G4Media.ro

UiPath: Un robot procesează o cerere pentru șomaj tehnic în 36 de…

Foto: Pexels.com

UiPath: Un robot procesează o cerere pentru șomaj tehnic în 36 de secunde, față de cele 15 minute necesare unui angajat

UiPath, cea mai valoroasă companie fondată de antreprenori români, s-a implicat pro-bono în procesarea și validarea cererilor de șomaj tehnic pentru a ajuta Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) să livreze la timp banii cetățenilor, a declarant vineri Răzvan Atim, manager general UiPath pentru Europa de Est în cadrul EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene.

Diferența de productivitate? Un robot procesa o cerere de șomaj ethnic în 36 de secunde, în timp ce un om ar fi făcut același lucru în 15 minute, a spus Răzvan Atim, potrivit comunicatului Eurosfat.

“Acolo am ajutat oamenii din instituție să trimită la timp ajutorul de șomaj tehnic pentru anumite categorii sociale. Era vorba de 110.000 de oameni, iar pentru unii dintre noi câteva sute de lei sunt foarte importanți. Am automatizat pentru a-i ajuta pe angajați cu volumele foarte mari de lucru și să trimită banii la timp. Deadline-ul era de livare a banilor era de zece zile lucrătoare, ceea ce s-a și întâmplat, robotul procesând între 10-15.000 de cereri pe zi. Dacă se lucra fiecare cerere manual, angajatului public îi lua 15 minute. Robotului îi lua 36 de secunde. A fost un proiect de suflet, nu am vrut să cerem bani, am vrut să ajutăm, iar oamenii din instituție ne-au susținut. Am acoperit 38 de județe din 42. Continuăm demersurile, vorbim și cu o a doua instituție mare și cu alte ministere. Un dialog s-a inițiat”, a explicat managerul UiPath pentru Europa de Est.

Foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. daca ii ia 15 secunde si prost si ii ia altuia dupa aia luni de zile sau ani de procese sa repare dupa AI-ul vietii nu e nicio smecherie. de fapt, singura smecherie e ca AI-ul costa guvernul mai mult pe termen mediu decat un angajat si ca toate guvernele alearga dupa comisioane si AI-ul este acoperirea perfecta pentru o spaga in Cayman in secolul XXI.

    • Ioane, Ioane… de ce sa proceseze prost AI-ul? Si de ce ar procesa bine omul? Pornesti de la o premisa (stii ce-i aia?) gresit din start, doar ca sa-ti iasa concluzia bine :))) Sa stii si tu ca in lumea IT se promoveaza de zeci de ani automatizare in locul lucrului manual, exact pentru ca robotul face aceeasi chestie repetitiv si fara sa greseasca, sa-l doara capul, sa mearga dupa inghetata sau sa bage in fata pe cineva cu pile…

      Ah, si inca ceva: sa stii ca si AI-ul se testeaza inainte sa fie bagat in productie, atat cu teste automate cat si cu teste manual. Deci nu te ingrijora pentru ca sansele sa greseasca vreun proces automat sunt mult mai mici decat sa greseasca tanti Lenuța de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS)

    • @Neloo, n-ai cu cine !….

  2. „cele 15 minute necesare unui angajat” puteau fi platite din fonduri UE. (*cei care le manevreaza stiu ca se poate)

  3. Da.
    Angajații consuma bani, au nevoie de pauze, somn și mai stau și în weekend acasă.
    Mai și greșesc când sunt obosiți.
    De ce sa strici banii când poți doar sa ai un server pornit? Care nu greșește niciodată?
    Cred eu ca rpa adică ce face UIPath va genera multe alte cereri de somaj cu coronavirus ul asta.
    Avem nevoie de mai putini oameni acum din fericire.
    Sau din nefericire pentru angajații de rand.
    Singura soluție va fi venitul minim garantat într-un viitor nu foarte îndepărtat.

    • Păi primul vânător care a inventat un arc și a început să vâneze mai eficient decât restul, i-a băgat în șomaj…ideea este că toată istoria omenirii este despre progres, dezvoltare și civilizație. Locurile de muncă nu se pierd, se convertesc, poate fi greu dacă nu vrei să înveți ceva nou, dar există alternative: la sparanghel.

  4. Bai voi sinteti nebuni? Miine, poimiine proceseaza robotul si cererile doamnelor/domnilor functionari. Vor ramine ciinii fara frunze.

  5. Bravo lor!
    Automatizarea oricum s-ar fi intâmplat, bine cel puțin că leader pe piața RPA este un decacorn cu origini românești.
    De ce sunteți invidioși pe românii voștri? 🙂 Puteți să vă creați și voi produsul &show-ul vostru, cine vă oprește?