G4Media.ro

UE se confruntă cu rebeliunea migrației, Polonia promițând să blocheze solicitanții de…

Sursa foto: Captură video – Twitter / Border Committee of the Republic of Belarus (Госпогранкомитет Беларуси)

UE se confruntă cu rebeliunea migrației, Polonia promițând să blocheze solicitanții de azil / Din ce în ce mai multe țări membre sunt în conflict cu Bruxelles-ul pe tema migranților

Guvernul Poloniei intenționează să suspende temporar dreptul persoanelor care sosesc pe teritoriul său de a solicita azil, chiar dacă acest lucru contravine atât dreptului internațional, cât și normelor Uniunii Europene, informează Politico. Prim-ministrul Donald Tusk insistă că nu va da înapoi: „Este dreptul și datoria noastră să protejăm frontiera poloneză și europeană. Securitatea acesteia nu va fi negociată. Cu nimeni”, a declarat Tusk pe rețelele sociale luni după-amiază.

Tusk, fost președinte al Consiliului European și un lider-cheie al Partidului Popular European de centru-dreapta, din care face parte și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, adoptă un ton mai dur în ceea ce privește migrația care afectează continentul.

O politică dură privind frontierele face parte, de asemenea, din eforturile lui Tusk de a se asigura că partidul său, Coaliția Civică, este în pole position pentru a câștiga alegerile prezidențiale de anul viitor. Alegătorii polonezi sunt din ce în ce mai sceptici în ceea ce privește primirea migranților – în special din țări non-europene.

În ultimii trei ani, Polonia a văzut mii de oameni încercând să treacă granița foarte împădurită cu Belarus. Aceștia au fost încurajați să zboare la Minsk de către dictatorul belarus Alexander Lukașenko, fiind apoi îndrumați de autoritățile belaruse spre granița cu Polonia, precum și cu Lituania.

Autoritățile poloneze numesc tactica lui Lukașenko „transformarea migrației în armă” ca modalitate de a afecta UE și de a-și ajuta aliatul rus, în timp ce von der Leyen a denunțat ceea ce a numit o „formă crudă de amenințare hibridă”.

Tusk a declarat că cel puțin 26 000 de persoane, în mare parte din Orientul Mijlociu și Africa, au traversat din Belarus numai în acest an. Acest lucru a determinat, de asemenea, Germania să impună propriile restricții la frontieră, plângându-se de faptul că migranții se deplasează spre vest după ce au trecut în UE.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Deci, statele membre nu vor migratie necontrolata strict, iar Ursula vrea.
    Intrebare: interesele cui le apara Ursula, caci se vede ca ale Europei, nu?

  2. Pai este momentul unei discutii serioase pe tema migratiei pana nu este prea tarziu…daca nu este deja