G4Media.ro

UE alocă 8,5 milioane de euro pentru accesul deplin la terenuri în…

Sursa: Wikipedia

UE alocă 8,5 milioane de euro pentru accesul deplin la terenuri în Columbia / România a devenit membru în Fondul European pentru Pace

Uniunea Europeană (UE) a informat vineri că va aloca 8,5 milioane de euro (aproximativ 10,3 milioane de dolari) pentru accesul complet la terenuri în Columbia, și a anunțat intrarea României în Fondul European pentru Pace al țării andine, au relatat surse diplomatice, citate de EFE și preluate de Rador.

Acest buget, a detaliat ambasada UE în Columbia, va fi executat de Agenția Națională Funciară (ANT) ca parte a proiectului „Pământ și teritorii sustenabile pentru pace”, care urmărește să sprijine reforma rurală cuprinzătoare prevăzută în acordul de pace semnat de Guvern și FARC în noiembrie 2016.

Acest plan va fi realizat cu loturile libere din municipalitățile San Vicente del Caguán și Cartagena del Chairá, în departamentul Caquetá, și în Uribe și La Macarena (Meta), două zone din sudul țării puternic afectate de conflictul armat.

„Acestea sunt fapte concrete de sprijin pentru construirea păcii de către aliații necondiționati ai Columbiei în procesul nostru, privind o temă sensibilă, ca pământul”, a declarat consilierul prezidențial pentru stabilizare și consolidare, Emilio Archila. Obiectivul acestei inițiative este de a pune pământul la dispoziția micilor producători și de a oficializa drepturile de proprietate ale populației vulnerabile.

Evaluarea Fondului

Blocul comunitar și Guvernul au evaluat, vineri, într-o ședință, amploarea rezultatelor și impactul celor 30 de proiecte care sunt implementate cu bani din Fondul European pentru Pace și au definit liniile strategice de lucru pentru viitor.

A fost confirmată și aderarea României la această inițiativă, din care 21 de state ale Uniunii Europene, Regatul Unit și Chile fac deja parte. Dintre aceste țări, Suedia a anunțat astăzi că va contribui cu 2,5 milioane de euro (aproximativ 3 milioane de dolari) la Fond, în timp ce Irlanda va adăuga 750.000 de euro (aproximativ 915.000 de dolari) pentru a sprijini implementarea proiectelor în regiuni.

„Angajamentul nostru pentru punerea în aplicare a acordului de pace rămâne ferm”, a declarat directorul pentru America Latină și Caraibe al Direcției Generale Cooperare a Comisiei Europene, Jolita Butkeviciene. A adăugat că acest lucru „se traduce prin cele 30 de proiecte ale noastre care susțin victimele care au suferit conflictul în teritorii, comunitățile rurale oferindu-le instrumente pentru dezvoltarea lor și celor reincorporați, proiecte cuprinzătoare de dezvoltare rurală”.

Ambasadorul UE în Columbia, Patricia Llombart, a declarat, la rândul său, că blocul comunitar este mândru că „susține în continuare” guvernul și partenerii săi din regiuni, precum și „că în continuare colaborează pentru a promova pacea și reconcilierea în țară”.

Sursa: EFE/ Rador

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. N-am inteles mare lucru din stirea asta.
    O puteti traduce va rog in limba românā?

    • @Dan13 – Mno, hai ca nu chiar asa de greu de inteles, macar partial. Deci exista un fond pentru pace la UE, iar articolul asta spune ca Romania a aderat la fondul asta pentru pace pentru Columbia. Ce face fondul asta, eu inteleg asa, da niste bani, bani adunati de la tarile care fac parte din fondul respectiv, pentru ca oameni sarmani de acolo, cei care au avut de suferit in timpul conflictului, sa-si poata lua in proprietate bucatele de pamant pe care le lucreaza. Iar banii astia sa revina comunitatilor pentru investitii in infrastructura etc…
      Deci cam asta am inteles eu. Asta nu inseamna ca exact asa stau lucrurile, poate am inteles eu gresit.

    • *bucatile de pamant pe care le lucreaza
      (autocorectul asta nemernic)

    • Acei oameni (tarani) cultivau coca. U. E. sustine schimbara profilului agricol

  2. Pe scurt, noi românii putem cumpăra terenuri, la prețuri subvenționate în Columbia. Preferam pe Lună, dar e bine și așa

    • @Beezy – Nu prea cred ca e pentru romani… „Obiectivul acestei inițiative este de a pune pământul la dispoziția micilor producători și de a oficializa drepturile de proprietate ale populației vulnerabile”
      Dar, de asemenea, nu bag mana in foc ca nu ai tu dreptate. Asa ca discutia e abia la inceput

    • @Beezy – Nu prea cred ca e pentru romani… „Obiectivul acestei inițiative este de a pune pământul la dispoziția micilor producători și de a oficializa drepturile de proprietate ale populației vulnerabile”
      Dar, de asemenea, nu bag mana in foc ca nu ai tu dreptate. Asa ca discutia e abia la inceput*

  3. ce treaba are ue cu columbia? nu e membra ue, nu e nici macar in europa ci haaaat peste ocean… ce treaba are ue cu accesul la terenuri in columbia? nu gasesc pe ce sa cheltuie banii din contributiile germanilor si francezilor?