UE ar trebui să ia măsuri drastice împotriva Indiei care revinde petrol rusesc în Europa – Borrell: „Dacă se vinde, este pentru că cineva cumpără. Și trebuie să ne uităm la cine cumpără”
Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că UE ar trebui să ia măsuri drastice împotriva Indiei care revinde petrol rusesc în Europa sub formă de combustibil rafinat, relatează CNN.
Într-un articol publicat marți în Financial Times, Borrell a declarat că „trebuie să acționăm” pentru a opri fluxul de petrol din Rusia către India, care a devenit unul dintre cei mai mari cumpărători de petrol rusesc de când Moscova a lansat invazia în Ucraina.
„Dacă motorina sau benzina intră în Europa … provenind din India și fiind produsă cu petrol rusesc, aceasta este cu siguranță o eludare a sancțiunilor și statele membre trebuie să ia măsuri”, a spus el.
„Dacă se vinde, este pentru că cineva cumpără. Și trebuie să ne uităm la cine cumpără”, a adăugat Borrell.
UE nu a luat nicio măsură pentru a lua măsuri împotriva Indiei care revinde petrol rusesc în Europa. Cu toate acestea, Borrell a declarat pentru Financial Times că va ridica problema cu ministrul de externe al Indiei, cu care urmează să se întâlnească marți.
Rusia găsește noi cumpărători: Înainte de război – și de sancțiunile care au urmat – Europa a fost mult timp cel mai mare cumpărător de energie rusă. UE a sperat că embargoul din partea unui importator uriaș ca ei va pune presiune asupra economiei rusești, dar Moscova a găsit alți cumpărători în Asia.
India, care importă 80% din petrolul său, cumpăra înainte de război doar între 2% și 3% din Rusia. Dar, pe măsură ce prețurile petrolului au crescut anul trecut, guvernul și-a mărit în mod constant consumul de la Moscova, profitând de reducerile mari.
Un raport recent al Agenției Internaționale pentru Energie a constatat că exporturile de petrol rusesc „au atins un maxim post-invazie” în luna aprilie a acestui an.
„Rusia pare să aibă puține probleme în a găsi cumpărători dispuși pentru țițeiul și produsele sale petroliere”, a adăugat raportul.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii