G4Media.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Universității de Științe Agronomice să-i analizeze…

Sorin Cimpeanu / Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Universității de Științe Agronomice să-i analizeze de plagiat teza de doctorat, după care să o trimită la CNATDCU

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Universității de Științe Agronomice să-i analizeze de plagiat teza de doctorat, potrivit unei declarații de presă făcută de acesta. Oficialul spune că a cerut “USAMV București să continue demersul prin transmiterea tezei de doctorat către CNATDCU, în așa fel încât să fie posibilă analiza și la acest nivel de către experții CNATDCU din comisia de specialitate“.

Anunțul ministrului vine in contextul in care, la începutul lunii, Cîmpeanu le-a cerut universităților, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Minister, să realizeze “într-un termen rezonabil, un an, de exemplu”, analiza tuturor tezelor de doctorat susținute în fiecare dintre aceste instituții. El a făcut cererea după ce a anunțat că nu va mai modifica regulamentul și metodologia CNATDCU.

“Considerând că un decident responsabil nu poate promova decizii pe care nu le poate susține prin exemplul personal, vineri, 13 august, am sesizat Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București cu solicitarea de analiză/verificare a conformității propriei teze de doctorat (susținută acum 21 de ani în cadrul USAMV București), inclusiv prin raportare la analiza întregii activități științifice (începând cu anul 1988/anul III de facultate), așa cum este prezentată în lista de lucrări științifice, disponibilă public pe site-ul usamv.ro“, scrie Sorin Cîmpeanu în declarația citată.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Sorin Cimpeanu / Foto: gov.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Care-i smenul aici? Ca nu inteleg. Asta crede ca-si poate cladi o reputatie, cand e stapanul unei fabrici de diplome?

  2. Un singur lucru nu se angajează Sorin Cîmpeanu: Sorin Cîmpeanu refuză cu ȋncăpăţânare să-şi facă publică teza de doctorat, deşi legea ȋl obligă la publicarea ei. Sorin Cîmpeanu vrea ca teza lui de doctorat să-i fie văzută şi analizată doar de subalternii săi, nu şi de alde Emilia Şercan.

  3. Dar teza lui trebuia sa fie publicata de mult timp, de cand a devenit conferentiar!
    A fost deci publicata la o editura acreditata, recunoscuta de CNCS? Daca nu, cum a ajuns conferentiar, apoi profesor, conducator de doctorate si mai cate?

  4. Lasa perdelele de fum. Publica lucrarea si nu mai imprastia praf, plagiator de 2 bani.

  5. In locul jurnalistilor, as citi lista lui de lucrari, postata de curand pe site-ul USAMV Bucuresti, dar m-as uita si pe site-ul USAMV. As vedea, de ex., ca si sotia lui e profesor acolo, dupa ce un alt domn, tatal lui probabil – Gheorghe Cimpeanu- a fost tot profesor.
    Nu e clar nici daca si-a publicat teza ca atare, criteriu obligatoriu acum cativa ani pentru a deveni conferentiar!

    • Aceasta publicare a fost o posibilitate de a sunta examenul de promovare in sine: publicai teza si solicitai sa cresti in grad (valabil și in cercetare) – tot niste politicieni au gandit-o pentru ai lor incapabili. O fi fost bine, in condițiile in care nimeni nu avea curaj sa conteste vreo teza deja publicată si trecută prin comisie? Pentru cei crescuți în grad care n-au mai demonstrat altceva, a fost foarte bine.

      Despre familiile din universitățile românești ar trebui sa se faca anchete complete, sa fie miniseriale (ex. Dinastiile) si ne-am îngrozi: posturi lăsate „moștenire” prin îndepărtarea (câteodată prin distrugere si amenintari, alteori si violenta fizica) a posibililor alți candidați, ca in spitalele cu clanuri si regiile statului.

      PS: in afara de plagiatul care constă in copiatul grosolan, pe care un om cu o inteligență medie il poate evita, vreți să vă luați de oameni ca au 5% similitudine? E normal sa fie așa, pentru ca exprimarea in orice limba utilizează un tipic in care se repeta unele cuvinte in mod identic 😱.

      Problema reală pe care nu o aduce nimeni in discuție (că și-ar lua-o si „ai nostri” in freza) e daca respectiva lucrare chiar aduce ceva nou, daca a constatat ceva ce nu a mai observat altcineva pana atunci, ce a inovat.
      Dar pentru a judeca utilitatea unei teze din acest punct de vedere, trebuie sa ai experiență in domeniu respectiv (ca doar nu ai pretentia ca profesorul de sport sa rezolve integrale bine, si nici filosofia sa determine concentratii in echivalent mol de substanțe in cunoștință de cauză).

  6. ADICA UNIVERSITATILE CARE AU ACORDAT DOCTORATE SA SI LE VERIFICE ?
    HA HA HA ! CE CREDETI CA VOR FACE ?

    • Fiecare lucrare de doctorat este supusă testului de similitudine (antiplagiat). Este un program care, după ce verifică textul lucrării, emite un raport. Acele procente pe care le stabilește programul nu trebuie să depășească alte procente care indică nu neapărat că există un plagiat, ci ridică unele suspiciuni. Raportul de similitudine se înaintează la CNATDCU împreună cu teza de doctorat. Deci aceste verificări sunt obligatorii pt fiecare teză de doctorat.