G4Media.ro

ULTIMA ORĂ: Încă 14 cazuri de coronavirus, totalul a ajuns la 260

ULTIMA ORĂ: Încă 14 cazuri de coronavirus, totalul a ajuns la 260

Bilanțul cazurilor de coronavirus a urcat la 260, după ce de la ultima informare au fost confirmate 14 cazuri noi (7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj). Dintre cei 260 de cetățeni care au contractat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

În ultimele 24 de ore au fost depistate în total 43 de cazuri.

Până acum, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste, din care 520 în ultimele 24 de ore.

Comunciatul integral al Grupului de comunicare strategică:

Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate  14  cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR).  Menționăm că  SC Unifarm SA achiziționează și distribuie  în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă,  teste de diagnostic.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 18 martie 2020, au fost raportate 70.989  de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

ŢARA CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI VINDECAŢI*
Italia 31.506  (+3.526) 2.505 (+347) 2.941   (+606)
Spania 11.178   (+1.987) 491   (+182) 1.081   (+53)
Franţa 7.730   (+1.097) 175   (+27) 12
Germania 7.156  (+1.144) 13 73        (+6)
Regatul Unit 1.950   (+407) 60     (+5) 66        (+13)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 18 MARTIE 2020
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI VINDECAȚI*  
194.909  (+14.750) 7.876 (+773) 82.107  (+1.871)

*conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/

* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 17-18 martie

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. cat timp apare „Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină” e bine.
    chiar daca plange dictionarul cand vede „contacți „

    • Cica e un termen de „specialitate”, adica un semianalfabet cu functie si care nu stia pluralul de la contact l-a folosit si toti semianalfabetii si pupincuristii din subordine l-au preluat si-l folosesc de zor.

  2. „Menționăm că SC Unifarm SA achiziționează și distribuie în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic.”

    Ne-am prins „grupul” de comunicare strategica (?) se distanteaza deja de decizia testarii accelerate a populatiei. Nu ei au stabilit strategia sa se testeze numai „contactii”, spitalele sunt libere sa testeze cum si cati vor, numai comanda la Unifarm sa faca. Si, fireste, daca se termina testele tot Unifarm e de vina, fireste.

  3. asa de speciali suntem?

    unele filmari atrag atentia asupra faptului ca orice „inbolnavire” consta in doua etape. una initiala „light” si una ulterioara „hard”.

  4. Pana acum Korea de sud a aratat planetei cum se lupta cu virusul chinezesc:https://www.sciencemag.org/news/2020/03/coronavirus-cases-have-dropped-sharply-south-korea-whats-secret-its-success Ps. La stilul balcanic care caracterizeaza Romania,nu cred ca se poate copia exemplul sud korean de lupta contra coronavirusului,din nefericire.

    • ei sunt doar 50 milioane si au si foarte multi bani. n-o sa poti testa in SUA, cu 320 milioane locuitori, acelasi procent la fel de repede. Nici in China sau Rusia. Ar fi putut unii europeni dar n-au vrut. Macron a scos lumea la vot si a doua zi era ingrijorat de virus.
      coreenii mai au experienta de 20 de ani cu sars si mers si au testat foarte mult din prima zi. nu m-ar mira, covid19 fiind asa ruda apropiata cu celelalte, ca multi coreeni sa faca forme mult mai usoare.

      acum virusul s-a raspandit suficient in alte tari incat sa conteze mai mult cum ii tratezi pe cei care fac forme complicate si sa cauti medicamente sau vaccin. durere o sa fie cand o sa ajunga in tari foarte sarace. cum a patit India cu gripa spaniola.

    • Pentru ce sa copiezi modelul coreean ca noi, deocamdata (bat in lemn), n-avem nici un mort?
      Aud tot soiul de complexati cu acces la net si chiar tv cum ca Romania nu se poate compara, n-are cum, nu poate.
      Stimabililor, cu ce poate Romania a facut bine un lucru: cind a gasit un bolnav a urmarit conexiunile si, pina acum, a reusit sa controleze treaba (de asta-s masurile cu inchisul, statul acasa etc, ca sa nu fie depasite „organele” si spitalele). Nu stiu daca o sa se poata pina la cap, pina una-alta ne descurcam mai bine decit, spre exemplu, italienii.

  5. Repet: Solutia este elementara si depinde de intelegere si de vointa. Ea este autoizolarea impusa si fara exceptii care sa se manifeste prin distanta sociala cu evitarea oricarei aglomeratii si cu dezinfectia obiectelor pe care suntem obligati sa le atingem si spalarea mainilor si a fetei in modul ce mai corect. Daca asta se face nu ai cum sa contactezi virusul si acesta se va opri in grupul uman al celor carantinati si izolati deja care poate inca creste in viitoarea luna de cca 2-4 ori adica poate ajunge spre 100000 oameni dar care apoi isi vor epuiza potentialul virusolologic contaminant. Unde gresesc?