G4Media.ro

UMF Cluj e singura universitate de medicină din România inclusă în clasamentul…

UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca / Foto: Facebook.com

UMF Cluj e singura universitate de medicină din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca este singura instituţie de învăţământ superior de medicină şi farmacie din România care este inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022, informează Agerpres.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a fost desemnată una dintre cele mai bune universităţi din lume, potrivit noii ediţii a clasamentului QS World University Rankings by Subject 2022. UMF „Iuliu Haţieganu” ocupă locul 351-400 la disciplina Medicină, din domeniul general Ştiinţele Vieţii şi Medicină, fiind şi în acest an singura instituţie academică cu profil medical din România inclusă în acest ranking”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de UMF Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, QS Quacquarelli Symonds – think-tank internaţional pentru învăţământul superior – a publicat miercuri cea de-a douăsprezecea ediţie a QS World University Rankings by Subject, o analiză comparativă a performanţelor a 15.200 de programe universitare individuale, de la 1.543 de universităţi din 88 de ţări din întreaga lume, în 51 de discipline academice. La elaborarea clasamentului pentru disciplina Medicină au fost evaluate 1.200 de universităţi, iar 671 dintre acestea au fost incluse în clasament.

„UMF „Iuliu Haţieganu” este singura universitate din România inclusă în intervalul #351-400, fiind urmată de Universitatea Babeş-Bolyai, în intervalul 601-650. (…) Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” este prezentă în mai multe clasamente internaţionale importante, dedicate instituţiilor de învăţământ superior. Datorită acestor rezultate, universitatea clujeană ocupă locul 4 în Metarankingul Universitar pe anul 2021, realizat de Ministerul Educaţiei, care clasifică cele mai performante instituţii de învăţământ superior la nivel ştiinţific şi cu vizibilitate internaţională în clasamentele globale ale universităţilor”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Facebook / MF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. umf Cluj e slaba. Ma astept ca cei din Bucuresti sa fie semnificativ mai buni la toate subiectele, nu stiu daca clasamentul reflecta realitatea. Studentii straini care vin aici sunt in principiu slabi pregatiti, isi iau diploma si merg prin Europa, asta o stiu de la un fost student care a fost sef de promotie.
    Neurologia de exemplu e maxim de slaba in Cluj, cea mai slaba din tara

    • Neurologia în Cluj s-a luat anul ăsta în prima zi de repartiție, cu note mari, iar studenții care au terminat la UMFIH au avut cele mai bune rezultate la rezi. Așa cu ‘am auzit de la x’ pot spune și eu multe. Nu e numai lapte și miere în Cj, dar nu cred că există un loc în care să fie perfect. Nu înțeleg baza argumentului că Bucureștiul e cel mai bun din moment ce rezultatele rezi reflecta altceva.

  2. Cei din Cluj aveți o afecțiune, marcată prin importantă, grandomanie. Mai ales David la UBB. Clasamentele sunt subiective, în funcție de interese, atât. Un pic de echilibru ar fi necesar!

    • ooh da, cloojul e cel mai bun in toate, parisul sau londra româniei, la clooj și kcatul miroase a levănțica, de la clooj avem cele mai ilustre personalități ai patriei, dancu, r. bogdan, emil boc și alții nenumărați..

  3. Poate afișați și link-ul, ca eu m-am uitat și…nimic…

  4. Oooo, da, am găsit. Noi avem doar 2 universități, UBB 551-600.Vecinii noștri, cei huliți au 4 universități printre care una în Top 201-250, iar celelalte 3 pana în 400.

    • mi-a zis un profesor de la UBB acum vreo 5 ani ca nu au cum sa pastreze studentii buni sa ramana in universitate. Asta e una din diferentele fundamentale intre universitatile din alte tari si cele din Romania. Altele sunt evident partea financiara si conditiile de munca