G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Ghiseul.ro și Spațiul Privat Virtual al ANAF vor fi interconectate.…

ULTIMA ORĂ Ghiseul.ro și Spațiul Privat Virtual al ANAF vor fi interconectate. Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual se va putea face prin sistem video

UPDATE Ora 13.30: Interconectarea celor două platforme va avea loc săptămâna viitoare, au declarat pentru G4Media.ro reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Articol inițial: Persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual vor putea face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro, soluție care va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții, anunță Ministerul Finanțelor. Practic, cele două platforme – SPV și Ghiseul.ro – devin interconectate.

În Spațiul Privat Virtual (SPV), la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se va afișa pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apăsarea butonului „Afișare obligații restante”, se afișează lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro, și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul va fi direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde are de bifat căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” și butonul „PLATESTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

În plus, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că va permite înrolarea contribuabililor (persoane sau reprezentanții unor companii sau entităţi fără personalitate juridică) în Spațiul Privat Virtual (SPV) cu ajutorul identificării în sistem video.

Contribuabilii vor avea opțiunea să se înregistreze online în SPV printr-o verificare video în baza documentelor transmise și/sau informaţiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Dacă informaţiile referitoare la datele de identificare ale persoanei juridice, ale entităţii fără personalitate juridică sau ale persoanei fizice sunt validate, dar informaţiile referitoare la calitatea de reprezentant sau calitatea de împuternicit nu se pot verifica ori informaţiile furnizate sunt insuficiente sau din verificarea documentelor justificative prezentate opțional rezultă că acestea conțin date incomplete sau incorecte, se notifică solicitantul la adresa personală de e-mail, în termen de 5 zile de la înregistrare, cu privire la completarea informațiilor sau cu privire la faptul că aprobarea cererii de înregistrare se face la ghişeu ori prin identificare vizuală online.

În cazul în care aprobarea cererii de înregistrare se face prin identificarea vizuală online, organul fiscal inițiază procesul de recunoaștere prin sistem video cu persoana care a desemnat sau împuternicit solicitantul, în scopul confirmării calității atribuite acestuia. În acest sens, organul fiscal notifică atât solicitantul, cât și entitatea care l-a desemnat/împuternicit la adresele de e-mail, completate în cererea de înregistrate, în termen de 5 zile de la înregistrare.

După aprobarea cererii de înregistrare prin identificare vizuală online, reprezentantul legal/reprezentantul desemnat/împuternicitul utilizează sistemul video oferit pe platforma informatică dedicată. În această situație, persoana fizică trebuie să se programeze online, prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul ANAF selectând data și ora la care este disponibilă pentru a fi inițiată procedura de identificare vizuală online.

În cazul în care identificarea vizuală online s-a realizat cu succes, se procedează la aprobarea cererii și se transmite un mesaj contribuabilului pe adresa personală de e-mail.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Nu mai trebuie mers la ghiseul 3 pentru a depune declaratia online? Socant! Si armatele de slugi bugetare de unde vor mai face bani? Ca ei sunt tot ce conteaza in haznaua asta de tara.

    • Ei, tot de acolo vor face banii, poate chiar mai multi ca poate primesc si vreun spor de periculozitate, daca stau toata ziua cu ochii in ecranul Facebook-ului si sudeaza tigarile din lipsa de ocupatie!

  2. SPV și ghișeul.ro AU FOST interconectate până acum câțiva ani și plățile funcționau chiar bine. Apoi nu a mai funcționat. Recent au apărut din nou date în ghișeul.ro, impozit stabilit prin Declarația Unica și platit prin transfer bancar acum 3 luni apare că restanță. Am solicitat lămuriri la ANAF. Am primit lămuriri: sa nu mai folosesc acea adresa de e-mail, destinata numai unor informații juridice iar pentru probleme de plăți să mă prezint la ghișeul (fizic) de la sediul ANAF. Este totuși un progres.

    • confirm – ghișeul.ro a avut conectivitate cu ANAF (si nu invers) – cel mai probabil ANAF a renuntat si nimeni nu a avut bunul simt sa anunte la acel moment ca „sa nu mai stam” linistiti ca avem informatii de la anaf real-time afisate in ghiseul.ro
      pentru cine nu stie – au mai fost promisiuni in Parlament ale unor ministri ai finantelor ca totul va fi online. de ce ar fi Câțu altfel?

      Auziti… dar pe cand procesele verbale ale agentilor/inspectorilor din teren vor fi inregistrate online la ANAF?
      Informatia trebuie verificata din doua locuri, nu?
      De ce sa nu confirme si ANAF atunci cand Politia, ANPC, RAR, etc. „se lauda” singure cate milioane au dat amenda? La cat de varza sunt aia e posibil sa inregistreze PV-urile in sistem din 2 in 9, in functie de pile si bulan

  3. Ar fi mai simplu pentru toata lumea sa nu se mai declare nimic. Asa functionarii ar avea ce face ca ar umbla ei dupa bani, iar noi am plati doar cind primim somatia.

  4. Nu exista o institutie mai birocratica decat ANAF. Am fost nevoit sa merg de 4 ori la ei ca sa ma inregistrez in SPV, vezi doamne confirmarea intregistrarii putandu-se face doar la ghiseu, lucru care se putea face foarte usor on-line. O institutie supradimensionata, 60% din angajatii ANAF merita dati afara.

    • …au sindicat puternic care le apara drepturile … si se apara intre ei
      daca stai sa te gandesti mai bine… nici procurorii nu se pot atinge de datele lor.
      noi suntem The Others, nu ei

  5. Tot nu renunta la prezenta la ghiseul, o trec pe online. Tot tampiti ramanem….

  6. Oare nu ar trebui interconectat cu ANAF-UL și ITM-UL.
    Poate am află toți cum unii au contracte pe minim pe economie deși au firme proprii și practică meserii de top cum ar fi de exemplu chirurgia, și cum din salariul minim își pot achiziționa in fiecare an 1,2,3 proprietati imobiliare, și cam ce impozita plătesc acești indivizi statului Român!!!