Twitter începe concedierile în această vineri / Musk ar putea da afară jumătate din cei aproximativ 7.500 de angajați
„Vom începe vineri procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel mondial”, a transmis Twitter angajaților săi joi (3 noiembrie) într-un e-mail consultat de AFP, confirmând zvonurile care circulă de când Elon Musk a cumpărat rețeaua de socializare, în urmă cu o săptămână, transmite Le Figaro. Potrivit Washington Post, noul lider intenționează să concedieze aproximativ 50% din cei circa 7.500 de angajați.
În mesaj se precizează că toți angajații vor primi informații până vineri dimineață, când se deschid birourile în California, dar nu se precizează câte persoane vor fi afectate. Potrivit Washington Post, noul lider intenționează să concedieze aproximativ 50% din cei aproximativ 7.500 de angajați. „Recunoaștem că o serie de persoane care au avut contribuții notabile la Twitter vor fi afectate, dar această acțiune este, din păcate, necesară pentru a asigura succesul companiei în continuare”, le transmite compania angajaților.
Patronul Tesla și SpaceX a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari și a preluat controlul joia trecută. El a dizolvat imediat consiliul de administrație, a concediat directorul general și alți directori de top și a lansat proiecte majore cu obiective de rezolvare rapidă. Mai mulți ingineri au declarat că în unele nopți au fost nevoiți să doarmă la fața locului.
„O farsă și o rușine”
Elon Musk, care s-a autointitulat mai întâi „Chief Twit” („twit” însemnând „imbecil” în limba engleză), apoi „operator al liniei fierbinți Twitter”, a adus vineri dezvoltatori Tesla pentru a analiza activitatea angajaților Twitter. „Actualul proces de concediere este o farsă și o rușine. Slugile de la Tesla iau decizii despre oameni despre care nu știu nimic în afară de numărul de linii de cod pe care le produc. Este complet absurd”, a scris duminică pe Twitter Taylor Leese, managerul unei echipe de ingineri care spune că a fost concediat.
Până joi, tot mai mulți angajați de pe rețeaua Twitter își exprimau consternarea sau făceau haz de necaz. „Concedierile în masă nu au avut loc încă și totuși toată lumea de la Twitter și-a pierdut deja locul de muncă. Locul de muncă descris în contract, locul de muncă pe care îl iubeau, locul de muncă cu toți colegii pe care au ajuns să îi cunoască și să se bucure”, a declarat Eli Schutze, un lucrător IT al Twitter din Londra, potrivit profilului său.
Mai mulți directori au demisionat
Mișcarea confirmă schimbarea mult anticipată a culturii corporative a companiei californiene sub conducerea lui Elon Musk. Mai mulți directori și-au dat singuri demisia în această săptămână și peste 700 de persoane au plecat deja în această vară, de bunăvoie, potrivit unui angajat. Antreprenorul capricios susține o viziune a libertății de exprimare care presupune relaxarea regulilor de moderare a conținutului platformei, în dezacord cu abordarea multor angajați, utilizatori și ONG-uri. Unii angajați erau, de asemenea, îngrijorați că nu vor mai putea lucra de acasă – Elon Musk dezaprobă munca la distanță – sau că vor trebui să lucreze în același ritm infernal ca la Tesla.
„Dacă nu sunteți afectați, veți primi o notificare pe adresa dvs. de Twitter. Dacă sunteți afectat, veți primi o notificare cu următorii pași pe e-mailul personal”, se arată în mesajul trimis joi, reamintind tuturor să își verifice cutiile poștale „inclusiv spam-ul”.
Reducerile de locuri de muncă așteptate la Twitter fac parte, de asemenea, dintr-un fenomen global în sectorul tehnologic. Joi, două companii din Silicon Valley, Stripe și Lyft, au anunțat concedieri importante, în timp ce Amazon a înghețat angajările în birourile sale. Twitter, ca și alte platforme importante al căror model de afaceri se bazează pe publicitate, suferă și ea de pe urma crizei economice care apasă asupra bugetelor advertiserilor.
Teama de plecările în masă
Mai ales că, spre deosebire de giganții Meta (Facebook, Instagram) și Google, Twitter nu a reușit niciodată să facă profituri semnificative. Platforma cu aproximativ 230 de milioane de utilizatori și-a construit influența pe baza vizitelor frecvente ale unor personalități politice, culturale și sportive. Dar nu dispune de resursele necesare pentru a-și îndeplini numeroasele responsabilități juridice, etice și tehnice.
Rețeaua „are un număr infinit de probleme de securitate și siguranță”, a remarcat vinerea trecută Rebekah Tromble, profesor la Universitatea George Washington. „Cea mai mare teamă a mea în acest moment este o concediere masivă sau o demisie în masă. Acest lucru ar reprezenta un regres major pentru un sistem deja deficitar”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii