G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Marius Carașol, fostul director Transelectrica, condamnat definitiv la 2 ani…

Foto: Facebook/Transelectrica

ULTIMA ORĂ Marius Carașol, fostul director Transelectrica, condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a falsificat diploma de studii

Curtea de Apel București l-a condamnat miercuri pe Marius Carașol, fostul director Transelectrica, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, precum și interzicerea unor drepturi, pentru falsificarea diplomei de studii. Decizia este definitivă și menține sentința dată de Judecătoria Sectorului 1 București.

Amintim că acesta este cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească. O investigație Edupedu.ro a arătat în exclusivitate că Marius Carașol a folosit o diplomă falsă de licență pentru a se putea angaja ca director general al companiei cu capital de stat Transelectrica.

Președintele Transelectrica și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea Politehnica din București a răspuns, pentru Edupedu.ro, următoarele: “Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”. Carașol nu și-a falsificat, însă, doar CV-ul, ci și diploma sa de inginer.

Solutia pe scurt: Decizia penală nr. 802/A din data de 07.09.2020. În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și partea civilă Compania Națională de Transport a Energiei Electrice ”Transelectrica”SA împotriva sentinței penale nr.99 din data de 17.02.2020, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 București ,Secția Penală în dosarul nr.37130/299/2019. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul declarat de procuror rămân în sarcina statului. În temeiul art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă apelanta parte civilă la plata sumei de 50 lei,reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 septembrie 2020. Document: Hotarâre  802/2020  07.09.2020

Citește toată investigația pe Edupedu.ro

Foto: Facebook/Transelectrica

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

27 comentarii

  1. Pentru fals in acte (cu intentie chiar) in forma continuata se da cu suspendare? Interesant.
    La noi trebuie sa dea inapoi doar salariul, nu si eventualele pierderi cauzate companiei pentru ca NU ERA INGINER de specialitate, pe un post de profil.

  2. E cu suspendare, deci poate fi in continuare acolo, poate avea orice functie speciala in stat, poate acumula zeci de pensii speciale in acelasi timp, e asigurat pe viata …..

    • Justiție de carton,de cacealma,cred ca respectivul este foarte „speriat” !!! In preajma alegerilor se joacă de-a v-ati ascunselea,fără ca infractorii de „rang inalt „să fie ascunși cu adevărat!

    • Pe portalul instantelor, la dosar, scrie ca i s-au interzis ceva drepturi. Ai tu alte informatii sau doar te bagi in seama?

  3. Carasol, haraso, dar cu banii încasați în plus cum facem?!

    • Cred ca aceasta intrebare ar trebui pusa completului de judecata. Sau ei nu se ocupa cu recuperarea prejudiciului…

    • Pentru asta trebuie deschis un proces civil de catre partea vatamata (Transelectrica) care sa-si ceara banii inapoi.

  4. Cu suspendare ? Trăiască pensiile speciale, trăiască şpaga ! Trăiască România ficusului giroscop !

  5. Il angajeaza Fanel Iacobescu la el, ala de a scris „Metrologia: etalon al civilizațiilor”
    ala numai cu falsuri umbla

    • * Prof. univ. dr. ing. Dr. h. c. Fănel

  6. În ce hal de disoluţie am ajuns!: omul ăsta nu face puşcărie şi are dreptul legal să ajungă chiar senator la alegerile imediat urmatoare, deşi a luat cu nemiluita salarii prin furt din bani publici.

    Trăiască PSD, Curtea Constituţională a României, Traian Băsescu, Alina Gorghiu, şi Florin Ciordache.

  7. Pe portalul instantelor, la dosar, scrie ca i s-au interzis ceva drepturi. Poate binevoieste nea ziaristu sa posteze si solutia de la judecatorie. Dar intreaga, nu fragmentele care ii convin lui.

  8. Cum să scăpăm de impostori când justiția îi plină de oameni corupți.
    Primul lucru pe care putem să îl facem îi să schimbăm toată clasa politică cu una capabilă să facă schimbări reale în sistem și al doilea este să protestăm în stradă pentru orice derapaj.
    Nu ne ajută nimeni trebuie să ne ajutăm singuri.

  9. Interesantă justiție, dosarele pe care nu le închide le soluționează blând, băieții și fetele anchetate, indiferent de faptă, iau pârnaie cu suspendare. Cred că dacă speța viza furtul unei găini de către un amărăștean, pedeapsa ar fi fost una exemplară, să vadă cei interesați că nu e de glumă și că avem justiție! O justiție de rahat în fruntea căreia se găsește un rahat cu moț, fin combinagiu, slugă bună și ascultătoare, iar în fruntea parchetelor își fac veacul tot felul de magistrați obscuri, prieteni ai borfașilor și camarazi de nădejde ai marilor corupți. Asta este virgina și verticala justiție română, așteptați dreptate și echilibru din partea ei, va să vină, dar la sfântul așteaptă. Apropo, mai știe cineva ce se întâmplă cu dosarul 10 august? Nu-i așa, s-a așternut praful asupra lui, dă-l naibii, lumea asta română, cu creier puțin, uită repede. L-au deschis șmecherește, vin alegerile și ar fi fost un cartof fierbinte în mâna PNLeilor, va fi plimbat pe la parchete până se pierde cu totul. Halal popor, așa conducători, așa justiție!

  10. Cred că următoarele proteste în stradă pe Justiție vor fi pentru distrugerea și nu pentru apărarea ei! Mă gândesc și eu…

  11. O mare parte dintre magistrați nu merită veniturile babane pe care le primesc. Încrederea în actul de justiție scade cosiderabil după ce vedem tergiversări ale dosarelor grele, achitari, motivari mult intarziate și politicieni condamnați cu suspendare sau cu probleme în justiție, cărora nu li se interzice ocuparea unor funcții de conducere!

  12. Si ca el cati n-or mai fi in institutiile „de stat” , in stat. De 30 de ani justitia nu functioneaza. Este platita din bani publici , ca sa existe ca „domeniu de activitate , in fapt „inactiv”.

  13. Va restitui o parte din salarii?

  14. bla bla, pai daca esti beat la volan si mai omori pe cineva iti da tot cu suspendare. acum ce vrei sa-l trimita in salina pentru o mika greseala 🙂

  15. Alt infractor psd.Sunt mii de analfabeti cu diploma in psd!

  16. Asa functioneaza statul de drept promovat de presedintele Iohannis la Bruxelles.

  17. Porci cu spaga groasa … Au incasat tone de bani la randament zero si tot nu se satura … Chiar nu exista solutii reale pt. probleme complexe, ne invata matematica …

  18. Efectele fabricilor de diplome,razant,se simt si in deciziile magistratilor.Pai cati n-or avea diplome,nu falsificate de ei,ca in cazul de fata,ci de tot felul de pseudo-profesori.Pana la urma nu mai conteaza autenticitatea studiilor,ci tupeul.De ce?Pentru ca pot!Pentru ca societatea este bulversata de tot felul de jocuri de interese.Pentru ca asta s-a dorit de la inceput.Inlaturarea celor competenti si seriosi,fiindca cu ei nu se putea face „capitalism de cumetrie”.O mana de ajutor la dezvoltarea fabricilor de diplome(cel mai grav flagel al Republicii Romania)au dat-o si fabricile straine,care multe dintre ele au scolarizat cetateni romani nu neaparat sa-i educe,ci sa le ia banii.

  19. Băiatul ăsta a fost paravanul cuiva. Alții au furat mult in spatele lui si cu mult înainte de a-l aduce tovarășii lui la instituție. El a fost doar unul bine plasat în funcție la momentul oportun. Apoi i s-au băgat la semnat documentele importante si cu ceea ce urma să facă unii cu funcții. Au fost alții cu diplome în furtişaguri mari care au secat instituția. Asa a funcționat schema în epoca postdecembristă. A primit cu suspendare pentru că prin comparație cu ce au făcut alții, ceea ce a făcut el este o nimica toată pentru justiție.