Turnurile Dulgherilor și Olarilor din Sibiu, redeschise publicului după aproape jumătate de secol
Din 1 august, Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor din Sibiu s-au deschis pentru vizitatori, după ce au fost reabilitate cu aproximativ 6 milioane de lei.
Este prima dată în istoria recentă a Sibiului când cele două turnuri de pe strada Cetății, monumente istorice ce datează din secolele XIV – XVI, pot fi vizitate.
De restaurarea celor două turnuri s-a ocupat profesorul dr. Zeno Pinter, istoric și consilier local în Sibiu:
„Este un proiect care, cred eu, că interesează pe toți sibienii. Fortificațiile Sibiului sunt un patrimoniu foarte important care reflectă istoria orașului, reflectă modul în care Sibiul a încercat să supraviețuiască, să se apere de-a lungul secolelor și a fost mare păcat că, atâtea decenii, aceste obiective nu s-au putut vizita. Cred că au fost închise prin anii 70. Aceste turnuri de pe strada Cetății sunt legate de acel coridor de strajă, singurul păstrat practic în Sibiu și sunt o adevărată bijuterie. Sper ca, la un moment dat, să se facă și o mică expoziție de arme care s-au folosit în aceste turnuri, pentru că sunt. În Muzeul Brukethal se păstrează întregul arsenal al Sibiului, dar în momentul de față se pune problema de siguranță și de mediul din cele două turnuri. Momentan nu pot fi expuse piese de patrimoniu acolo”, a declarat Zeno Pinter pentru Turnul Sfatului.
Intrarea vizitatorilor se face prin Turnul Dulgherilor, iar ieșirea prin Turnul Olarilor. În perioada de sezon turistic, între 1 aprilie și 31 octombrie, programul de vizitare este de marți, până duminică, între orele 11.00 și 19.00, iar în extrasezon, publicul va avea acces de marți, până duminică între orele 10.00 și 18.00.
Mai multe detalii pe Turnul Sfatului
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu