G4Media.ro

Ucraina a început vineri să scoată la licitaţie o colecţie de NFT-uri…

sursa foto: Twitter/ Defence of Ukraine

Ucraina a început vineri să scoată la licitaţie o colecţie de NFT-uri numită ”Meta History: Museum of War”

Ucraina a început vineri să scoată la licitaţie o colecţie de jetoane nefungibile (NFT-uri), într-o extindere a unei activităţi de strângere de fonduri sub formă de criptomonede, despre care Kievul spune că a strâns deja peste 65 de milioane de dolari pentru efortul său de război, transmite Reuters.

Colecţia ”Meta History: Museum of War” este o serie de imagini digitale – inclusiv siluete de avioane de război, capturi de ecran de ştiri şi o imagine în stil desen animat a unei explozii – fiecare marcând o zi diferită a conflictului.

Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei a început să facă apel pentru donaţii în jetoane digitale precum bitcoin şi eter la trei zile după ce Rusia şi-a lansat invazia, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială”.

oua serie NFT are rolul ”să răspândească informaţii veridice în rândul comunităţii digitale din lume şi să strângă donaţii pentru sprijinul Ucrainei”, potrivit unui mesaj de pe site-ul web al colecţiei.

Jetoanele nefungibile (NFT) sunt un tip de criptoactiv care a explodat în popularitate anul trecut. Acestea folosesc tehnologia din spatele bitcoin pentru a înregistra cine deţine un fişier digital de la o imagine la un videoclip sau un text.

Până acum, Ucraina a cumpărat provizii pentru armata sa prin donaţiile sale cripto, inclusiv veste antiglonţ, căşti, prânzuri şi medicamente, a declarat luna aceasta pe Twitter adjunctul ministrului ucrainean al transformării digitale, Alex Borniakov.

NFT-urile sunt de obicei cumpărate cu criptomonede precum ether.

NFT-urile ucrainene vor costa iniţial 0,15 ether, sau puţin peste 475 de dolari.

Fondurile vor merge direct în portofelele cripto digitale ale Kievului, potrivit site-ului.

Creşterea explozivă a vânzărilor de NFT a lăsat mulţi observatori nedumeriţi de ce se cheltuiesc atât de mulţi bani pe articole care nu există fizic. Cu toate acestea, acestea au devenit un instrument popular de strângere de fonduri în ultimele luni, existând grupuri de oameni care îşi unesc fondurile cripto pentru a cumpăra NFT-uri pentru a creşte gradul de conştientizare a unei anumite cauze.

sursa: News.ro, sursa foto: Twitter/ Defence of Ukraine

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pe ce platforma se vand aceste NFTuri?

  2. Cand te gandesti si faci o comparatie intre activitatea, inventivitatea si profesionalismul Ministerului Transformarii Digitale al Ucrainei, tara in razboi, nemembra UE si nici NATO si ministerul omolog de la noi, te ia cu plansu’

  3. Am ajuns sa promovam scheme tripiramidale in mainstream sa putem induiosa. Vai de sufletele voastre negre precum pacura, 99\100 nft-uri valorează 0 euro in 6-12 luni. E mai rau decat sa arunci bani in dunare, acolo exista șansa sa ajungă la cineva macar din întâmplare. Folosirea unei metode ne-etice pentru a îndeplini un scop fie el bun este ne-etica. Un fra er si banii lui sunt ușor de despărțit

  4. NFT-urile sunt o formă mai cu pretenții a țepei numite ”cryptomonede”. Nu e de mirare că șmecherii din Ucraina se dedau la așa ceva – țara era un paradis al speculațiilor și spălării de bani prin ”cryptomonede” și NFT-uri înainte de război.
    NFT-urile sunt, efectiv, o țeapă, care nu acordă cumpărătorului decât dreptul de a acces la un link pe un site, unde este imaginea, de regulă un banal JPEG, care poate fi multiplicată și copiată la infinit (deci nu e deloc nefungibilă). Cel mai rău este că impactul asupra mediului al NFT-urilor este catastrofal.
    Ucraina își arată adevărata față și de aceea am încetat să mai donez un ban pentru războiul acesta din care unii fac bani, de fapt.