G4Media.ro

„Tur de forță” în Parlament, pe tema proiectelor de legi ale Educației,…

sursa foto: Freepik

„Tur de forță” în Parlament, pe tema proiectelor de legi ale Educației, cu reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și cultelor, anunțat de președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților

Marți și miercuri vor fi dezbătute în Parlament proiectele de legi ale Educației, după cum a anunțat Natalia Intotero, președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților. Au fost invitați reprezentanții elevilor, părinților, studenților, profesorilor și cultelor, conform sursei citate. „Vom avea din nou un tur de forță, de discuții”, pentru că au fost trimise „foarte multe amendamente la minister și nu prea s-au luat în considerare”. Declarațiile au fost făcute săptămâna trecută, în cadrul emisiunii InfoEdu, de pe TVR Info.

„Săptămâna viitoare, pentru că avem timp până în data de 18 (aprilie -n.red), am spus să nu treacă așa timpul doar pentru depunere de amendamente, vom avea din nou un tur de forță, de discuții, pentru că cei pe care eu am să-i numesc acum au trimis foarte multe amendamente la minister și nu prea s-au luat în considerare”, a spus Intotero.

Marți vor fi întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, de la ora 10 și până la ora 12, urmând dezbaterile cu reprezentanții părinților, elevilor, studenților, sindicatelor, inclusiv cu cei ai cultelor, după cum a precizat președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților.

Informații de context

Consiliul Național al Elevilor susține că eliminarea admiterii separate la liceu reprezintă o prioritate reală pentru o îmbunătățire noului proiect de lege. Reprezentanții elevilor critică posibilitatea introducerii religiei ca disciplină la alegere pentru examenul național de Bacalaureat și condamnă acțiunile unor grupuri de cadre didactice care au forțat elevii din țară să participe la „marșuri pentru viață”.

Cultele religioase i-au transmis lui Marcel Ciolacu, atât în calitatea acestui ade lider PSD, cât și de președinte al Camerei Deputaților, solicitările lor de modificare a proiectelor de legi ale educației, în sensul eliminării “diversității” și “orientării sexuale” din legile educațeii, precum și de menționării religiei ca materie opțională la bacalaureat.

Cultele au făcut aceste solicitări, inițial, luna trecută, înainte ca proiectele de legi ale educației să fie aprobate de către Guvern și trimise spre a fi dezbătute în Parlament.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că, în cele 9 zile în care proiectele au stat în așa-zisa consultare pe pagina Ministerului Educației, au fost primite peste 470 de propuneri de modificare.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. As vrea sa vad ca se tine de cont de opinia asociatiilor ale parintilor ( dar nu gen vreo coalitie pro religie in scoli, anti ed sexuala, anti teoria evolutionara sau altele de genul ), expertilor in educatie/politisti/juristi/medici care stiu sa alcatuiasca o programa moderna in acord cu provocarile actuale ( educatie civica, educatia consumului de social media si informatie digitala, educatie economica,sexuala, juridica samd ), si in final reprezentanti ai cultelor care sa se limiteze la ce a decis CCR : ore de religie doar la cerere formulata expres, la inceput de an. In continuare nu inteleg ( ma fac ca ) de ce cultele trebuie sa fie in tot si-n toate .