G4Media.ro

UE avertizează posesorii de criptomonede că riscă să piardă toți banii investiți:…

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

UE avertizează posesorii de criptomonede că riscă să piardă toți banii investiți: ”Trebuie să fie conștienți de nivelul ridicat al consumului de energie pentru producerea acestor criptoactive”

Consumatorii riscă să-şi piardă toţi banii investiţi în criptoactive şi ar putea cădea pradă escrocheriilor, au avertizat instituţiile UE de supervizare, transmite Reuters.

Potrivit unui comunicat comun publicat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), „consumatorii se confruntă cu posibilitatea extrem de reală de a-şi pierde toţi banii investiţi în cazul în care cumpără aceste active”.

Este o accentuare semnificativă a avertismentelor autorităţilor UE adresate consumatorilor care cumpără criptoactive, în care se subliniază că pentru ei nu există protecţie şi nu pot cere despăgubiri conform actualelor reglementări UE privind serviciile financiare.

Autorităţile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate, deoarece a sporit numărul consumatorilor care cumpără 17.000 diferite criptoactive, inclusiv bitcoin şi ether, care reprezintă 60% din piaţă, fără a fi pe deplin conştienţi de riscuri, atrag atenţia instituţiile UE de supervizare.

„Consumatorii trebuie alertaţi în privinţa riscurilor reclamelor înşelătoare, inclusiv prin reţelele de socializare şi influenceri. În special consumatorii ar trebui să fie reticenţi faţă de promisiunile unor câştiguri rapide şi ridicate, mai ales cele care arată prea bine pentru a fi adevărate”, susţin autorităţile UE.

De asemenea, consumatorii ar trebui să fie conştienţi de nivelul ridicat al consumului de energie pentru producerea unor criptoactive, care provoacă daune mediului, se arată în comunicat.

sursa: Agerpres.ro, Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Hmmmm … easy money sau mediul… grea alegere 🤡🤪💵

    • 60% din energia consumată pentru minarea bitcoin este energie verde. Oricum marea majoritate a crypto nu folosesc PoW ci PoS, care reduce cu 99% consumul de energie electrică.

    • Asta cu mediul e cel mai mare bullshit. Cu orice ai compara, tot iese mai mic consumul la PoW….dar de, tzarambetu ce sa inteleaga? merge asa mai inainte, ca asa zice la vorbe stirea
      saaaaaau, poate energia consumata pe btc este mai mare decat cea pentru producerea unghiilor false? desi si de asta ma indoiesc

    • Nu exusta easy money, exista numai manie si asta e boala

  2. Hai ma lasa gargara, consumam curent pe cripto degeaba si nu putin. Eu nu vad utilitatea nebuniei cripto.

  3. Dupa ce au incercat recent sa baneze PoW in UE pt ca fiatul are valoarea unei hartii igienice si nu are nevoie de rivali ..macar btc nu si-a pierdut 30% din valoare in cativa ani…ce faceam cu 100 de euro acum 5-10 ani si ce faci acum cu ei

    • Asa e Btc si restul isi pierd 30% din valoare intr-o saptamana nu cativa ani.
      Avertizarile astea sunt legitime – sunt pentru naivii care pun botul la tot ce vad pe social media si cumpara ca disperatii cand btc e la 60k.
      Totul este un zero sum game, daca tu castigi din specula asta e necesar ca altii sa piarda.
      Btc functioneaza in continuare ca o schema piramidala si trage dupa el si alte cripto care ar putea avea mai multa valoare intriseca.

    • Nu înțelegem noi tehnologia! 😂😂😂
      Când o să fie 1 Meleon o să cumpăr de la Dinu să își ia Dumpster! 😂😂

    • Nu mai au bancile prosti care tin bani la banca? Daca s- au pretat la asa abureli inseamna ca sunt disperati ca s- a desteptat lumea. Iar voi daca duceti asa mult grija mediului cate vlanuri care defriseaza munti intrehi ati descoperit , cate vile construite in areale protejate ati reusit sa demolati , etc

  4. 😂😂😂 paine pot să cumpăr sau mai aștept 20 de ani? Nici Tesla nu mai pot să imi iau.

  5. Atât timp cât valoarea unei crypto monede este raportată la fiat (dolari, euro) aceasta nu va putea fi o plasa de siguranță pentru investitori sau oamenii de rând. Volatilitatea cryoto monedelor este mult prea mare pentru a-ți face o strategie pe termen lung (cumperi acum cu 10 $ și peste un an valoare este de 3$). Cei care au cumpărat btc și eth acum 10 ani, când valoarea era infima, nu suferă de această volatilitate. Singurele care nu sunt afectate de volatilitate dar sunt influențate de fiat sunt stable-coin – urile care în momentul de față îți aduc venituri mai mari decât dacă ai ține banii in banca. Se pot face bani din crypto, întrebarea este cat îți permiți să riști să pierzi.

  6. Salutare, tuturor. Știe cineva numele autorului acestui articol?
    Clar, este un articol care dorește discreditarea unei noi tehnologii. Cine a redactat acest articol s-a făcut de rușine. Poate se documentează și revine cu articolul actualizat 🧐🥺🤓

  7. Să fim serioși.. normal că băncilor nu le convine ideea de a pierde posibili clienți.. dacă reușești să faci un ban în plus pe cont propriu, scade probabilitatea de ați face un credit, sau cel puțin îți faci un credit mai mic. Enough.. destul cu prostia.. PRO ENERGIE VERDE!! Hidrocentrale.. energie regenerabila.. etc.. variante alternative pentru producerea energiei electrice sunt. Dar interesul lipsește .