G4Media.ro

Turcan: Dreptul pacientului de a alege dacă se tratează la stat sau…

Turcan: Dreptul pacientului de a alege dacă se tratează la stat sau la privat trebuie să conteze, nu interesele celor care vor să mențină controlul în sistem

Vicepremierul Raluca Turcan susține, în contextul dezbaterii privind liberalizarea programelor de sănătate, că dreptul pacientului de a alege dacă se tratează la stat sau la privat trebuie să conteze, nu interesele celor care vor să mențină controlul în sistem.

„Un guvern liberal ia măsuri liberale. De aceea vrem să promovăm actul normativ care dă libertate contribuabililor să aleagă unde se tratează. Dreptul pacientului de a alege dacă se tratează la stat sau la privat trebuie să conteze, nu interesele celor care vor să mențină controlul în sistem. Are sau nu românul dreptul să decidă dacă merge la un spital de stat sau la unul privat în baza contribuției la sistemul de sănătate? De ce un salariat care plătește ani de zile contribuții la stat nu ar avea dreptul să se trateze la o clinică privată, iar serviciile să-i fie decontate din fondul de sănătate?”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul spune că de la această discuție trebuie să plece orice demers privind drepturile pacienților.

„Avem cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile la nivelul UE. Liberalizarea serviciilor medicale ar însemna accesul rapid la tratament, servicii de calitate și vieți salvate”, subliniază Turcan.

Raluca Turcan precizează că ministrul Victor Costache a spart monopolul deținut de câteva spitale de stat asupra rezidențiatului. „Acum, sparge și monopolul statului asupra serviciilor de sănătate la care au dreptul românii în baza contribuției la stat. Normal că a deranjat și deranjează în continuare un grup care ține în frâu tot ce mișcă în Sănătate. Ministrul Victor Costache este un chirurg de excepție, extrem de apreciat, un profesionist care cunoaște sistemul medical îndeaproape, atât cel din România, cât și cel din țări cu servicii medicale mai performante. Dacă vrem să facem reformă profundă în sistemul medical din România, avem nevoie de oameni cu viziune și cu experiență în domeniu”, încheie Turcan.

Citește și

Ministrul Sănătății, despre liberalizarea programelor din sănătate: Nu circulăm pe autostrăzi pentru că nu avem, dar avem spitale private renovate, cu condiții bune. Este ca și cum am avea autostrăzi, dar nu te-ar lăsa legislația să le folosești. Nu e aberant?

Foto: Facebook Raluca Turcan

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

32 comentarii

  1. Aici e reduta unde va veti rupe gatul. Privatizarea sistemului medical.

    • Cât de cretină poate fi această oaie Țurcană încât orice scoate pe gură scade procentele pnl-ului……Ar trebui să-i pună fermoar la gură că numai bazaconii spune. Asta este evident pentru toți ,mai puțin pentru PNL, Orban și Werner……vai de voi gunoaielor pndliste…

    • Nu e nici o privatizare ca nu se scoate nimic la vanzare. E liberalizarea accesului cetateanului la servicii de sanatate in sector public si in sector privat.

  2. Dreptul pacientului de a alege unde se trateaza la stat pe gratis sau la privat pe bani exista si acum. Asta nu inseamna ca trebuie finantate spitalele private din bani publici.

    • De unde frate pe gratis??? Toate tratamentele făcute în spitalele publice se deconteaza tot din banii nostri, care nu sunt ai „statului”, ci ai contribuabililor…stii ca un spital de stat poate să ceară doar pt cazare o sumă de câteva ori mai mare ca la hotel ( fără să includă serviciile medicale propriu zise)???

    • Probabil ca, problema cea mai mare e ca in sistemul public f mulți bani se scurg in alta parte ( decontari fictive, cheltuieli supraevaluate, management incompetent,… Malaxa style…). Ar trebui controlat mai bine cum se cheltuie banii in sistemul public, poate asa vor ajunge și pentru îmbunătățirea calității tratamentelor, a condițiilor, plus investiții în sistemul public
      In sustemul public se fura f mult, enorm de mult!

  3. Ok, nu stiu exact ce se va întâmpla cu posibilitatea de a alege unde să te tratezi, cât de repde se va întâmpla asta …
    Însă, un prim pas, care nu stiu dacă se face in momentul actual in toate spitalele și cabinetele de stat: eliberarea „facturii” detaliate cu suma care se va deconta din bugetul de stat ( CNAS, etc) pentru fiecare serviciu pe care ti-l ofera, plus posibilitatea de a accesa in orice moment toate informatiile legate de deconturile făcute pe numele tau!
    In felul asta cheltuielile vor fi transparente, fără posibilitatea mafiei din spitale de a fura atât de mult din banii contribuabililor! Pacientul poate vedea diferența dintre cheltuielile pe care le face la un spital de stat si cat l-ar fi costat in privat .
    Daca vedem exact cati bani se cer, putem constata cu și mai mare surprindere ( ceva banuim, dar poate nu la adevarat marime) ca bani avem suficienți, dar ca nu ajung unde trebuie.
    E posibil ca si aici sa se fure fix ca in celelalte domenii de stat unde: o panseluta costă de câteva sute de ori mai mult decat daca o iei de la solar, un pom de vreo 7 ori decat la pepiniera, un ghiveci costă de zece ori mai mult decat daca il iei de la dedeman, un bec stradal de câteva mii de ori mai mult ca in magazin..
    Pe lângă asta, revenirea la numirea directorilor prin concurs și accesarea de fonduri europene pentru renovarea spitalelelor si construirea altora noi. Ar trebui ca primăriile din localitățile rurale mai mari să pună la dispoziție un spatiu pt unul-doua cabinete ( dispensare mici, curate), astfel încât la o arie de câteva localitati sa vina medici ( de stat sau privati) care sa ofere consultații in anumite zile din saptamana/luna, la diverse specialități ( nu trebuie să fie serviciu permanent)
    Si…puneti pe picioare sistemul ala al cardurilor de sănătate- nu este sistem NASA, dar probabil ca nu se doreste funcționarea lui tocmai pt ca totul ar deveni prea transparent! Cand vor fi noile buletine vreau sa am posibilitatea să aflu când vreau tot ce cheltui din asigurări ( asa, ca in tarile cu apă caldă din vest…)

  4. Bună seara!Bălai e părul, bălai e numele,bălaie e și mintea doamnei Țurcan !!Nu ne spune nimic nou sub soare! Ai bani te duci la spital privat,nu ai bani te duci în baza contributivitatii la spital de stat!!!Începând cu secolul XVIII s-a dezvoltat ideea spitalelor pentru nevoiași care ,s-au dezvoltat și perfecționat pana în perioada comunista când ,au devenit spitale pentru toate categoriile sociale.Revoluția a adus democrația și privatizarea deci,libera circulație a omului.La acest moment pnl induce ideea de privatizare totala a sănătății. Corect sunt liberali dar,acest principiu nu poate fii generalizat si sa nu mai existe optiunea de a alege .Ce faceți cu cei care nu-și permit sa plătească la privat???Îi întoarceți sub secolul 18?Îi omorâți cu zile pe principiul recensământului natural emis de BOC!!!Stimabililor vreți sa privatizati CEC,hidroelectrica,Spitale dar nu aud nimic de privatizarea învățământului? Oare de ce,în contextul în care președintele Iohanis vrea o Românie educată! !!Pentru ca doamna preda engleza și trebuie sa iasă cu pensie de la stat????Sau ,in învățământ nu are nimeni interesul sa investească ??????Dacă gripa coronoraviana se extinde și în România, câte spitale private vor dori sa trateze pro bono????Era termen legislativ dar,Costache îl folosește fiscal (Catu oare știe ca acest domn Costache nu vrea sa plătească impozite și declara incasari”pro bono”?????Poate fi folosit acest termen de toți agenții economici???)

    • Mia, nu ai intes nimic. Femeia a spus ca orice asigurat are dreptul sa fie tratat la spital. Costul este achitat de CNAS din contributii. Noutatea este ca asiguratul sa poata alege sa se trateze la un spital de stat sau unul privat. Daca merge la privat, asiguratul va achita din buzunar doar difereta in plus ceruta de spitalul privat fata de cat deconteaza CNAS spitalului de stat. E asa greu sa intelegi?

  5. Ce alegere? Multe din spitalele de stat au fost desființate cu bună știință. Altele sunt in renovari de ani de zile, chipurile. Cam toată treaba a fost gândită cu mulți ani înainte. Tocmai ce am auzit un medic spunând la TV că la stat e cam plictiseala, că activitatea incepe pentru el la privat. Ramai prost! Ce kkt sa mai zici…

  6. Am si eu o intrebare:
    Ministrul Sanatatii, sau oricare ministru, daca este demnitar, adica inalt functionar al statului, are aceasta demnitate, calitate, doar luni-vineri, iar in weekend sunt absolviti, adica liberi ca pasarea cerului sa faca ce vrea muschiul lui?!
    Cum vine Orban sa-l apere pe ministru Sanatatii motivand ca opereaza doar in weekend?!
    Si daca in timpul operatiei pe care o executa se intampla nu stiu ce „minune” in tara sau cu tara si ar fi urgenta interventia lui pe domeniul in care e inalt demnitar de stat, cum face oare?! Sau in weekend isi deleaga sarcinile, mandatul, subordonatului ierarhic direct?! Si-atunci pentru ce plm mai primeste coficientul la salariu (sporul) pentru inalt demnitar de stat?!
    Pana la urma si in fond, prin ce se deosebeste PNL de PSD daca reprezentantii lui de seama nu inteleg rolul si rostul lor in functiile in care sunt pusi?! La urma urmei, exista cineva responsabil in conducerea statului asta prost, mincinos si ticalos?!

    • Mizantrop abject.Tu, naclaiesti,in stadiul de zigot.Daca nu comite malpraxis,profeseaza una dintre cele mai nobile profesii.Cere-ti scuze ,de la ovulul si spermatozoidul care te-au facut organism pluri(doar doua)celular.

  7. Bună seara ! Ziggy, bănuiesc ca stai intr-un oraș mare unde ai de unde alege.Exact cum a zis Costache el este medic la un Polisano regional.Dar ,pana ajungi la el sau intr-un oraș mare (întreb pentru cei din rural care,pe ici pe colo mai au câte un cabinet medical) sau cu sursa de venit precum sărmana liftiera data afară de Violeta,acești oameni la ce șanse pot spera???

    • Nu ar trebui să te oblige nimeni să mergi la privat!
      Mergi in continuare la cel de stat, daca asta doresti ! și poate in felul asta și spitalele de stat vor fi mai atente la pacient și la conditiile in care îl tratează! Sa trateze pacientul la fel ca cel din privat ( grija, curătenie, ….

  8. Bună seara! Ana dragă! !!Nu este greu….Ce a spus ea știm toți dar,în situația asta toți agenții economici,indiferent de domeniul de activitate ar trebui finanțați ca Polisano a lui Costache! !!!Tuturor le-ar convenii sa le fie trimisi clienti si apoi sa fie decontati pe bani grei!!!Pro bono!!!!Pe cine păcăliți? ??ANAF se autosesizeaza???ANI,Antifrauda,dna,dicot????Auziți ce spune doamna Ana:probono încasări și venituri!!!

    • Mia, bani grei se duc și în spitalele de stat, fff mulți bani! Dar mulți se și volatilizeaza și se cheltuie aiurea, cum nu trebuie
      Trebuie să le cerem tot timpul socoteală, să nu mai facă mânăriile de pana acum, trebuie să urmărim toti politicienii, toti guvernantii, indiferent de culoarea politică și să le cerem socoteala pentru modul în care ne cheltuie banii ( politicieni sau furnizori de servicii-publice sau private)
      Ai contribuit cu bani, te duci si le ceri socoteală in cazul in care nu primesti ce trebuie! Daca ii urmarim cum isi indeplinesc indatoririle pt care au fost pusi acolo ( cum nu am facut in ultimii 30 ani) nu ar trebuie să ne mai fie frica, ca ne fura sau ca nu ne livrează ce trebuie.

    • Cuochiiînnoroi la privat banii se sifonează prin conturi din insule .Vezi că ministrul are câteva dosare pe la parchet pentru omor .Ce facem îl mai lăsăm să profeseze sau căutăm altul

    • https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/12-copii-cu-probleme-cardiace-operac-i-gratuit-intr-un-spital-din-sibiu.html

      „””Cel puțin 1600 de copii cu malformații ale inimii sunt diagnosticați anual în România, însă doar o treime dintre ei ajung să fie operați în cele 3 centre specializate din țară.Ceilalți rămân cu probleme cardiace grave, care le amenință permanent viața. Ca să demonstreze că există totuși soluții,  o fundație a strâns fonduri pentru a opera gratuit, 12 copii, într-un spital privat din Sibiu. Cristian are 10 ani și vine din Caransebeș. Acum câțiva ani medicii i-au spus mamei că are o malformație la inimă și ar trebui operat cât mai repede. Listele de așteptare pentru o asemenea intervenție erau însă foarte lungi, iar singură soluție ar fi fost să plătească operația într-o clinică privată: 10 mii de euro.””

    • Listele de așteptare in tara sunt f lungi, cativa mai sumt trimisi in străinătate , iar restul mor…
      Asta daca nu se mai găsesc organizatii care să îi ajute. Am cautat pe net ( puteti cauta și voi), la Polisano se operează gratuit copii de câțiva ani ( acel pro bono de care se vorbea)

      https://www.dcnews.ro/polisano-medlife-noua-copii-operati-gratuit-intr-o-saptamana_633089.html

    • Eu nu spun ca nu ar trebui să ne operăm la stat, asa ar trebui sa fie nornal! Însă, ce faci atunci cand listele de așteptare sunt prea lungi, mori cu zile?? Astepti jumate de an pt un tomograf , pt o operație banală sau un an doi pt o operație de inima?? F bine, să ne tratăm la stat, dar nu mi se pare normal să mă duc bolnav de ceva și să mor de infecții intraspitalicesti! Cat să mai acceptăm orice condiții? Cat sa mai dăm bani pe camere hiperbarice care să fie folositoare doar pt operații de infrumusetaee, să cumpărăm aparate de milioane de euro care să zacă în tiplă ani de zile? Vi se pare normal sa primim laturi pe post de mâncare , să nu avem soluții de spălat pe mâini? Nu ar fi bine ca si spitalele întreținute cu banii contribuabililor ( nu sunt gratuite, întreținute cu bani din cer) managerii sa fie responsabili pentru cheltuierea cu bun simt a banilor cetățenilor? Sa trateze pacientul in mod corespunzator?
      De ce plătim atatia bani lunar și să fim tratați ca pe front, scapa cine poate si are noroc?
      Eu voi alege să fiu tratat la stat, dar vreau sa fiu cat de cat sigur ca sunt tratat in conditii macar decente și…la timp, fără să dau șpagă

  9. Cineva se intreba daca exista diferente intre pnl si psd.Conform informatiilor savin de la psd a trecut l pnl.Pai trecea omul asta serios,cu facultate facuta la 40si de ani,daca existau diferente majore?
    D na constantinescu,in filiala prahova s a inscris!

  10. Cred că trebuie verificat unde și-a întins ultima dată pielea Turcan ,și atunci avem răspunsul la toate întrebările.Foarte bun comentariul de la MIA .FELITITĂRI!

  11. Cat de sfruntat minte cucoana asta! De la 1 aprilie intra in vigoare Contractul cadru care permite spitalelor private sa pretinda de la pacienti ORICE SUMA IN PLUS. De ce credeti ca l-a apucat pe Costache urgenta? Baiatul asta seamana in abordare cu acel Cumpanasu, doar ca e ceva mai scolit. A verificat cineva afirmatiile lui absolut aiuritoare, cum ca ar fi mare savant, ca are premiere mondiale in medicina, ca primit drept de libera practica in Franta? Si, pana la urma a castigat concursul pt postul de medic la acel spital de stat din Sibiu, la care a participat de pe pozitia de ministru? 🙂 Omul e prea prost ca sa nu mai faca tampenii si sa nu mai aiba ziceri aiuritoare, ca cea cu autismul. E de urmarit. Pana atunci, face operatii pro bono la spitalul privat din Sibiu. :))

  12. Hopa, s-a atins de cuibul de viespi! Tot inainte domnule Costache, asta e drumul cel bun, la fel ca n toate tarile din europa.In definitiv nu noi trebuie sa inventam roata.

  13. Bună seara! Cuochiipevoi!COPLATA a fost creată în 2010 de guvernul BOC 1-5 când a redus salariile bugetarilor cu 25% și a stabilit coplata pentru toată lumea,mai puțin copii și pensionarii sub 1000 lei!!!!A fost omenos totuși? ?????ținând cont ca a spus ca vor creste pensiile în urma recensământului natural (prin morbiditate!!!!).

  14. Astfel de modificări radicale în ceea ce privește sistemul de asigurări de sănătate și sociale nu se fac prin ordine de ministru, ordonanțe de urgență sau asumări de răspundere guvernamentală. Aceste modificări trebuie puse în dezbatere publică cu argumente solide pro/contra, avantaje/dezavantaje, după care să se organizeze un referendum național.

  15. Prea multă politică primitivă se face în țara asta! Postează aici indivizi cu interese politice, postaci platiți, care nu au nicio treabă cu subiectul de fond al dezbaterii: interesul PACIENTULUI! Am contribuit la sistemul de sănătate peste 35 de ani și nu am beneficiat de o zi de concediu de boală sau de vreo rețetă compensată. Dar, odată cu vârsta, oricine va avea nevoie de sistemul medical. De stat sau privat. Evident, nimeni nu ajunge la sistemul privat de îngrijire medicală de drag, din fandacsie, ci de nevoie. Personal am trecut, brusc , neasteptat, prin ambele sisteme de sănătate. Unul, cel de stat, este bolnav cronic: spitale cu condiții deprimante, de mizerie chiar, cu hrană mai slabă decât cea primită de pușcariași, cu aparatură medicală învechită, cu materiale medicale ieftine, spitale „administrate” pe criterii politice etc. Ele beneficiază de două decenii de toate contribuțiile noastre, fără a se vedea vreo îmbunătățire semnificativă a dotării și activității lor. Banii sunt sistematic devalizați de stat, devenit automat „proprietar” al lor, deși contribuabilii sunt persoane private. Sistemul de stat nu respectă un principiul etic elementar: banii trebuie să urmeze interesul exclusiv al pacientului contribuabil, nicidecum prioritățile și interesele guvernamentale! Asta se traduce în următorul fapt: banii depuși la Casa de Sănătate trebuie să meargă acolo unde pacientul are nevoie să-și salveze viața! Este adevărat, și în sistemul de sănătate de stat mai există specialiști de cea mai bună calitate. Intr-o primă fază, în urgență, și eu am fost salvat de astfel de specialiști. Dar ei sunt din ce în ce mai puțini. Cei mai buni pleacă fie în Occident, fie în spitalele private. Cârcotașii vor spune: ai dracului de doctori, li s-au dublat salariile, încă iau șpagă și tot nu se satură! Ei, se pare că banii nu sunt totul pentru cei mai buni specialiști. Ei doresc să lucreze în spitale moderne, cu aparatură de ultimă oră, cu materiale medicale calitative, de toate aceste lucruri depinzând creșterea șanselor de supraviețuire a pacienților lor. Până la urmă, medicii valoroși țin cu adevărat la statutul și meseria lor, doresc să și facă și un renume prin reușitele lor medicale. Iar în felul acesta, și interesul pacientului – salvarea vieții- este atins!
    La mine a fost o urgență medicală absolută (2 valve cardiace defecte, plus 3 bypass-uri de făcut!) , iar medicii din spitalul de stat mi-au spus că dacă nu voi fi operat de urgență în spitalul privat X, nu prea am șanse de supraviețuire. Și așa șansele mele erau destul de mici! Așa că a trebuit să fac rost de suma de bani necesară operației în acel spital privat. Curios, spitalul respectiv este asaltat de oameni care doresc să-și salveze viața, cu siguranță mulți dintre ei nefiind neapărat bogați. Sunt absolut convins că și postacii care înjură sistematic pe internet, tot acolo ar merge dacă în joc ar fi viața lor!!! Și atunci de ce să nu beneficieze deloc de banii cu care au contribuit toată viața la sistemul de sănătate? Căci eu nu am beneficiat aproape deloc de aceștia! Am contribuit degeaba la sistemul de sănătate! Mă rog, nu degeaba, căci atâta timp cât am fost „depus” la urgență, în spitalul de stat, am observat cum salvările aduceau pe bandă tot felul de persoane, unele fals bolnave, care sigur nu au vreo mare contribuție la sistemul de sănătate: bețivi care chemau ambulanța ca sa vadă ce tensiune au, bătăuși tăiați cu cuțitele, cu capul plin de băutură, etc. Aici s-a dus, așadar, contribuția mea la sănătate! Felicitări ministrului sănătății care vrea să corecteze lucrurile. Domnule ministru, îndreptați lucrurile în sistemul de sănătate, oricât de mult viermuială de interese obscure ați deranja! Or să vă înjure oricum mulți, căci așa este într-o țară balcanică cu mulți cetățeni corupți și ignoranți. Și felicitări pentru că vă faceți și meseria de medic, salvând viața oamenilor care așteaptă cu sufletul la gură ca să-i puteți opera!

  16. Bună ziua! Pacient recent!!recent ai fost operat de Costache???Îi transmiți felicitări și pentru cazul de malpraxis în care pacientul a murit???Oare familia acestui pacient sa iti ureze sănătate! Exista o zicere:pentru o lupta nu pierzi un război! !!!Deci Costache ori este ministru și salvează milioane de oameni de napasta sistemului de stat ori este chirurg și, azi îi moare unul mâine îi trăiește altul în baza principiului ca „operează sa salveze oameni!!”Pe cine duci cu zaharelul???A vrut ministru ca sa acorde lui Polisano facilități pentru ca nu deținea toată aparatura necesară! !!!Sau ca sa muncească pentru popor chiar daca”ca hoții noapte”24 din 24 (mai ales ca este chirurg ,știe ce însemna fiecare secundă! !!mai ales ca prin tradare,au fost nominalizați UN AN!!!!Pe Tariceanu îl cheamă pentru toate inepțiile la DNA!!Lui Dancila i-a făcut Orban dosar pentru tradare!!As putea sa mai dau exemple dar sunteți prea înverșunați sa vedeți realitatea și sigur o sa scrieți ca sunt psd!!!!Nu am fost membru niciunul partid nicio secundă dar nu exclud!!!ca Moise,în schimb m-am saturat de dubla măsură pentru unii și cei care se declara liberali sa bage pumnul în gură! !!Vreau explicații pertinente de la Costache,de la DNA,de la Orban și Iohanis!!!

  17. Omiteti esenta problemei.Cei mai multi,nu sunt capabili sa plateasca C.A.S.S..Cunoasteti si voi cauzele,dar le ignorati.Ce s-ar face ei,cum si-ar mai intretine longevitatea si scutul antimorbiditate? In speta de fata,ies in evidenta toti ipocritii retardati,respectiv cei care fac sex oral,permanent,cu PRINCIPIUL contributivitatii. Ce-i,fraticilor,nu-i normal sa te tratezi unde,cand si la cine vrea fiecare,in functie de cat a contribuit la sistemul de sanatate?! Parca asa erau regulile unora dintre voi. Probabil ca sunteti prea multi suferinzi,si vi-e frica de diferenta aia ce veti fi nevoiti s-o platiti la privat.

  18. Bună dimineața! Vali,exista varianta ca sa plătești CASS și sa ai rate la banca,banii sa iti ajungă doar pentru traiul lunar.Îți apare o urgenta medicala care,sa presupunem că la stat este estimată la 2000 lei și la privat 9000 lei.Ți se pare corect ca în contextul în care,statul are un preț mai mic sa fie obligat sa plătească o diferență de preț, respectiv 7000 unui privat.Statul suntem noi!!!Pentru ca toți am contribuit,contribuim și vom contribui mai mult sau mai puțin! !!!Dar de ce sa fie înregistrate eșecurile din privat la morga spitalelor de stat,de ce medicii care lucrează în ambele tabere,în funcție de pacient sa te paseze de la privat la stat și invers.Opțiunea trebuie sa fie a pacientului și nu trebuie indusă. …ca ar fi mai bine!!!Sa îmbunătățesca condițiile și intr-o parte și în alta!!!Și sa asigure calificarea medicilor la vedere nu sa te trezești ca esteticianul este măcelar! !!!