G4Media.ro

Ucraina are nevoie de până la 200 de avioane de luptă multirol…

Sursa foto: Wikipedia - U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Cherie A. Thurlby

Ucraina are nevoie de până la 200 de avioane de luptă multirol (purtător de cuvânt)

Ucraina trebuie să înlocuiască avioanele sale de fabricație sovietică, depășite moral și fizic, de diferite tipuri, cu un singur tip de avion de luptă multirol, pentru a-și proteja cerul. F-16 poate deveni un astfel de avion de luptă iar necesarul țării se ridică la 200 de aeronave, a declarat Iurii Ihnat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, potrivit site-ului ucrainean Pravda.

De notat că președintele american Joe Biden a precizat că SUA nu au intenția de a livra Ucrainei avioane de luptă F-16.

Ihnat a precizat că Ucraina este una dintre cele mai mari țări din Europa și are nevoie de protecție aeriană atât pe timp de război, cât și pe timp de pace.

Acesta a argumentat că forța de avioane a Moscovei, amplasată pe 40 de aerodromuri din Rusia, Belarus și teritoriile ocupate, este de cinci sau șase ori mai mare decât cea ucraineană din punct de vedere al cantității.

Purtătorul de cuvânt a estimat că F-16 este „candidatul cel mai probabil pentru a înlocui avioanele învechite de fabricație sovietică”.

Ihnat a mai spus că Forțele Aeriene ale Ucrainei au în prezent 11 brigăzi de avioane: o brigadă de antrenament, trei brigăzi de transport, o brigadă de asalt, o brigadă de bombardament și cinci brigăzi de luptă. Forțele aeriene au primit cel mai nou avion, Su-25, în 1991.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Au perfecta dreptate, insa au bani sa le cumpere? Ptr ca Romania s-a chinuit de X ani, sa cumpere second-hand si abia abia a reusit sa aibe cateva.

    • Romania nu are bani pentru ca da la pensiile speciale 1% din PIB.
      Noi i-am votat sa avem speciali si sa nu avem avioane.

    • Nu are nevoie de bani Ucraina, pentru PIB-ul lumii libere 400 tancuri si 200 de avioane sunt bani de semințe! Sunt bani de semințe si 2000 avioane si 4000 de tancuri. Si nu intr-un an, ci an de an 5 ani sau 10 ani! Ca să înțelegeți voi, rușii cam ce putere economică are lumea liberă.
      Ori Putin a cerut OFICIAL in ianuarie 2024 României si Bulgariei să iasă din NATO. Putin l-a amenințat cu arma nucleară pe Boris Johnson! Lumea liberă are de optat dacă dă nu 400 tancuri si 200 avioane ci 4000 si 2000, nu o dată ci de 10 ori sau devine gubernie rusească cu lagăre de exterminare în masă pe ea!

    • @Volodea
      Aveti o obsesie cu rusii si cu prezenta lor aici si nu sunteti singurul. Tulburarile obsesionale, incep de regula cu „vazutul inamicilor” peste tot. Exact rusii stau sa scrie aici, pe G4 😀

    • Rușii nu sunt o obsesie, ci un cancer. Lagărele de exterminare în masă nu sunt fantezii si obsesii, sunt realități.
      Amenințările psih0patului de la Kremlin atât in ceea ce ne privește cât si pentru UK, Polonia, Țările Baltice, Germania sunt realități.
      Orice face lumea liberă pentru a-l opri pe Hitler2 este binevenit!
      Inclusiv să producă 2000 f16 pe an la nevoie!

  2. faceti va rog socoteala cite f 16 sunt in tarile nato din europa .

  3. Și ce mai vor?

  4. Lool 😆 😆 😆 deci nu mai pot de ras, vali zis vijelie sarbatoreste si pastele cailor luna viitoare 😆 🤣 😂 😹 ca ala al bo.ilor deja l-a facut 😆 🤣 😂 😹

  5. In mintea rusilor, daca esti aliatul lor, trebuie sa le dai totul. Daca ar fi ocupat anul trecut Ucraina, anul asta era randul Moldovei si al Tarilor Baltice. La anul Finlanda samd. Pur si simplu ucrainienii poti spune ca lupta pt noi. Macar sa-i inarmam. Toti vitejii astia pro rusi, nu va mira cam cine-i sustine? Coreea de N, Iranul, Bielorusia, China, numai tari din astea de dau democratia si libertatea pe-afara.

  6. Acum stând strâmb și judecând drept. Nici un alt stat membru NATO nu a primit plocoanele militare trimise Ucrainei. Deci rezultă că membri sunt pe un loc secund ca importanță pt NATO vs partenerii ca Ucraina care au o importanță mai mare.

    A doua remarcă ar fi că Rusia e de departe avantajată în conflictul din Ucraina pentru că vestu trimite armament într-un singur teatru de război și deci 100% predictibil. Elementu surpriză e aproape zero.

    Pe Ruși i-ar îngrijora mult mai tare mișcările de trupe dincolo de Ucraina, gen Romania/Slovacia/Ungaria/Polonia/Finlanda/Suedia