G4Media.ro

Un angajat cu facultate și master ar trebui să câștige minimum 5.000…

Sursa foto: Pexels.com

Un angajat cu facultate și master ar trebui să câștige minimum 5.000 lei, prevede un proiect de ierarhizare a salariilor și în mediul privat, în funcție de studii, adoptat tacit de Senat

Salarizarea pe bază de grilă și pentru sistemul privat, în funcție de studii, a fost adoptată tacit de Senat. Un proiect de lege care prevede stabilirea unei ierarhii a salariilor în funcție de studiile absolvite de către angajați poate fi considerat adoptat tacit, în condiţiile în care nu a fost dezbătut în Plen, iar termenul de vot a fost depăşit, potrivit Digi24.ro. Președintele Asociației Analiștilor Financiar Bancari, Iancu Guda, susține că „mediul de afaceri este amenințat de o bombă cu ceas” prin acest proiect. Camera decizională este cea a Deputaților.

Proiectul de lege introduce pentru toți angajații din economia națională, coeficienți de raportare la salariul minim, pe 11 categorii de pregătire și studii. Cel mai mic este 1, pentru muncitori necalificați, apoi continuă cu 1,2 pentru muncitori calificați și ajunge până la un maximum de 2,8 pentru studii studii superioare de lungă durată cu doctorat în domeniu. 

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. La cum se fac studiile astăzi numai cine nu vrea nu face facultate și master. Dar nu știe nici să scrie nici să facă altceva. Cred că legea e cu dedicație

    • Daca un patron are 2500 RON disponibili si vrea sa angajeze pe cineva (treaba putina, program lejer), oare ce face cu un masterand care isi cauta de lucru? .. next!

      Democratia da fail cand peste jumatate sunt cu mana intinsa sau talhari.. ce ne mai mira?

    • Raspunsul tipic al complexatului, care considera ca in mediul privat e ca la stat. In noaptea mintii tale ar trebuii sa existe macar un crampei de lumina care sa te faca sa intelegi ca viitoarele criterii de selectie a angajaților vor fi mult mai stricte.
      Dar pana nu renuntam la a ne uitam in curtea vecinului si a admira si invidia munca acestuia, nu vom da inainte.
      Din pacate urangutani „de ăștia” ajung in frunte… Ca paduchii.
      Hai pa!

  2. Cu alte cuvinte, salariul minim pentru cam toată lumea va fi 5.000 lei. Ziceți și voi clar :))

    P.S.: Pentru doctorat nu se dă nimic? Că acuș mă înscriu și eu la facultatea aia de sub podul Basarab.

    • Din contra – somerii vor fi aia cu master facut sub pod, ca nu-i poate angaja nimeni. Angajatorii vor prefera sa-i ia pe cei fara studii, ca sa scape de lege.

  3. O lege cu dedicaţie pentru fabricile de diplome ale PSD-ului.

    România e un gunoi de ţară, cu un popor ticălos.

  4. D-ale PSD -ului…..Urmeaza alte falimente in privat sau reduceri de personal.

  5. Muie de 3 ori #rezidt!

  6. Bag seama o sa trebuiasca sa achizitionez urgent un master-cazan, la ce coada de masteranzi se va forma curand la poarta de la drum…

  7. Astia incearca sa-i asigure un salariu de Doamne ajuta Veoricai, pt perioada post alegeri….

  8. Pamfleet
    @Aveti ce vitati
    Subscriu

  9. Principiul platii ar trebui sa fie cel al competitivitatii si productivitatii reale.
    Exista, desigur, o utilitate si a celor platiti degeaba prin pomenile pesediste.
    Dupa cum exista si foarte multi impostori cu diploma, si de master si de doctorat.
    Eu am doua doctorate, pentru care mi-a curs sange pe nas la propriu, si pentru care mi-am stricat definitiv sanatatea.
    M-ar bucura ca efortul meu sa fie platit, si as prefera ca plata buna sa vina dintr-un loc de munca competitiv si nu doar pe baza faptului ca am o diploma sau doua.
    Dar as aprecia tare mult si putina retinere din partea celor care ii considera pe toti ca fiind absolventi ai fabricilor de diploma pesediste.
    Mie, unuia, mi-au ajuns „colegii doctoranzi” carora le facea profesorul lucrarea, si colegii de acum, care nu stiu sa lege doua vorbe, dar, imi sunt colegi doctori…
    Eh, la urma-urmei, ii inteleg si pe unii si pe altii.
    Am avut doar ghinionul sa ma nasc intr-o tara care face ceva pe ea de educatie.

  10. Nu e bine, domne. 5000 de lei, net, minim, pt. femeia de serviciu ce spala WC-urile si gunoierii blestemati, ce n-au avut sansa. Altfel, nu exista respect de sine si de aici pleaca toata spurcaciunea din capul tututor: Ex, gunoaie -n toata tara. E un cerc vicios al frustrarii ce integreaza toata ierarhia sociala.

    Stiti pe cati ii aud ca zic: De ce sa duc gunoiul la cos(cosul la 2m) daca are cine sa stranga ? Mentalitate bolnava.

    Le zic: „Un gunoi de strans in minus e un loc de curatat in plus. ” Principiu extrapolat: N-ar mai fi gunoaie. (Asa se verifica daca o idee e buna sau rea, intinzand-o la extreme.

  11. Eu zic totusi ca poti sa ai 5 facultati, daca postul pe care esti angajat nu prevede studii superioare. In cazul asta, minim pe economie..

  12. Hai, sa „punem cazul”, ipotetic:
    Sa zicem ca de maine, toti astia din Senat si Camera vor fi nevoiti sa se angajeze la „privat”, pe bune, pe baza de interviu si de capacitati nu la firma lu tac’su sau barbat’su.
    Cati dintre ei vor „face” de 5000 pe luna pentru un angajator? Plus ca trebuie sa mai aduca si un ce profit ca ala doar nu-i angajeaza de mila ca i-a dat afara Senatu’.
    „Du-te, neica si te plimba, ca la banii astia mai bine ma lipsesc de aportul tau…”
    Bine, in felul asta vor fi fortati sa intre iar in politica, nefiind capabili de ceva cu valoare…

  13. Salariul nu trebuie stabilit din pixul guvernului . Salariul se negociaza ; indiferent de domeniu . Asta este situatia fireasca .

  14. Nu aveti habar ce vorbiti.Documentativa mai mult!! Numai cine profeseaza in specialitatea studiilor , adica pentru ocuparea jobului sa fie necesar acel master sau acea facultate.Daca maturi si ai doctorat tot minimul ramane.

  15. O măsură foarte bună. Nu poți să dai unui salariat cu 5-10 ani vechime pe un post specializat salariul minim, la fel ca unui angajat nou fără cunoștințe în meseria respectivă. Sunt destule județe fără locuri de muncă in care principiul e „dacă nuGetmrconvine sunt destui la poartă”! Cât despre masterate, doctorate… nimeni în sistemul privat nu are nevoie de doctori în apărare sau administrație publică. În domeniul tehnic e mai greu cu doctoratele! In România am văzut în aceeași firmă șoferi cu salariul mai mare decât contabilul. In Gemania nu vezi așa ceva.