G4Media.ro

Ultimul astronaut supraviețuitor al misiunii Apollo 7, Walter Cunningham, a murit la…

captura Twitter, NASA

Ultimul astronaut supraviețuitor al misiunii Apollo 7, Walter Cunningham, a murit la 90 de ani

Astronautul american Walter Cunningham, ultimul membru supraviețuitor al primei misiuni Nasa care a transmis în direct de pe orbită, a murit la vârsta de 90 de ani, potrivit BBC.

Apollo 7 a fost o misiune cu echipaj uman de 11 zile, în 1968, care a testat capacitatea de andocare în spațiu. Echipajul a câștigat și un premiu Emmy pentru transmisia sa.

Aceasta a deschis calea pentru aterizarea pe Lună a misiunii Apollo 11, aproape un an mai târziu.

Nasa a confirmat decesul lui Cunningham și a declarat că acesta a fost „esențial pentru succesul programului nostru de aselenizare”.

Un reprezentant al familiei a declarat că acesta a murit marți, la un spital din Houston, din cauze naturale, „după o viață plină și completă”.

„Dorim să ne exprimăm imensa noastră mândrie pentru viața pe care a trăit-o și profunda noastră recunoștință pentru omul care a fost – un patriot, un explorator, pilot, astronaut, soț, frate și tată”, a afirmat familia Cunningham într-o declarație transmisă de Nasa, agenția spațială americană.

„Lumea a pierdut un alt erou adevărat și ne va lipsi foarte mult”.

Cunningham s-a născut în Creston, Iowa, și a obținut un masterat în fizică la Universitatea California din Los Angeles. În timp ce lucra ca civil la acea vreme, el a fost unul dintre cei trei astronauți aleși pentru primul zbor cu echipaj uman din cadrul programului Apollo.

În calitate de pilot al modulului lunar pentru Apollo 7, a fost însoțit de căpitanul de marină Walter Schirra și de maiorul Donn Eisele din cadrul Forțelor Aeriene.

Anterior, a servit în Marina și în Infanteria Marină a SUA și a zburat în 54 de misiuni la bordul unui avion de vânătoare deasupra Coreei, retrăgându-se cu gradul de colonel.

După ce s-a retras de la Nasa în 1971, a devenit vorbitor public și prezentator de radio. A devenit, de asemenea, un negaționist declarat al schimbărilor climatice cauzate de om, în ciuda consensului majorității oamenilor de știință potrivit căruia oamenii au contribuit la creșterea temperaturilor medii pe Pământ.

Într-un interviu acordat pentru Nasa în 1999, el a descris modul în care gândea în perioada în care a fost astronaut.

„Sunt unul dintre acei oameni care nu au privit niciodată înapoi”, a spus el.

„Întotdeauna am privit spre viitor. Nu trăiesc în trecut”.

 


 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Asa te numești astăzi atunci când arăți ca exista o propaganda climatica plătită de guverne: „negationist”. Însă armatele de „experti” plătite de guverne sunt mai presus decât un astronaut care a avut misiuni științifice în spațiu. Asta este lumea trista în care trăim.