G4Media.ro

Turismul excesiv din Japonia provoacă un boom al natalității în rândul căprioarelor

sursa foto: Facebook / Nara Travel Guide

Turismul excesiv din Japonia provoacă un boom al natalității în rândul căprioarelor

În timp ce problemele legate de turismul excesiv din Japonia pot provoca dureri de cap localnicilor, există un grup care pare să beneficieze de pe urma afluxului de oameni – căprioarele. Mai exact, căprioarele care trăiesc în Nara, capitala antică de lângă Kyoto, care găzduiește o serie de clădiri istorice recunoscute de UNESCO, transmite CNN.

Nara și căprioarele sale sunt atât de strâns asociate încât animalele de culoare maro deschis sunt ilustrate în reclamele turistice ale orașului, pe autobuze, bilete de tren și multe altele. Magazinele sunt pline de suveniruri pe tema căprioarelor, precum animale de pluș și bentițe cu coarne.

Orașul a efectuat recent un recensământ al căprioarelor, stabilind că în parcul Nara există 313 cerbi, 798 de căprioare și 214 pui. Aceasta reprezintă o creștere de 92 de exemplare față de anul trecut și un total de 1.325 de căprioare.

Dar ce legătură are acest lucru cu turismul?

Deși Nara găzduiește atracții precum Templul Todaiji, una dintre cele mai mari structuri din lemn din lume, majoritatea turiștilor vin să întâlnească căprioarele, care sunt cunoscute pentru faptul că se înclină politicos atunci când primesc un biscuite. Tarabele din Nara vând aceste dulciuri speciale din tărâțe de orez „Shika Senbei”, care sunt sigure pentru căprioare.

Nobuyuki Yamazaki de la Nara Deer Preservation Foundation a declarat pentru CNN că „o creștere constantă a numărului de biscuiți pentru căprioare mâncați a dus la o reproducere mai activă a căprioarelor. De asemenea, există mai mulți turiști care vizitează parcul, iar căprioara poate obține biscuiții mai ușor”.

Cu toate acestea, nu toate interacțiunile dintre oameni și căprioare sunt pozitive. Unele căprioare au devenit prea obișnuite să aibă oameni în preajmă și prea dornice să smulgă un biscuit din mâna unui turist.

„Pe măsură ce numărul de căprioare și de oameni crește, crește și numărul de probleme”, a adăugat Yamazaki. „În ultimii ani, am văzut o creștere a numărului de accidente în care oamenii au fost împinși sau mușcați de o căprioară.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...