
Turiștii care merg în Tenerife de Paște trebuie să se aștepte la greve ale angajaților din hoteluri
Turiștii care se îndreaptă spre Tenerife, în Insulele Canare, sunt avertizați să se pregătească pentru perturbări, deoarece lucrătorii din hoteluri iau parte la greve la începutul weekendului sărbătorilor de Paște, transmite BBC.
Organizatorii spun că lucrătorii de pe insulă sunt în grevă joi și vineri, în urma unei dispute privind salariile și condițiile de muncă.
Acțiunea sindicală trebuia să aibă loc în toate Insulele Canare, dar s-a ajuns la un acord în Gran Canaria, Lanzarote și Fuerteventura.
Sindicaliștii spun că aproximativ 80.000 de lucrători din hoteluri din Tenerife, La Palma, La Gomera și El Hierro vor continua acțiunile de protest.
Ministerul britanic de Externe a avertizat călătorii să se aștepte la perturbări în weekendul de Paște și să verifice sfaturile agențiilor de turism și să urmeze sfaturile autorităților.
Prin lege, greviștii trebuie să ofere un „serviciu minim”, dar sindicatul Comisiones Obreras, care a declanșat greva, spune că mâncarea, curățenia și divertismentul din hoteluri nu intră în această categorie.
Acesta spune că sugestiile conform cărora serviciul minim ar trebui să includă lucruri precum recepția și concierge sau curățenia, restaurantele și gătitul, încalcă dreptul lucrătorilor la grevă.
„Impunerea serviciilor minime constituie o restricție ilegitimă, disproporționată și nesustenabilă din punct de vedere juridic asupra dreptului fundamental la grevă”, a declarat sindicatul într-un comunicat de presă.
Fernando Cambon Solino este unul dintre cei care protestează.
El s-a mutat în Tenerife pentru muncă.
„Toată lumea cunoaște Insulele Canare”, a spus el. „Vii aici și te bucuri de soare, de plaje, de priveliște. Dar nu este la fel pentru oamenii care lucrează aici.”
Rodrigo Padilla este jurnalist în Tenerife și a participat la un protest în sprijinul mamei sale, care lucrează ca ospătăriță.
El a spus că problema se referă atât la salariu, cât și la condiții.
„Mama mea pleacă de acasă la 6 dimineața și are nevoie de trei sau patru ore pentru a ajunge la locul de muncă și la fel și după tura ei.”
Acțiunea industrială vine după o serie de proteste care au avut loc anul trecut în Insulele Canare și în Spania continentală din cauza turismului de masă.
Localnicii spun că turismul a împins costurile locuințelor dincolo de un nivel sustenabil pentru oamenii care trăiesc pe insule.
Ei subliniază că nu sunt împotriva industriei turismului, care reprezintă 35% din economia insulelor Canare, dar este nevoie de un model mai durabil care să ia în considerare impactul asupra mediului, cum ar fi deficitul de apă, și care să pună mai puțină presiune pe costuri și locuințe.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.