G4Media.ro

UE şi-a ajustat planurile cu privire la sancţionarea petrolului rusesc / Ungaria,…

Sursa foto: Pixabay

UE şi-a ajustat planurile cu privire la sancţionarea petrolului rusesc / Ungaria, Slovacia şi Cehia vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru a se adapta la embargou

Comisia Europeană a propus o serie de modificări la embargoul pe care îl are în vedere cu privire la petrolul rusesc, în încercarea de a convinge şi statele membre reticente să sprijine noile sancţiuni, au declarat vineri pentru Reuters mai multe surse europene.

Conform noilor propuneri revizuite, pe care ambasadorii la UE ai statelor membre le discută la o reuniune care are loc vineri, Ungaria, Slovacia şi Cehia vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru a se adapta la embargoul avut în vedere de executivul comunitar şi, de asemenea, vor beneficia de ajutor pentru a-şi moderniza infrastructurile petroliere, susţin sursele citate de Reuters.

De asemenea, modificările includ şi o perioadă de tranziţie de trei luni înainte de a fi interzise companiilor din UE să transporte petrol rusesc, faţă de planurile iniţiale care prevedeau o perioadă de tranziţie de o lună, a adăugat una din surse.

Sursele susţin că în conformitate cu noile propuneri, Ungaria şi Slovacia vor putea să cumpere petrol rusesc livrat prin conducte până la finele anului 2024, iar Cehia va putea să facă acelaşi lucru până la finele lunii iunie 2024. Conform propunerii iniţiale a Comisiei, ţările UE ar fi urmat să înceteze să mai cumpere petrol rusesc la şase luni după adoptarea embargoului şi să pună punct importurilor de produse petroliere rafinate din Rusia până la finele acestui an. Tot conform planurilor iniţiale, Ungaria şi Slovacia ar fi beneficiat de o perioadă de tranziţie până la finele lui 2023.

Un oficial european consultat de Reuters a precizat că Bulgaria a solicitat şi ea să beneficieze de o excepţie dar solicitarea sa a fost respinsă, „pentru că nu a putut oferi un motiv”. Celelalte trei ţări care au primit o perioadă de tranziţie mai mare „au o problemă reală”, a adăugat oficialul.

Anterior, premierul ungar Viktor Orban a declarat că Ungaria va avea nevoie de cinci ani şi investiţii semnificative în rafinăriile şi conductele sale de petrol pentru a putea fi capabilă să transforme sistemul actual, care se bazează în proporţie de 65% pe ţiţei rusesc.

În ceea ce priveşte prelungirea la trei luni a perioadei de tranziţie, după care companiile europene nu vor mai putea transporta petrol rusesc la nivel global, sursele citate de Reuters au dezvăluit că este destinată să răspundă îngrijorărilor formulate de Grecia, Malta şi Cipru cu privire la impactul măsurilor asupra companiilor lor de shipping.

Conform propunerii iniţiale, prezentată miercuri de executivul comunitar, companiile europene ar fi trebuit să înceteze să mai ofere servicii de shipping, brokerage, asigurări şi finanţare pentru transportul petrolui rusesc la nivel global la o lună după adoptarea noilor sancţiuni.

Pentru a intra în vigoare, cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus de Comisia Europeană va trebui să fie aprobat de toate cele 27 de state membre.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. fermele de troli fumega la Leningrad :))

  2. pfff…
    Sorry dar e o hotarâre stu.pi.dă.
    2024? Si pana atunci nici o reducere gen 50% pana la sfarsitul anului?
    Iar Bulgaria e pedepsita pentru ca a avut curajul de a taia imediat dependenta de rusi?
    Cei care au luat decizia asta din partea UE dau dovada exact de slabiciunea pe care o exploateaza Putin si vasalii lui.

    • Bulgaria a fost pedepsita de rusi. E alta poveste.
      Pe de alta parte, credem noi ca impactul va fi mare, dar de fapt nu va fi.
      Europa nu e buricul lumii iar Rrusia si a redus in ultimile 2 luni de razboi dependenta de economia europeana.
      Miscarea strategica e in relatia Rusiei cu China.
      Acolo trebuie stransa piulita.
      Se stie ca Rusia are doar resurse de ecportat iar China are nevoie doar de resurse.
      Prin urmare resursele Rusiei mergin China, acolo sunt procesare si transformate in produse finite , iar apoi exportate in UE si SUA.
      Asadar solutia reala e legata de un embargou general cu China

  3. adica sanctionam rusia, dar nu acum, poate maine in 2024?

    wtf

  4. UE fa-te ca lucrezi :))))))

  5. Larry și spui ca nu-i suficient ca ne-am dat cu stângul în dreptul suportând niște preturi la carburant de parca am fi miliardarii planetei(desi România extrage si prelucrează petrol !), iar în Ungaria prețul este cu 3 lei mai mic pe litru de benzină! Sa le punem un embargou și chinezilor barem sa cumpărăm absolut totul mai scump(de la piulițe-la acumulatori și orice iti trece prin cap, inclusiv ,,marele” Spring!

  6. ” Uniunea Europeană” este un eufemism pentru Troaca Europeană” unde odata intrat te mănâncă porcii. Porcii însemnând puternicii Europei, țări care-și pot impune dorința și voința in orice domeniu. Așa se va întâmpla și cu „restricțiile” pentru cine importrile de gaz și petrol din Rusia. În curând va fi exceptată și „săracă” Germanie pe motivul că se duce de râpă producția de „beamveuri'” și „haudiuri”.🤮🤮