G4Media.ro

UEFA a amendat Albania şi Serbia cu câte 10.700 de dolari pentru…

sursa foto: captura video

UEFA a amendat Albania şi Serbia cu câte 10.700 de dolari pentru bannere naţionaliste ale fanilor la meciurile de la Euro 2024

UEFA a amendat, miercuri, federaţiile de fotbal albaneză şi sârbă cu câte 10.000 de euro (10.700 de dolari) pentru că suporterii au afişat bannere cu hărţi naţionaliste la meciurile de la Campionatul European, relatează AP, conform News.ro.

Aceste federaţii au fost acuzate de „transmitere de mesaje provocatoare, nepotrivite pentru un eveniment sportiv”, deoarece sunt responsabile de comportamentul fanilor lor pe stadioane.

Fanii Albaniei au afişat un banner cu o hartă a ţării lor care îşi extinde graniţele pe teritoriul ţărilor vecine. Acesta a fost afişat în timpul meciului pierdut cu 1-2 împotriva Italiei, sâmbătă, la Dortmund.

Bannerul fanilor Serbiei includea teritoriul independent al Kosovo şi un slogan „No Surrender” (Fără capitulare), la înfrângerea cu 1-0 împotriva Angliei, la Gelsenkirchen.

UEFA a deschis, de asemenea, o investigaţie separată privind o presupusă discriminare din partea fanilor sârbi. Federaţia de fotbal din Kosovo a depus o plângere oficială la UEFA.

Federaţia albaneză a fost amendată cu încă 27.375 de euro (29.400 de dolari) pentru că fanii au aprins rachete de semnalizare şi artificii, au aruncat cu pahare de bere şi un fan care a intrat pe teren.

UEFA a anunţat sancţiunile comisiei sale disciplinare la câteva ore după ce Albania a remizat 2-2 cu Croaţia, în a doua etapă din Grupa B.

Federaţia sârbă trebuie să plătească 4.500 de euro (4.800 de dolari) în plus pentru că fanii au aruncat pahare de bere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează