G4Media.ro

UEFA Euro 2024: Programul meciurilor de vineri / Prima zi din sferturile…

Facebook/UEFA Euro 2024

UEFA Euro 2024: Programul meciurilor de vineri / Prima zi din sferturile de finală ale Euro 2024

Meciurile de la Campionatul European din Germania revin vineri și sunt mai strânse ca niciodată, dat fiind faptul că au rămas cele mai bune opt echipe din competiție. În prima zi din sferturile de finală avem două supermeciuri: Spania – Germania și Portugalia – Franța. Ambele partide se vor putea vedea live pe PRO TV.

Confruntarea din sferturile de finală dintre Spania și Germania este asemănătoare pentru fani cu cea din sezonul precedent al Champions League, unde Real Madrid a întâlnit-o pe Manchester City, fiind supranumită „finala din sferturi”. Meciul se va juca de la ora 19:00 pe MHPArena din Stuttgart.

Sferturile de finală ale turneului EURO 2024 vor aduce față în față două echipe puternice, considerate cele mai bune din competiție datorită performanțelor din grupe și optimi, precum și a recordului de trofee Euro. Ambele echipe se remarcă prin realizări notabile: sunt cele mai bune marcatoare, au avut cele mai multe încercări la țintă și conduc în ceea ce privește precizia paselor. De asemenea, cele două echipe au primit doar trei goluri împreună, potrivit UEFA.

Un fapt interesant la ambele naționale este prezența jucătorilor la începutul și finalul carierei: Spania îi are pe Jesus Navas (38) și Lamine Yamal (16), în timp ce țara gazdă, Germania,îi are la mijlocul terenului pe Toni Kroos (34) și Jamal Musiala (21).

După majoritatea măsurătorilor, acest sfert de finală pune față în față cele mai bune echipe din competiție. Cele două câștigătoare record ale Euro sunt pe cale să se confrunte într-o partidă de neratat.

„Cu siguranță va fi un meci de la egal la egal”, spune căpitanul Germaniei, İlkay Gündoğan. „Cele două echipe joacă probabil cel mai bun fotbal din turneu în acest moment. Totul se va rezuma la cine se descurcă mai bine cu lipsa mingii în anumite momente și nu intră în panică”. Gündoğan de la Barcelona se va afla față în față cu colegii de club din trecut (Rodri) și din prezent (Lamine Yamal).

Jamal Musiala și Lamine Yamal sunt jucătorii de urmărit în această confruntare. Tânărul neamț are 3 goluri în această campanie și a fost unul dintre cei mai influenți jucători ai Germaniei. În paralel, adolescentul spaniol are două assisturi importante pentru Furia Roja și este indispensabil în lotul lui Luis de la Fuente.

Spania a învins detașat debutanta Georgia în optimi cu scorul de 4-1, în timp ce Germania a câștigat împotriva Danemarcei cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în a doua repriză.

Meciul dintre Portugalia și Franța este o reiterare a finalei de la Euro 2016, unde Portugalia s-a impus în prelungiri. Asemenea confruntării de la ora 19:00, și aceasta ar putea fi finala unui turneu, datorită calității jucătorilor și istoricului naționalelor. Portugalia – Franța se va juca de la ora 22:00 pe Volksparkstadion din Hamburg.

Nici Portugalia, nici Franța nu au fost la cel mai bun nivel până acum la Euro 2024, dar această confruntare de senzație le oferă ambelor echipe șansa de a se afirma cu adevărat ca veritabile pretendente la trofeu. Vor fi vedete pe tot terenul, dar, în timp ce Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappé ar putea atrage cea mai mare atenție, apărarea poate fi cea care deține cheia, conform aceleiași surse.

Portarul portughez Diogo Costa a fost salvator în meciul cu Slovenia, cu trei intervenții la loviturile de departajare, în timp ce Franța a înregistrat trei meciuri fără goluri în cele patru disputate până acum, având apărători în mare formă, în special de Jules Koundé și William Saliba.

Duelul dintre trecutul și viitorul atacului lui Real Madrid este de urmărit în această confruntare. Cristiano Ronaldo este în căutarea primei reușite în timpul regulamentar la acest Euro, mai ales după prestația ștearsă și fără noroc din meciul cu Slovenia. În paralel, Kylian Mbappe este aproape în aceeași situație ca idolul său, deoarece a reușit să marcheze doar dintr-un penalty, acesta fiind și singurul gol marcat de un jucător francez la acest turneu final.

Portugalia a câștigat cu emoții, la penalty-uri, duelul din optimi cu Slovenia, în timp ce nici Franța nu a avut un meci ușor: Les Bleus a reușit să învingă Belgia în minutul 85 printr-un autogol al lui Vertonghen.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...