Twitter Files: Compania Twitter a acționat ca o „filială” a FBI în încercarea de a reduce la tăcere disidența
FBI-ul a avut o comunicare „constantă și omniprezentă” cu moderatorii de conținut ai Twitter, potrivit celui mai recent episod al dosarelor Twitter Files publicate de Matt Taibbi, transmite publicația britanică Express.
FBI-ul a comunicat în mod regulat cu moderatorii de conținut de la Twitter pentru a cere ca tweet-urile să fie eliminate sub pretextul eliminării dezinformării.
Potrivit jurnalistului american, căruia Elon Musk i-a acordat acces la o tranșă de fișiere Twitter, FBI a semnalat chiar și glume ca fiind dezinformatoare. El a postat o serie de capturi de ecran ale unor e-mailuri care, potrivit lui, arată contacte „constante și omniprezente” între Twitter și FBI, „ca și cum ar fi o filială” a agenției federale.
În postările împărtășite de proprietarul Twitter, Elon Musk, Taibbi a spus: „Între ianuarie 2020 și noiembrie 2022, au existat peste 150 de e-mailuri între FBI și fostul șef al Twitter Trust and Safety Yoel Roth”.
Reporterul nu a dezvăluit cum a obținut acces la e-mailuri, dar urmărește activitatea FBI de mai mulți ani.
Taibbi a dezvăluit că FBI a creat în urmă cu șase ani un grup operativ axat pe social media, cunoscut sub numele de FTIF, care a ajuns la 80 de agenți și care a corespondat cu Twitter pentru a identifica presupusele influențe străine și manipulări electorale de tot felul.
El a spus că FBI a trimis conținutul suspect din rețelele sociale către Twitter prin mai multe puncte de intrare, marcate în prealabil pentru moderare, citând exemplul biroului din San Francisco care a trimis un e-mail în care a marcat patru conturi care „ar putea constitui încălcări ale termenilor de serviciu ai Twitter”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
13 comentarii