G4Media.ro

Contractul de 126 milioane de euro pentru ţevile gazoductului BRUA a fost…

Contractul de 126 milioane de euro pentru ţevile gazoductului BRUA a fost câştigat de o companie din Turcia

Contractul de 126 milioane de euro pentru ţevile gazoductului BRUA a fost câştigat de o companie din Turcia

Compania turcă Toscelik Spiral Boru a câştigat miercuri contractul de 126 milioane de euro acordat de Transgaz pentru livrarea şi montarea ţevilor pentru gazoductul BRUA, potrivit unui anunţ oficial pe site-ul de licitaţii electronice. BRUA este o conductă ce va lega Bulgaria, România şi Ungaria (în versiunea iniţială, ajungea până în Austria, dar Ungaria a modificat unilateral traiectoria). O parte din finanţarea BRUA este asigurată de UE.

Toscelik Spiral Boru este parte a holdingului industrial Toscelik, una dintre cele mai mari companii din Turcia.

La licitaţia pentru ţevile BRUA au participat şi companiile româneşti cu capital străin ArcelorMittal (India) şi TMK Artrom (Rusia), dar acestea au fost descalificate.

BRUA este considerat de Comisia Europeană un proiect strategic pentru diminuarea dependenţei faţă de gazele naturale din Rusia. Una dintre sursele de alimentare pentru BRUA ar putea fi zăcămintele din Marea Neagră.

Conducta BRUA va străbate teritoriul României pe o distanță de circa 500 de kilometri. Pentru secţiunea românească, ale cărei costuri sunt estimate la circa 500 milioane de euro, Transgaz a primit un grant de 179 milioane de euro din partea Comisiei Europene şi a contractat împrumuturi de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi de 60 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. As aprecia dacă autorul ar evita expresii bombastice de genul „ULTIMA ORA”.
    E plina presa româneasca de titluri alarmiste și consider ca ar fi păcat dacă g4media ar urma același trend.
    In rest articolul este OK.

  2. interesant este ca rusia cu 2 ani in urma dorea si a planuit sa traga 4 fire(4 tevi) de tranzitare a gazului rusesc prin marea Neagra in Turcia si apoi UE, apoi au ajuns la 2 fire, iar acuma se discuta numai despre un fir, insa in rusia deja au fost trase tevi si facuta infrastructura pentru 4 fire, iar surplusurile de fire si capacitati sunt demontate acuma. intrebare: nu cumva tevile rusesti care sunt de prisos vor ajunge in Romania prin Turcia ?
    faptul ca PSD doreste o colaborare cu conducerea Turciei nu e de mirare, ambele parti urasc justitia si UE, e cu mult mai usor sa bagi niste spagi sau sa furi materiale de constructie impreuna cu Turcia decit cu UE care tinde sa numere unde merg banii sai. daca mai pui ca si Firea cumpara 400 de autocare din Turcia atunci e clar ca PSD s-a apuca de mega-furat, fura cu miliardele deja, primul an(2017) a fost unul de incalzire, acuma baetii s-au apucat serios de treaba

  3. Turcii vor realiza conductele cu fierul vechi luat pe mai nimic de la noi, prin „grijă” guvernelor Romaniei din ultimii 27 ani.
    În perioada „belle epoque” am cărat minereu de fier din Brazilia, India si Australia, pe care l-am procesat în Romania adăugând energie, munca oamenilor, transport, dolomita etc etc ca să obținem otel si sa realizam diverse produse.
    După 1989 „baietii deștepți”, sub oblăduirea unei clase politice corupta si a unor guverne iresponsabile, au vândut pe nimic pentru statul român, dar în avantaj substanțial pentru ei, fierul rezultat din dezmembrarea industriei noastre, pe care tot ei au vandut-o pe nimic.
    În această perioadă justiția română nu a făcut nimic – absolut nimic. Acum, din păcate este mult prea tarziu pentru ai pedepsi pe cei vinovați, prin confiscarea averilor ascunse în paradisurile fiscale sau investite în palatele din tara sa străin să țâțe.