G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Structura anului școlar 2020-2021 a fost pusă în dezbatere de…

Foto: Pixabay.com

ULTIMA ORĂ Structura anului școlar 2020-2021 a fost pusă în dezbatere de Minister: va fi unul dintre cei mai scurți ani școlari din ultimii 12 ani

Structura anului școlar 2020-2021 a fost pusă în dezbatere de Ministerul Educației. Potrivit documentului, școala va începe pe 14 septembrie 2020, iar vacanța intersemestrială va fi în ianuarie-fabruarie. Cele două semestre ar urma să fie egale, dar școala va avea cu o săptămână în minus față de anul acesta școlar – respectiv 34 de săptămâni de școală, față de 35 în prezent.

Cele 34 de săptămâni de școală propuse oficial de Ministerul Educației vor face din anul școlar 2020-2021 unul dintre cei mai scurți ani școlari din ultimii 12 ani. Concret, școala românească a mai avut doar în 2018-2019 tot 34 de săptămâni de cursuri, iar în 2017-2018 a avut mai puține zile de cursuri, deși 35 de săptămâni declarate oficial.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. În principiu e un lucru bun sa nu stea prea mult in școală că oricum nu învață nimic.
    De fapt eliminarea unei săptămâni de școală are drept cauză unica necesitate de a face economii la buget. Chiar daca abramburica 2 nu cere 6% din pib și se mulțumește cu mai puțin de 4 tot trebuie făcute economii cat se poate

    • Pai si invata acasa ? Pe logica ta as zice sa reducem anul scolar la 2 luni si toata lumea ar fi fericita, parintii isi duc odraslele numai in excursii, banii curg pentru hotelieri, profesorii sunt si ei multumiti ca mai baga niste meditatii in plus in perioada aia iar banii de salarii curg, curg in timp ce ei stau acasa. In opinia mea este o idiotenie faptul ca se baga iar vacanta intere-semestriala. Motivul ca cele doua semestre sunt dezechilibrate dpdv al durate este real dar atunci pur si simplu trebuia extins semestrul 2 cu inca 2-3 saptamani dupa vacanta de iarna si asta e tot. Dar nu, trebuiau sa inventeze inca o vacanta ca vin alegeri si au nevoie de voturile profesorilor si ale parintilor inconstienti. Ma rog, in final nu conteaza ca 80% din absolventii clasei a 8-a sunt semi-analfabeti si nu stiu sa faca nimic ca doar nu-ti inchipui ca toti parintii sunt constienti si dispusi sa plateasca meditatii pentru a recupera copiii ce nu se mai face in scoala caci nu mai este timp fizic sa mai predai si sa mai repeti ceva. As fi curios sa vad reactiile daca in Romania un ministru al educatiei ar propune ca anul scolar sa aiba aceeasi durata ca in tari ca Anglia si Germania ( adica inca vreo 6 saptamani de scoala). Ar sari toti netotii sa spuna ca ne intoarcem in comunism, cum sa facem asta, noi avem vacante de facut.

  2. @Marius
    Stimate domn, dumneavoastră confirmați pe deplin ideea că în țara asta toată lumea se pricepe la fotbal și la educație! Pentru că nu lucrați în învățământ, probabil că nu știți ce consum nervos are un cadru didactic la clasă. V-aș recomanda să faceți un experiment: să intrați 6 ore la rând în clase, nu să predați, doar să stați cu elevii și să mențineți liniștea și ordinea, apoi să mergeți acasă și să parcurgeți 30 de lucrări, nu să le corectați, doar să le citiți, apoi să vă concepeți lecțiile pentru a doua zi, să faceți fișe, teste… Nu mai vorbesc de documentele auxiliare activității la clasă. Vă garantez că doar după o săptămână ați renunța. Să știți că multe cadre didactice nu se bucură decât de 2-3 ani de pensie, dacă mai apucă.
    Oare declinul școlii românești nu este provocat și de atitudinea ostilă a societății, oare elevii care își aud părinții denigrând școala mai au respect pentru învățătură? Dacă discuțiile de acasă se bazează pe replici precum „Ce tot vrea și proasta aia de fizică?” (autentică, auzită la un părinte), ce speranțe să mai avem? În contextul acesta, diferența o va face dacă începe școala în 9 sau 15 septembrie?

  3. Excelenta ideea, copiii au nevoie de odihna si timp liber pentru a putea asimila ceva. Pacat ca putini parinti inteleg asta si se raporteaza la ei ca la niste adulti. Le distrug copilaria, plus ca finalul e unul sub asteptari. Traseul e urmatorul:incep clasa intai in forta ii pun sa faca multe exercitii, sa invete in avans, in gimnaziu se duc deja obositi si surmenati, fara placere reala de a invata, incep deziluziile si implicit meditatiile, care nu salveaza situatia decat pe moment, elevii devin din ce in ce mai debusolati si iritati, pentru ca isi dau clar seama ca e un drum fara sens. Cam asta se intampla, dragi mamici, care nu aveti in cap decat meditatii si curatenie. Sper totusi ca aceasta initiativa sa se mentina si fim lasati in pace, noi astia care dorim normalitatea