trebuie luata cu participarea mai multor instituții.

      Asta cu CSM-ul este o vrăjeală a PSD, pentru că momentan au oamenii lor acolo. Daca nu le mai convine majoritatea din CSM, vor schimba rapid legea prin ordonanța de urgență.

  5. Dupa 30 de ani de democrație originală si alegeri libere fiecare din noi, electoratul, toți mari romani, musai patrioți, și, totodată părinți de copiii, suntem vinovați de felul in care arata si funcționează statul si instituțiile acestuia, cum si pentru oamenii aleși in fruntea lui.

    Nu-i treaba lui Dumnezeu sau a UE să ne rânească grajdul.
    E treaba noastră. Noi i-am votat. Si nu numai o data, să zici că din greșeală.

  6. Și dacă România nu își deleagă candidați pentru aceste funcții, Parchetul European nu va mai exista ? Nu prea văd de ce . Oricum Ronânia va fi reprezentată, prin Procurorul Șef,Laura Codruța Kovesi.
    Altă întrebare ?
    Cât despre mașinațiunile lui Șerban și Cazanciuc, din 2020 lucrurile se vor schimba, chiar dacă Drajnea va fura la alegeri.
    Toader e o epavă deja,iar el o știe .