G4Media.ro

Turist francez, atacat şi rănit de un urs în provincia Trento din…

Sursa foto: Pixabay

Turist francez, atacat şi rănit de un urs în provincia Trento din Italia / Urșii au revenit în zonă în urma unui plan implementat în perioada 1996-2004

Un turist străin, francez potrivit mass-media, a fost atacat marţi dimineaţa de un urs în nordul Italiei şi rănit, au anunţat autorităţile din provincia Trento, informează AFP, transmite Agerpres.

„În această dimineaţă, un turist străin a fost atacat de un urs în localitatea Naroncolo,” nu departe de Trento, capitala provinciei, conform unui scurt comunicat al autorităţilor locale. „Bărbatul a fost salvat de personal medical şi transportat cu elicopterul la spitalul Santa Chiara din Trento cu răni”, se adaugă în comunicat.

Conform mass-media locale, turistul rănit este un francez în vârstă de 43 de ani care ieşise la o plimbare prin pădure când a fost atacat de un urs.

Rănile provocate de animal nu îi pun viaţa în pericol, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile au precizat că pădurarii au intervenit la rândul lor la faţa locului în încercarea de a identifica ursul responsabil de atac.

În 2021, în provincia Trento trăiau circa o sută de urşi, adulţi şi pui, conform aceleiaşi surse.

În aprilie 2023, un jogger italian a fost ucis de un urs în Trento, o premieră în Italia.

Ursoaica acuzată că a ucis joggerul – care era nevinovată, potrivit activiştilor pentru drepturilor animalelor – a fost separată de puii săi după incident şi dusă într-o incintă.

După numeroase apeluri lansate de apărătorii drepturilor animalelor, autorităţile la nivel de provincie au anunţat în mai că ursoaica, identificată sub numele de JJ4, va fi transferată în Germania în cursul anului, într-un refugiu situat lângă Pădurea Neagră.

Planul de reintroducere a ursului („Life Ursus”) în provincia Trento, implementat între 1996 şi 2004, prevedea o populaţie de 50 de urşi, însă în prezent numărul acestora este mai mare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Terminați cu isteria asta! Italia are mana de urși. Nu va crăpa obrazul de atâta nesimțire și lipsă de deontologie profesionala?

  2. Nu se oferă Ministerul Mediului din România să ajute Italia?

    ….Ca avem vânători destui mari amatori de trofee.