G4Media.ro

Un ambulanţier, fost șofer de tir, este singurul candidat pentru funcţia de…

Sursa foto: Facebook Spitalul Municipal Câmpina

Un ambulanţier, fost șofer de tir, este singurul candidat pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpina

Gabriel Dima (43 de ani), ambulanţier în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, fost şofer de tir, printre altele, este singurul candidat pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpina (SMC), unitate suport COVID-19 din aprilie 2020, scrie adevarul.ro.

Actualul manager al SMC, medicul chirurg Călin Tiu, îşi încheie mandatul la finalul lunii februarie, după şapte ani la conducerea unităţii medicale. Acesta a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Ultima zi pentru depunerea dosarelor candidaţilor care ar fi putut să participe la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului din Câmpina a fost 29 ianuarie 2021.

Singurul candidat înscris este Gabriel Dima, fost viceprimar de comună, fost şofer de tir, în prezent ambulanţier în cadrul SAJ Prahova. Acesta are studii juridice, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti în anul 2007, iar 2015 a finalizat studiile de master la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii ”Spiru Haret” din Bucureşti. A lucrat o perioadă în mediul privat, pentru ca apoi să intre în viaţa politică. A fost viceprimar al comunei prahovene Păuleşti (2014-2015), dar i-a încetat mandatul înainte de vreme prin ordin al prefectului. S-a angajat în 2018 la Serviciul de Ambulanţă Prahova, pe postul de ambulanţier, pentru ca în 2019 să urmeze şi cursurile de management şi perfecţionare în domeniul sanitar. Gabriel Dima a lucrat câteva luni şi ca şofer de tir.

”Am lucrat o periodă ca şofer de tir, da, în comunitate. Atunci, salariul de ambulanţier era foarte mic”, a declarat pentru ”Adevărul”, Gabriel Dima.

Cu un astfel de CV în spate, Gabriel Dima îndeplineşte toate condiţiile cerute de lege pentru postul de manager al unui spital municipal, în prezent unitate suport COVID-19. Conform anunţului postat pe site-ul SMC Câmpina, pentru a fi desemnat în funcţia de manager al unităţii medicale aflat în subordinea administraţiei locale, candidatul trebuie să fie absolvent de studii superioare în domeniul medical, economico-financiar sau juridic. În plus, trebuie să aibă diploma de absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii. Ca experienţă în domeniu, se cer doar doi ani vechime ”în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii”, potrivit anunţului de angajare publicat pe site-ul SMC.

Citește integral pe adevarul.ro

Sursa foto: Facebook Spitalul Municipal Câmpina

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. le e teamă ca nu mai pot fura?!

  2. De ce este linșat mediatic acest om? În titlul articolului nu se menționează ca omul are nu numai facultatea de drept ci și master ci doar ca e fost șofer de tir. De ce nu ar fi competent la conducerea unui spital?
    Pentru comparație de ce nu publica g4media un articol gen”fost contrabandist de medicamente, fără facultate absolvita, pentru a doua oara la conducerea ministerului sanatatii”?

    • Facultatea de drept la universitatea ecologica si master la spiru haret. Hartia igienica triplu stratificata e mai valoroasa decat diplonele alea.

  3. Un paramedic stie mai multe despre medicina decat luzarul Voiculescu.

  4. Pai e mai calificat decât Voiculescu, ar putea sa fie chiar ministru!

  5. Daca este membru PNL, USR+ sau chiar UDMR postul este al lui.
    Daca a lucrat la talpa sistemului ca ambulantier inseamna ca este specialist in domeniu. Fericiti pacientii din oraselul ala

  6. Păi, are ăia 2 ani vechime ”în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii”? Că din ce este scris în articol, nu are așa ceva. Deci, cum de i-a fost admisă candidatura? Chiar dacă e acoperit de hârtii (auzi la el, Universitatea Ecologică și Spiru Haret. Adică dai banu și ai diploma).

  7. Sunt uluit! Musteste comunismul in voi! Sa fie maimutoiul asta manager, iar locul medicilor sa fie luat de niste strungari, de niste croitorese, care au absolvit un pic mai tarziu decat trebuia medicina la universitatea ecologica!

    E inadmisibil asa ceva! Nu pot sA CRED ca exista indivizi care sa-si doreasca soferi la conducerea spitalelor. Poate vreti si niste mecanici auto pe la ministere. Ar face treaba buna ca ministri!

    Bai, daca atat va duce mintea, nu meritati absolut nimic! Ar trebui sa fiti dati afara din spitale, cand ati avea nevoie de internare. Leprelor! Din cauza voastra a ajuns tara in halul asta….ati votat lepre ca voi! Imbecililor! Voi nu veti fi niciodata in stare sa faceti distinctia intre un om competent si corect si o jigodie. Inghititi ca prostii minciunile debitate de televiziunile aflate in slujba ciunei rosii!

  8. Asta e!!! Ce ne mai miram ca ardem in spitale?!!!!

  9. E perfect pentru oricare Institutie publica din Romania!
    Dosarul e numai bun de pus in fruntea unui Spital, ca manager!

    „Statul la Stat. Povestea patronului de pompe funebre care timp de 3 zile a fost director de spital
    11.06.2020.
    Criza generată de COVID-19 a arătat încă o dată că politicienii nu pot lăsa la o parte războiul pentru funcții publice nici măcar în situaţii limită.
    În timp ce Spitalul Județean Piatra Neamț se transforma rapid într-un focar de infecție, PNL şi PSD se luptau să își instaleze propriii oameni la conducerea spitalului.
    Social democraţii i-au acuzat pe liberali că au numit ca manager un patron de pompe funebre!, fără nicio legătură cu sistemul medical. Aşa că l-au înlocuit.
    A venit rândul liberalilor să îi acuze pe social democraţi că vor doar să controleze achiziţiile şi angajările din spital.
    Marius Ghineţ este cel care a stârnit furtuna politică la Neamţ. De aproximativ un an este membru PNL, înainte făcând politică la PMP. Conduce o afacere, în domeniul serviciilor funerare, pe care o consideră de succes. Numirea la şefia celui mai mare spital din judeţ l-a scos din anonimat.
    Marius Ghineţ, patron de pompe funebre: „Singurul lucru de care s-au legat e societatea de pompe funebre care este un bussines de familie de 15 ani. Haideți să fim realişti! ”
    Numirea liberalului Marius Ghineţ la şefia spitalului judeţean a venit după 3 mandate eșuate

    La început de pandemie, în funcție era Toader Mocanu, înlocuit de Florin Apostoae pentru nici o săptămână, demis apoi de ministrul Sănătății și schimbat cu Daniela Marcoci.

    Imediat după ce România intra în stare de urgență, șeful Consiliului Județean Neamț, social-democratul Ionel Arsene instalează în fruntea spitalului un vechi politician de-al locului, fost prefect şi senator, Toader Mocanu. Imediat, numărul cazurilor de COVID-19 explodează în spital. Depăşit de situaţie, Mocanu îşi dă demisia. Cel care l-a numit explică motivele.

    Ionel Arsene, preşedinte CJ Neamţ: „A venit perioada cu această pandemie şi pe fondul stresului şi al oboselii, având şi probleme de sănătate, domnul Mocanu a renunţat la funcţia de manager.”
    Oameni de partid, puși șefi de spitale

    După plecarea lui Toader Mocanu, șeful Consiliului Judeţean îi găsește rapid un înlocuitor – directorul spitalului din Târgu Neamţ, Florin Apostoae, trimis în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene. Coincidenţă sau nu, tatăl acestuia, Ilie Apostoae, este consilier judeţean din partea PSD.

    Florin Apostoae: „Dacă tatăl meu ar fi ştiut de această propunere, lucru pe care i l-am spus ulterior, nu mi-ar fi dat voie să merg la Piatra Neamţ din cauza conflictelor politice care există la acest nivel, m-ar fi sfătuit cu siguranţă să refuz această funcţie.”

    Între timp, se decretează starea de urgenţă, iar ministerul Sănătăţii preia în subordine spitalele din provincie. După numai şase zile, Florin Apostoae este demis de ministrul Nelu Tătaru, la propunerea prefectului de Neamţ, fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei PNL Neamţ. Oficialul spune că mulți colegi au reclamat comportamentul nepotrivit al managerului.
    Motivând că niciun medic din spital nu vrea să preia conducerea unității, prefectul se orientează către un om de partid: Marius Ghineţ, cel cu pompele funebre. Pierzând controlul spitalului, social-democraţii iau foc.
    Ionel Arsene, preşedinte CJ Neamţ: „Evident că a fost una politică. Nu avea nicio pregătire pentru a fi managerul unei unităţi atât de mari, Spitalul Judeţean Piatra Neamţ nu este o societate comercială şi nici un butic.”
    Șeful social-democrat la Consiliului Județean Neamț nu a pierdut vremea şi a doua zi l-a dat afară pe liberal, numind la conducere un chirurg din spital. Este momentul liberalilor să acuze o schimbare politică.

    Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț: „Cred că este o răzbunare politică şi o dorinţă de a controla, în continuare activitatea de la Consiliul Judeţean.”

    Silviu Verzea, manager la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ: „Nu mă pot pronunţa de ce au fost demişi anumiţi oameni, nici asupra calităţii lor, eu pur şi simplu încerc să ajut atât cât pot.”

    De ce este atât de important ca un Partid politic să controleze un Spital?
    Reporter: Deci se fac numiri şi angajări politic?
    Daniela Marcoci, medic epidemiolog DSP Neamţ: „Da, cred că se poate afirma clar sau eu afirm clar că angajările au alte criterii decât cele care ar trebui să fie pentru un spital de o asemenea anvergură.”

    Adica, Functii inalte, bine platite, pentru clientela politica!
    Din aceste înfruntări, întotdeauna, marele pierzător este acelaşi: cetăţenul.