G4Media.ro

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față…

Sursa foto: Facebook UBB

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față de anul trecut. Singurele universități românești sunt la coada clasamentului dominat de SUA și Marea Britanie

Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj (locurile 701 – 800) și Universitatea București (locurile 901 – 1000) sunt singurele două instituții de învățământ superior din România prinse în Topul Shanghai 2019, una dintre cele mai credibile cercetări anuale privind educația superioară la nivel global.

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Eu nu inteleg de ce se mira cineva? Intrati in chioscul-librarie a Esiturii Universitatii Bucuresti de la parterul Universitatii, sediu vechi, Bulevaedul Elisabeta, intrarea Facultatii se Istorie sa veseti ce produxtie academica ae poate achizitiona de acolo….La fel la Cluj, dati search Editura Scoala Ardeleana ca sa veseti ce chestii intelectuale ponosite, depasite, marginale, si oricum infime se gandesc si produc in universitatile romanesti! Lumea chiar nu crede cand zici ca nu are cine sa predea dincolo de liceu in Romania, si chiar daca ar fi unul sau doi mai destepti, ecosistemul universitar (compus din profesori, studenti, organizare, norme si infrastructura materiala) e zero in Romania, nu exista orientarea spre dezbatere, reevaluari, inovatie, scris, cercetare, acumulare de cunoastere, inca din timpul licentei, cuvantul seminar are mai segraba sena teologic, nu exista jurnale academice, carti academice, bloguri academice, nimic – studentul chiar si la pseudodoctoratele romanesti cat si profesorul ubiversitar citeste tot cartile generaliste si de popularizare pe le gasesti in libraria Humanitas si alte librarii, nu e nimic peste! Si macar daca s-ar face in Romania productie academica de calitate, la standarde curente, de natura didactica sau de ratrapaj nu de frontiera si inovatie, caci de pilda nimeni nu stie exact cum a fost cu multe lucruri in Romania, cum s-a dezvoltat capitalismul, Marea Criza, istoria stiintei, comunismul in anii 1980 (carti sunt numai despre anii 1950 ca e inca in memoria celor care conduc universitatile etc), avea sau nu dreptate Iorga pe cutare chestie, dar nu e nimic se vantura acelasi aluat cu marii morti si productia jumate yoxica din comunism!

    • Mare pacat! Suntem la pamant in toate privintela! Mereu am spus ca absenta unei elite reale, puternice a fost o principala cauza a decaderii tarii.
      Si, daca invatamantul universitar arata asa, de la cine sa speram ca va veni salvarea?

    • Elita intelectuala romaneasca – ca si elita sau pseudoelita politica, adica oamenii in functii de decizie si autoritate in domenoiul politic sau educational in sens larg – e profund retrograda si caracterizata nu doar prin incapacitate flagranta de a ameliora ci printr-un fel de negationism si lipsa structurala de a spune lucrurile pe nume, de a accepta realitatile, un fel de lipsa de onestitate structurala. Exista periodic oameni in randurile astea sau atelate lor, unii par foarte bineintentionati, chiar „cool”, cu niste date biografice care cica atesta o viziune mai larga ca au trait, lucrat in strainatate etc, care demareaza campanii de optimism : ce frumoasa e tara noastra, sa vedem si lucrurile bune, nu inteleg de ce tinerii sunt pesimisti etc. Acuma otimismul e ok, dar nimic nu e mai penibil ca optimismul de fatada si nerealist, fals, orb. Eu ma uit pe fereastra si vad caini vagabonzi nepericulosi, ies in parc si vad iubitori de animale mari fara botnita, indivizi care tipa aiurea, strazi intunecate, deschid tv si aud de criminali care nu au fost gasiti de cel putin cateva luni de zile de cand a disparut o fata, apoi politisti care raspund cu 12 ore intarziere la un apel 112 in care incare victima striga „vine, vine”…sa mai continui cu lucruri mai mari? Sau sa ne facem lozinca ca „e mai bine ca pe vremea lui Ceausescu” (nici asta nu e poate adevarat pentru toata lumea), sau chiar prostia cu „cel mai bine din istoria Romaniei (nici nu stii care Romanie ca de un veac si jumatate si-a tot schimbat forma!)? Sunt multe lucruri care nu functioneaza de la educatie la politica la multe. Nu poti sa te faci ca nu le vezi, decat daca esti demagog sau prost.

  2. De aici vrea Orlando angajați fără concurs pentru ANAF! Are el niste rude, cunostinte, relații pentru rezolvarea tuturor problemelor ANAF! MARE CIRCAR DISCO-MAN ăsta!

    • Concursurile la institutiile de stat nu prea sunt meritocrayice oricum. Se dau anunturi „pe suste”, se alege nu stiu ce bibliografie de examen aberanta de care nu ai auzit si care uneori zero relevanta pentru postul sau functia respectiva (de pilda legislatia care tot se schimba de parca nu ai invata asta lanlocul de munca, presupunand ca nu esti avocat!), in sfarsit se cer multe hartii si conditii de candidatura care descalifica oameni de talent. Birocratia, chiar cu examene meritocratice, are peste tot defecte, nu sdlecteaza intotdeauna oamenii cei mai buni ci oamenii care iau examenul si sunt servili si nu schimba nimic ca in China confucionista sclerotica institutional, dar in Romania e si fentat si corupt intreg sistemul de examinare adesea.

  3. E mai complicat cu topul ăla. Multe dintre universitățile prezente în el, mai ales americane sau englezești sunt doar mașini de făcut bani, nu sunt peste universitățile cu traditie din europa…