G4Media.ro

Un avion care a descărcat în aer, în Italia, 72 de tone…

Sursa foto: pixabay.com

Un avion care a descărcat în aer, în Italia, 72 de tone de combustibil alimentează psihoza „chemtrails” și teoriile conspiraționiste / Echipajul a cerut reîntoarcerea pe aeroport după ce a fost lovită coada aeronavei la decolare, fiind nevoie de golirea rezervoarelor

Un avion eliberează, din motive de siguranță, pe 9 iulie, la o altitudine de 1800 de metri, peste 72 de tone de combustibil. Psihoza „chemtrails” a fost declanșată, deși agenția de mediu italiană a exclus orice consecințe pentru apa și solul din zonă, după o lună de analize și prelevări, relatează Corriere della Sera.

„Pe baza evaluărilor teoretice și a sondajului în teren și având în vedere ceea ce se afirmă în raportul preliminar elaborat de Agenția Națională pentru Siguranța Zborurilor, se consideră că manevra de eliberare de urgență a combustibilului în timpul survolului teritoriului provinciei Vercelli, efectuat la 9 iulie 2024 de către avionul companiei Latam, nu a dus la contaminarea semnificativă a matricilor de mediu”, anunță instituția.

Acestea sunt concluziile, cuprinse într-un raport datat 14 august și divulgat în ultimele zile, cu privire la accidentul de la începutul verii.

La 9 iulie, un avion al unei companii aeriene chiliene, cu 398 de persoane la bord, a intrat în contact cu pista în timpul decolării de la Malpensa. Coada aeronavei a fost atinsă în momentul desprinderii de la sol.

Conform reconstituirii furnizate de organismele responsabile, echipajul a cerut în acel moment să intre într-o „zonă de așteptare” din apropierea aeroportului pentru a urma procedura de urgență.

După două viraje circulare deasupra cerului Abbiategrasso și Vigevano, două localități învecinate, avionul a început să facă o serie de viraje largi („holding”) deasupra Santhià, reperate de numeroase persoane, apoi a survolat cerul provinciei Vercelli de mai multe ori, descărcând o parte din combustibil, înainte de a reveni pe aeroportul din Lombardia.

Eliberarea ar fi avut loc într-o zonă cuprinsă între localitățile Santhià, Tronzano și San Germano, la o altitudine de aproximativ 1800 metri și la o viteză de zbor de aproximativ 124 m/s, desenând o elipsă și activând așa-numita dumping, în timpul căruia aproximativ 72.000 kilograme de combustibil, constând în parafină și un amestec de hidrocarburi.

Aceasta este o procedură utilizată în cazul în care o aeronavă trebuie să se întoarcă la aeroport imediat după decolare. Cu rezervoarele pline, aeronava ar fi putut avea probleme grave la aterizare și, prin urmare, o parte din combustibilul care urma să fie ars este evaporat în cer.

Toate acestea au durat 32 de minute, cu o rată medie de eliberare de 37,5 kg pe secundă. Suprafața totală delimitată de rutele de survol a fost de aproximativ 116 kilometri pătrați, în timp ce suprafața reală de sub rute a fost de aproximativ 33 de kilometri pătrați.

În ciuda asigurărilor imediate din partea autorităților,  incidentul a stârnit vâlvă pe rețelele de socializare și a provocat multe controverse din partea comitetelor și asociațiilor profesionale agricole, începând cu un apel la control din partea Unione dei comitati dell’Alta Valle Ticino.

Un cultivator de orez a filmat chiar avionul la întoarcere, în timp ce un locuitor, pe Facebook, a relatat: „Se pare că aruncă combustibil pe câmpurile de orez”.

Acum, Agenția de mediu, într-o notă trimisă comisiilor, ministerului și instituțiilor din zonă, anunță rezultatele investigațiilor sale.

Astfel, agenția a calculat că fracțiunea de combustibil care ajunge la sol sub formă de picături lichide ar putea atinge, cel mult, 1% din totalul combustibilului evacuat.

În plus, pe baza modelului de calcul utilizat în mod obișnuit pentru a calcula impactul precipitațiilor de poluanți atmosferici asupra solului, agenția a constatat valori mult mai mici decât pragurile care implică un anumit tip de intervenție.

În plus, în urma unei cereri specifice din partea regiunii, la 22 iulie au fost efectuate inspecții pe lacurile Salasco, Cavaglià și Santhià pentru a verifica dacă există translucidități pe suprafața apei, dar nu s-a găsit nimic.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. E nevoie de taxe mari si foarte mari astfel incat industria aviatica sa-si restranga amprenta de carbon. Si eu as incepe prin interzicerea avioanelor private cu exceptia celor electrice sau care zboara pe baza de hidrogen.

  2. Ori ati gresit voi cantitatea de combustibi ori cantitatea aia minse pare exagerata 72 tone. Sa consumi atat carburant si tu sa vrei sa interzici masinile fiindca polueaza atunci e noaptea mintii. Sa faca trenuri sa circule pe electric si sa se renunte la asemenea consumuri.

  3. Avioanele.polueaza cel mai mult .Interzicerea lor,o măsură Smart

  4. Undeva este o ruptura. Adica eu iau bilet chiar si cu 50 de RON, si consumul de combustibil pt o cursa e de 100+ tone (e specificat ca o parte din combustibil a fost eliberat)? La un zbor normal cu Wizz nu cred ca media este mai mare de 300 RON / persoana. 400 persoane / 100 tone = 1 tona la 4 persoane. Daca ar fi benzina am avea pret pt 1 tona 7000 RON iar cele 4 persoane platesc 1200 RON.
    Unde e afacerea?