G4Media.ro

Un afiș de promovare a noului album al cântăreței Demi Lovato, interzis…

Sursa foto: Dreamstime

Un afiș de promovare a noului album al cântăreței Demi Lovato, interzis pentru că este ofensator la adresa creștinilor

Un afiș de promovare a noului album al cântăreței americane Demi Lovato, în care aceasta apărea purtând o ținută în stil bondage și întinsă pe un pat în formă de crucifix, a fost interzis pentru că a ofensat creștinii, a decis autoritatea britanică de reglementare în domeniul publicității, citată de BBC.

Titlul noului album al cântăreței, „Holy Fvck”, împreună cu imaginea, lega sexualitatea de un simbol sacru, a constatat autoritatea de supraveghere a publicității.

Polydor Records a declarat că este vorba de o ilustrație concepută pentru promovarea albumului și că nu consideră că este ofensatoare.

Afișul a fost îndepărtat după patru zile.

Autoritatea pentru Standardele de Publicitate (ASA) a declarat că a primit plângeri referitoare la „imaginea doamnei Lovato legată într-o ținută de tip bondage în timp ce stă întinsă pe o saltea în formă de crucifix”.

Cântăreața se afla „într-o poziție cu picioarele legate într-o parte care amintește de Hristos pe cruce”, a adăugat ASA.

ASA a constatat că posterul „poate fi văzut ca făcând legătura între sexualitate și simbolul sacru al crucifixului și răstignire”. Acest lucru ar putea să jignească grav creștinii, a declarat ASA.

Cel de-al optulea album al lui Demi Lovato, lansat în august 2022, documentează călătoria ei complicată prin dependența de alcool și droguri, problemele de sănătate mintală, tratamentul și recuperarea.

Cântăreața nu este prima care stârnește controverse în cercurile religioase. Videoclipul Like a Prayer al Madonnei a fost condamnat de organizațiile creștine ca fiind blasfemator atunci când a fost lansat în 1989.

ASA a primit, de asemenea, plângeri conform cărora afișul de promovare a albumului lui Demi Lovato a fost amplasat în mod iresponsabil, unde copiii puteau să-l vadă.

Acesta a fost afișat în șase locuri din Londra înainte de a fi dat jos pe 23 august 2022.

ASA a hotărât că afișul nu trebuie să mai apară în forma reclamată decât dacă a fost targetat specific.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Si iată cum o alta componenta a fascismului, cenzura, se manifesta în Brexitania.
    Mai bine făcea caricaturi cu profetul.

    • De ce să facă caricaturi cu p(P)rofetul? Respect pentru cel de lângă mine, care este și respect pentru propria mea persoană.
      În plus, cenzura nu este totuna cu fascismul. Din păcate, în ziua de azi, promovarea este de (cele mai) multe ori gândită împreună cu indecența, blasfemia, șocarea privitorului, scandal cu orice preț. Pentru că, nu-i așa, scandalul vinde. Iar ceva obișnuit, chiar dacă valoros, nu se va vinde ca și ceva îndoielnic, dar agresiv promovat.
      Iubesc România!

    • Aici nu e vorba de cenzura, e o decizie pur comerciala: daca persistau cu afisul respectiv, isi reduceau singuri numarul de vanzari, asa ca au decis ca e mai profitabil sa renunte. Nu a interzis nicio autoritate afisul in sine.

    • Domnule Sile, Ati citit articolul pe care-l comentati?!

  2. Numai cu kitsch-uri se pot promova unii? Numai cu imagini stupide despre sex? Au public atât de prost încât nu reacționează la un mesaj decent?

  3. Ascensiunea T E M B 3 L 1 L 0 R la nivelul planetei este fara precedent si fara limite!😇

  4. intre timp caricaturizarea in charlie hebdo e privita ca emancipare de unii care apoi dau jos afisul cucoanei asteia, intre timp ce tabara cealalt mai decapiteaza vreun „pagan”, concluzia e ca religia = limitarea exprimarii

  5. Peste tot în lume drepturile omului sunt călcate în picioare de fanaticii religioși (de orice religie sunt) iar mulțimea – orbită de proprii dumnezei – refuză să vadă realitatea.

  6. Comparatia cu scandalul publicarii caricaturilor cu Profetul este obligatorie. E drept ca albumul asta e mai ofensator decit caricaturile, pentru ca n-are absolut nicio idee in spate, dar asta e doar o chestiune de nuanta, nu de substanta.