G4Media.ro

Un american pledează vinovat de ajutarea Coreei de Nord să ocolească sancţiuni…

Sursa foto: Facebook/ Virgil Griffith

Un american pledează vinovat de ajutarea Coreei de Nord să ocolească sancţiuni internaţionale, prin servicii în domeniul criptomonedelor

Un american, acuzat de faptul că este hacker şi expert în criptomonede, a pledat vinovat de furnizarea unor sfaturi financiare Coreei de Nord, cu scopul ca aceasta să ocolească sancţiuni internaţionale, anunţă justiţia americană, relatează AFP.

„Aşa cum a recunoscut în instaţă azi (luni), Virgil Griffith a acceptat să-l ajute pe unul dintre cei mai periculoşi inamici ai naţiunii noastre, Coreea de Nord”, a anunţat luni, într-un comunicat, procurorul unui tribunal federal din Manhattan, Audrey Strauss.

„Domnul Griffith a lucrat pentru a furniza Coreei de Nord servicii financiare în criptomonede, a ajutat Coreea de Nord să ocolească sancţiuni şi s-a dus în Coreea de Nord în acest scop”, a enumerat procurorul în acest comunicat al Departamentului Justiţiei.

Ea l-a acuzat pe Virgil Griffith de faptul că a „pus în pericol securitatea naţională a Statelor Unite prin subminarea unui sistem de sancţiuni implementat de către preşedinte şi Congres, constând în exercitarea unor presiuni maxime asupra ameninţării pe care o reprezintă perfidul regim nord-coreean” al dictatorului Kim Jong Un.

Virgil Griffith, în vârstă de 38 de ani, este un informatician care locuia în Singapore şi care a fost arestat în noiembrie 2019 pe aeroportul din Los Angeles după ce a asistat la o conferinţă, la Phenian, cu câteva luni mai înainte.

El şi-a prezentat la această conferinţă, potrivit justiţiei americane, expertiza în domeniul criptomonedelor şi monedelor virtuale şi modul în care „să se ocolească sancţiuni” internaţionale impuse regimului stalinist de la Phenian.

Justiţia americană îl acuză, de asemenea, de faptul că a propus „programe în vederea facilitării schimburilor în criptomonede între Coreea de Nord şi Coreea de Sud”, o încălcare a reglementărilor internaţionale.

Virgil Griffith riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare. O hotărâre urmează să fie pronunţată la 18 ianuarie, potrivit procuraturii din Manhattan.

Coreea de Nord a fost vizată de numeroase sancţiuni internaţionale, din cauza programelor sale de înarmare nucleară şi balitică.

Negocieri în dosarul nuclear, între Phenian şi Washington, sunt suspendate după eşecul unui summit la Hanoi, în februarie 2019, al dictatorului nord-coreean Kim Jong Un şi fostului preşedinte american Donald Trump.

Sursa foto: Facebook/ Virgil Griffith

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. un mare serviciu adus omenirii crypto asta, de la finantarea terorismului/dictatorilor/infractionalitatii si pana de la criza de cipuri, la cresterile de curent (cate un pic, sau mai mult), numai beneficii

    • Adevărul e ca dolarul nu a finanțat pana acum nici măcar o activitate terorista :-))) bai tata, orice moneda sau bun ce poate fi valorificat, se poate folosi la activități ilicite… Ca e dolar, aur, cârnați sau painici… Și sigur criza chip urilor vine de la bitcoin, nu de la sancțiuni și interese politice :-))))

    • Tehnologia din spatele criptomonedelor (blockchain) e foarte interesnta si poate fi folosita oentru niste chestii extrem de interesante. E drept, si internetul poate f folosit sa inveti o multime de chestii, dar majoritatea il folosesc pt Facebook si TikTok 🙁

    • Pentru oamenii ca tine sunt convins ca nu are nici un benecifiu lol

  2. În afară de astfel de manevre, de finanțare teroriști și spălare de bani tehnologia blockchain, care părea uimitoare, nu a reușit să aibă nicio utilizare practică cât de cât de amploare.
    Nu orice este nou și inovativ este și util, istoria ne arată și alte exemple.
    Ceea ce ține “criptomonedele” (nu sunt de fapt deloc monede) în viață este dorința de înavuțire rapidă (și, desigur, fără muncă), respectiv o campanie deșănțată prin care naivii sunt îndemnați să “adopte” (cumpere) bitcoin și alte mii de astfel de “monede”, pe care le vând cei deja bogați și care au acumulat majoritatea pieței.