G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Cele nouă mari universități din Consorțiul Universitaria cer să fie…

Foto: Pixabay.com

ULTIMA ORĂ Cele nouă mari universități din Consorțiul Universitaria cer să fie implicate “imediat” în elaborarea Legii educației

Cele nouă mari universități care compun Consorțiul Universitaria cer oficial să fie implicate “imediat” în elaborarea Legii educației anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu. “Necesitatea implicării Consorțiului Universitaria în definirea noului cadru legislativ a fost discutată cu Președintele României, domnul Klaus Iohannis”, pe 26 mai 2022, anunță Consorțiul într-un comunicat remis Edupedu.ro astăzi, după ce rectorii celor nouă universități membre s-au întâlnit la Universitatea din București.

Consorțiul Universitaria s-a reunit pe 26-28 mai 2022 la București, universitățile care îl compun fiind: Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice (ASE) din București, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța. Întâlnirea a marcat preluarea, de către Universitatea din București, a președinției rotative a Consorțiului Universitaria. Anterior, președinția Consorțiului a aparținut ASE.

Rectorii celor nouă universități anunță că în discuțiile de la București au decis să ceară “implicarea imediată a experților și a reprezentanților Consorțiului Universitaria în procesul de elaborare a Legii Educației”, “finanțarea universităților în funcție de performanța reală și de indicatorii de impact”, “creșterea finanțării cercetării și asigurarea continuității în finanțare”, “exceptarea instituțiilor de învățământ superior de la blocarea organizării concursurilor de ocupare a posturilor vacante”.

Paradoxal, universitățile îi cer Ministerului Educației să recunoască o diplomă emisă ca urmare a masteratului didactic inițiat exact de Minister. Concret, rectorii solicită “recunoașterea, la nivelul actelor de studii emise de Ministerul Educației, a diplomei de master didactic – dublă specializare și includerea acesteia în Nomenclatorul pentru concursurile susținute în învățământul preuniversitar începând cu anul în curs, odată cu finalizarea, în acest an, de prima generație de studenți a studiilor de master”.

Foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Ce consortiu,ce universitati, sunt fabrici de diplome pe bani.🤮🤮🤮

  2. Iata, in sfarsit, O ATITUDINE NORMALA!
    Ar fi fost de neirtat daca elita universitara ar asista iarasi pasiva la actiuni malformante care s-au tot aplicat scolii romanesti de a ajuns in halul in care este acum.
    O LEGE EXTREM DE IMPORTANTA pentru viitorul natiunii nu poate fi lasata pe mana politicienilor . De altfel, deja s-a aflat despre niste inovatii trasnite din proiectul anuntat.
    Sper ca elita este elita!

  3. Acesta este un consorțiu de interese. Conduita acestor rectorii nu este diferită de cea a politicienilor, urmărind în esență cum să primească finanțări mai mari. De-asemenea vor bani mai mulți pt cercetare pe criterii de cantitate, sau după niște clasamente încropite după interese (fără legătură cu cercetarea).

  4. „mari universități” adică Harvard , Oxford ,Cambridge ,ETH Elveția ,Sorbona și multe altele de acest nivel.Cum să numești „mari universități” niste universități care majoritatea nu exista in nici un clasament mondial ,sau sunt în cel mai bun caz pe locul o mie.Cum ne îmbătăm cu apa rece și dam titluri pompoase unor nimicuri.